Αναπαραγωγή Απίστευτο κι όμως αληθινό, τα κοακτίλ μου ζευγάρωσαν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
Ακομα δεν το πιστευω. Καθως πηγαινα να βγαλω τα νεα μου παπαγαλακια φωτογραφιες(εγγλεζακια) για να σας τα δειξω ημουν με την φωτογραφικη στα χερια και βλεπω τα κοκατιλ μου να ζευγαρωνουν. Δεν συμπεριφερονταν καθολου σαν ζευγαρι😕Τσακωνοντουσαν συνεχεια και απομακρινονταν το ενα απο το αλλο. Η μονη διαφορα ειναι οτι τα δυο τελευταια βραδια κοιμοντουσαν διπλα διπλα. Μου τα λεγε ο Αγγελος οτι ετσι εκαναν και τα δικα του αλλα που να το πιστεψω.Αυτη ειναι η δευτερη βδομαδα που διανυω που τους κανω προετοιμασια για ζευγαρωμα. Ξεκινησα την προηγουμενη εβδομαδα με σκοπο την ανοιξη να κανω μια προσπαθεια να τα ζευγαρωσω🙄Απ οτι φαινεται θα ρθει λιγο νωριτερα αλλα σιγουρα οχι ακομα. Κοντα στον Μαρτιο θα τους βαλω φωλια και βλεπουμε. Και φυσικα το βιντεο... 😀

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
.
 
Μπράβο Φώτη! Να πάνε όλα κατ' ευχήν και με το καλό τα αυγουλάκια! Μεγαλώνει η οικογένεια του forum!
 
Μπράβο Φώτη Μόνο που ο καιρός τα χαλάει λίγο.. Έχει κρύο ακόμη και απ΄ότι φαίνεται ο χειμώνας πάει λίγο παρά πίσω. Πάντως σε βλέπω φέτος με μπόλικους και ποικίλους απογόνους.
 
Ναι... λογω καιρου δεν μπορω να τους βαλω φωλια.Αλλα και να θελα ακομα τους κανω προετοιμασια κι απ οτι φαινετα ειναι καλη..:D
 
Φωτη θυμαμαι οτι το θηλυκο το πηρες σχετικα προσφατα; Τι ηλικια εχει γνωριζεις; Ειναι τουλαχιστον 1,5 ετους; Ευχομαι να πανε ολα καλα. :)
 
Το αγορασα στις 9 Ιανουαριου... Το κρατησα σε καραντινα εκανα ολα τα παραιτητα(γνωριμια κλπ) και τα βαλα μαζι. Πραγματικα ηταν πολυ μεγαλη εκπληξη να τα δω να ζευγαρωνουν.

Την ηλικια δυστυχως δεν την ξερω. Λες να ναι νεαρη;Υπαρχει καποιος τροπος που να μπορω να καταλαβω πανω κατω την ηλικια της;
 
Oπως καταλαβα δε φοραει δαχτυλιδι. Ειναι καλο να ειναι πανω απο 1,5 ετους για καλυτερα αποτελεσματα 2 ετων πριν το θηλυκο κοκατιλ γεννησει για να μην εχει προβληματα. Εφοσον την εβαλες μαζι με το αρσενικο μπορει το οτι ειναι διαφορετικου φυλου (το πιθανοτερο αφου ζευγαρωνουν, αν και εχουν παρατηρηθει μερικες περιπτωσεις που κοκατιλ του ιδιου ειδους προσποιουνταν οτι ζευγαρωναν) ισως αυτο της ξυπνησε τα αναπαραγωγικα ενστικτα παρολο που μπορει να μην ειναι ετοιμη ηλικιακα. Διαβασα στο λινκ που βαζω παρακατω οτι ενα θηλυκο κοκατιλ μπορει να ειναι αναπαραγωγικα ικανο απο την ηλικια των 5-6 μηνων αναφεροντας και καποια απο τα προβληματα που μπορει να προκυψουν.
Cockatiels as Pets, Basic Information on daily care of a cockatiel, general characteristics of a cockatiel, intelligence, disposition, personality, companionship qualities, ability, singing, talking, performing tricks, and history, cockatiels and all
 
Αγχωθηκα τωρα γιατι ειχα σκοπο τον Μαρτιο να τους βαλω φωλια
 
Δεν θα παθει τιποτα, μην εχεις φοβο. Εγω παντος θα εβαζα απο τωρα φωλια. Εγω τα εχω μεσα στο σπιτι και μου γεννανε ολο το χρονο και το χειμωνα. Μια συμβουλη σε περιοδο ζευγαρωματος και γενικοτερα -να τους δινεις ασβεστιο και πλουσια τροφη- με αυτο τον τροπο θα εχεις σιγουρη επιτυχια στις γεννες σου! Αντε και μπαμπας!
 
Φωλια δεν βαζω απο τωρα γιατι τα εχω σε εξωτερικο χωρο και σιγουρα θα ναι ανεπιτυχης η προσπαθεια. Οσο για το ασβεστιο τους το παρεχω σε καθημερινη βαση με σουπιοκοκαλο και γκριτ 😉
 
Δεν θα παθει τιποτα, μην εχεις φοβο. Εγω παντος θα εβαζα απο τωρα φωλια. Εγω τα εχω μεσα στο σπιτι και μου γεννανε ολο το χρονο και το χειμωνα. Μια συμβουλη σε περιοδο ζευγαρωματος και γενικοτερα -να τους δινεις ασβεστιο και πλουσια τροφη- με αυτο τον τροπο θα εχεις σιγουρη επιτυχια στις γεννες σου! Αντε και μπαμπας!
Tί εννοείς σου γεννάνε όλον τον χρόνο; Δεν τα αφήνεις να ξεκουραστούν στα ενδιάμεσα από κάθε γέννα😕
 
Φωτη καταλαβαινω τη χαρα σου αλλα εγω προσωπικα θα προτιμουσα να βαδιζω σε ασφαλη δρομο εφοσον δεν ξερω την ηλικια της. Η βιασυνη νομιζω πως δεν οδηγει πουθενα ουτε και θα κερδισει κανεις κατι. Εαν μια στις χιλιες παει κατι στραβα λογω του νεαρου της ηλικιας της που ισως εχει, πραγμα που απευχομαι, τοτε τι θα λεμε μετα; Γιατι δεν περιμενεις μερικους μηνες; Εγω προσωπικα μαλλον θα δοκιμαζα το επομενο φθινοπωρο. Η επιλογη ειναι βεβαια προσωπικη.
 
Οκ... Τοτε θα τους βαλω φωλια το Σεπτεμβριο.. Τοτε θα χει περασει την πτερροροια της και σιγουρα θα ξερουμε αν ειναι σιγουρα θηλυκο!
 
Back
Top