Γενικά Απέτυχα στο τάισμα στο χέρι αλλά...

Χριστιάνα

PB Member
Πόλη
Πάφος
Λοιπόν πραγματικά μου φαινόταν πολύ εύκολο να ταίσεις στο χέρι! Είδα εκατό βιντεάκια, διάβασα, ρώτησα σε pet shop κλπ. Μέ πολύ ενθουσιασμό πήρα 2 φορμουλες για νεοσσούς, σύριγγες, νέο κλουβί. Ετοιμάστηκα. Τα πουλάκια 30 ημερών περίπου, ήταν πολύ ηρεμα και δεν έδειχναν να φοβούνται ιδιαιτερα. Όλα καλά, μονο που δεν ήθελαν ν΄ανοιξουν το στοματάκι τους να φάνε!😕 Μα γιατί: Αυτή η κρεμούλα μύριζε τόσο ωραία που ήθελα να την φάω εγώ:). Τέλος πάντων κατάφερα να τα ταίσω πολύ λιγο από το απόγευμα της παρασκευής που τα χώρισα από τους γονείς. Χτες τα έβαλα το πρωί πίσω στο πατρικό αλλά νομίζω πως δεν τα τάισαν οι γονείς έτσι ξαναπροσπάθησα. Σήμερα μόλις ξύπνησα ετοίμασα 2 διαφορετικές φόρμουλες, έτριψα μήλο και καρότο αλλά το αποτέλεσμα ήταν φτωχό πάλι. Είδα όμως πως τους άρεσε να σκαρφαλώνουν από το ένα χέρι μου στο αλλο χρισιμοποιώντας και το ράμφος τους στην.. Ανηφόρα. Έτσι σκέφτηκα να βάλω τροφή (σαν αλέυρι) στο δεξί μου χέρι (παλάμη) και την ώρα που θα σκαρφάλωναν, κάτι θα έμπαινε στο στόμα τους. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Το δοκίμασα. Ασφαλώς έφαγαν ελάχιστο μ΄αυτο τον τρόπο. Απογοητευμένη τα έβαλα στο κλουβί με τους γονέις. Τα πουλάκια άρχισαν να ζητούν εναγωνίως τροφή από την παπαγαλίνα κι εκέινη δεν τους έδινε. Γινόταν πανζουρλισμός κι ένωθα απάισια. Πέρασα υπαρξιακή κρίση...
Πήρα λοιπόν και αναμιξα κανονική τροφη (σπόρους) με το φαί των μωρών και τα έβαλα σε μια καθαρή μπανιέρα στον πάτο του κλουβιού. Σε λίγη ώρα το μικρότερο από τα παπαγαλάκια είχε πέσει με τα μούτρα. Έτρωγε και ολόκληρα σποράκια. Το μεγαλύτερο ακόμα τιτιβιζε στην μαμά του. Ελειψα για καμιά ώρα και δεν ξέρω άμα τελικά έφαγε κι εκείνο :) θα σας πω! Σε τελική ανάλυση λοιπόν θέλω να πω πως μπορεί να έχουμε κάθε καλή θέληση να ταίσουμε στο χέρι αλλάη επίτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά για τα μωρά μας.

Xristina, ksero oti s autes periptosis xrisimopioune ena plastiko gia enesis... me auto taises? h me to koutalaki?
An tha dis oti sigoura den tha taisi h mama...mi vazis kato...sinexise na ta taisis...oso mporis...anikse me dinami to ramfos ki vale siga siga to fagito...
...Na ta prosexis...

Κι εγω θα σου ελεγα το ιδιο με την Πωλινα. Κρατας το ενα πουλακι στην κλειστη σου χουφτα και πιεζεις πολυ ελαφρα τη συριγγα στο ραμφος του απο το πλάι. μολις ανοιξει λιγο κενο ριχνεις πολυ μικρες μπουκιτσες αλλα πολυ μικρες για να μην τα πνιξεις και μολις το καταπινει ξαναδινεις. Μολις καταλαβουν τι γινεται θα σε βλεπουν και θα ζητανε μονα τους και θα ανοιγουν το στομα τους. Αν καθονται στον πατο του κλουβιου μπορεις να βαλεις ενα κομματακι πετσετας με πασαλειμμενη κρεμα σε μερικα σημεια. Ετσι μπορει να τρωνε απο λιγο. Να την πλενεις και να βαζεις καθαρη πετσετα με φρεσκο μιγμα συχνα.

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! Τελικά σήμερα το πρωί και τα δύο έτρωγαν σποράκια από την μπανιέρα στον πάτο του κλουβιού ! Τι ανακούφιση! 🙂 Μόλις έβλεπαν την μαμά τους στο διπλανό κλουβί πάλι τιτιβιζαν ζητώντας προσοχή αλλά τώρα είμαι ήσυχη πως ανακάλυψαν την χαρά του φαγητού. Προσπάθησα να τους δώσω και λίγο νερο αλλά δεν ήπιαν. Νομίζω πως το ένστικτο θα τους οδηγήσει κι έκει. Από τις ταίστρες πάντως δεν τρώνε ανα και κάθονται μπροστά τους.

Μηπως ξέρει καποιος αμα μπορώ να δώσω αδιάλυτο το μείγμα που πηρα για τάισμα στο χέρι; Ει ναι κριμα να πάει χαμένο. Ενα κουτι σαν φαριν λακτε κάνει 17 ευρώ! Ασε που μυριζει τοσο ωράια. Λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Μπήκα στην σελίδα τους στο διαδύκτιο αλλά δεν γράφει κατι για αυτο το θέμα.

Αν δεν ξεκινήσεις να ταίζεις νεοσσούς απο τις πρώτες μέρες
της ζωής τους, δεν μπορείς να ταίσεις αργότερα που έχουν αποκτήσει
συνείδηση για το τί, και ποιό είναι φυσιολογικό, και τί όχι.
-ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ και μόνον τότε, ταίζουμε νεοσσούς Χριστιάνα και
όπως είπαμε ξεκινόντας απο την πρώτη εβδομάδα της ζωής τους.
Η τροφή που αγόρασες διατηρείται σε άριστη κατάσταση στο ψυγείο
ακόμη και για έναν χρόνο. Να μή την δώσεις στους νεοσσούς υπο
μορφή σκόνης στην τροφή τους,θα δημιουργήσεις πρόβλημα.
Η σκόνη θα απορροφήσει όλα τα υγρά του πρόλοβου και του πεπτικού
με άγνωστα αποτελέσματα.

Χίλια ευχαριστώ Μακη. Έχεις δικιο για την τροφή. Ευτυχώς τα πουλάκια είναι μια χαρά και τρώνε κανονικά. Μηπως ξέρεις γιατί η μαμα τους δεν τα τάισε μετά που τα πήρα για ένα βράδυ απο την φωλιά. Εκέινα την αναγνωρίζουν και της ζητούν φαγητό ακόμα και τώρα. Εχεις δίκιο και για το ότι δεν πρεπει να παίρνουμε τα πουλιά από την φωλιά τους για δικούς μας λόγους. Αν και συζήτησα αρκετά την σκέψη μου να το κάνω, στα διάφορα forums μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως έιναι κάτι απολύτως ρουτίνας αν θέλεις να εξημερώσεις ένα πουλάκι. Εγώ πάντως δεν θα το ξανακάνω. Ειδικά δεν θα ξεχάσω όταν αφάιρεσα την φωλιά και η παπαγαλίνα πήγε και κοίταξε με μια απορία... Κάηκε η ψυχή μου. ΄Ασε που μετά δεν τρώγανε και τα πουλάκια...

Χριστιάνα ξέρεις πόσες ώρες απο την ζωή μου έχω περάσει
παρατηρόντας τον τρόπο που ενεργούν τα καναρίνια
που έχουν περάσει απο τα χέρια μου;
Σε πολλά πράγματα δεν μπορεί να δώσει κανείς μονολεκτικές
ή τέλος πάντων σύντομες και ακριβείς απαντήσεις. Ο λόγος είναι
οτι, όσο κι' αν νομίζουμε, οτι τα πουλιά είναι περίπου ίδια, στον
χαρακτήρα και στις αντιδράσεις τους δεν είναι καθόλου έτσι.
Υπάρχουν χαρακτήρες,ιδιαιτερότητες, εξυπνάδα και ένστικτο
με μεγάλες αποκλήσεις απο πουλί σε πουλί.
Γι' αυτό θάλεγα οτι η κανάρα σου δεν τάισε αμέσως τους νεοσσούς
που της είχες πάρει για 101 λόγους. Δεν είμαι βέβαιος όμως, οτι θα έκανε
το ίδιο και μια κανάρα, διπλανή της. Στο ίδιο σπίτι, με την
ίδια διατροφή κλπ. κλπ. κλπ.

Έχεις δίκιο αλλά με τα 'ανθρώπινα"δεδομένα, μου φάνηκε πολύ άκαρδη μάνα (παπαγαλίνα). Εγώ πάντως είμουν πιο άκαρδη και εγωίστρια που της τα πήρα..

όσο κι' αν νομίζουμε, οτι τα πουλιά είναι περίπου ίδια, στον χαρακτήρα και στις αντιδράσεις τους δεν είναι καθόλου έτσι.
Υπάρχουν χαρακτήρες,ιδιαιτερότητες, εξυπνάδα και ένστικτο
με μεγάλες αποκλήσεις απο πουλί σε πουλί.
Sumfono 😉

Back