Φροντίδα Απαγορευμένα φυτά για παπαγάλους

ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2014
Μηνύματα
240
Πόλη
Βούλα
Καλημέρα, να ρωτήσω εάν τα φυτά μπένζαμιν και σεφλέρα είναι ασφαλή για τα love birds? Θέλω να διαμορφώσω το μπαλκόνι μου, για να έχουν φυσικό τοπίο, τα love birds και ψάχνω φυτά που να είναι πυκνά για να είναι σε ευχάριστο περιβάλον. Έχετε καμία ιδέα για το τι φυτό θα ήταν ιδανικό; Ευχαριστώ πολύ!
 
Δες αυτό το θέμα Aσφαλή και τοξικά φυτά για πουλιά ακολουθώντας το link, θα διαπιστώσεις ότι και τα δύο είναι τοξικά αν φαγωθούν από τα πουλιά (όχι με την απλή συνύπαρξη στον χώρο).
Μπορείς να διαλέξεις φυτά από την πρώτη κατηγορία όπως ιβίσκους, μπαμπού που κάνει και ωραίο διαχωριστικό, βουκαμβίλιες, αρωματικά βότανα όπως δενδρολίβανο, θυμάρι, αρμπαρόριζα (διώχνει και τα κουνούπια - σκνίπες), βασιλικό, ρίγανη κτλ.
Διάβασε έχει πολλά ασφαλή. Και να μας δείξεις το μπαλκόνι ε; Κομμένα είναι τα φτερά τους; Πως τα βγάζεις έξω;
 
Καλημέρα, τα έχω σε κλουβιά, απλά θέλω να δώσω λίγο πράσινο, για ποιο ευχάριστο περιβάλον. Βρήκα σε ένα site ότι η σεφλέρα είναι ασφαλές ενώ το μπέντζαμιν όχι. Ψάχνω κάποιο φυτό που να είναι πυκνό για να μπουν από κάτω τα κλουβιά. Φοβάμαι να τα βγάλω εκτός κλουβιού έξω στο μπαλκόνι, μόνο μέσα στο σπίτι.
 
Ε τότε εντάξει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τα δύο, φτάνει να μην μπαίνουν τα φύλλα τους μέσα στα κλουβιά ώστε να τα δαγκώνουν. Δεν είναι τοξικά από απόσταση, μόνο ως τροφή. Πάντως αν σκοπεύεις το καλοκαίρι να τα έχεις έξω, πρέπει να καλύψεις τα κλουβιά με σήτα για τα κουνούπια αλλά και να κάνεις κάποια προστατευτική κατασκευή για τα αρπαχτικά.
 
Ναι το το γνωρίζω. Να ρωτήσω το ένα που είναι εξημερομένο θέλω να προσπαθήσω να το βγάζω έξω εκτός κλουβιού; Το φοβάμαι. Πάντος όταν είναι να το πάω από τον ένα όροφο του σπιτιού μου στον άλλον με ασανσέρ δεν φεύγει από πάνω μου. Να το επιχειρήσω;
 
Στον ελεύθερο χώρο; Όχι βέβαια ποτέ. Δεν λέω ότι θα έχει πρόθεση να φύγει αλλά αν τρομάξει από μία κόρνα, ένα παράθυρο που κοπάνησε, ένα παιδάκι που τσίριξε, θα φύγει και θα χαθεί γιατί δεν έχει μάθει να προσανατολίζεται και να γυρίζει.
Μικρότερο ρίσκο να περάσεις τον Ισθμό σε τεντωμένο σχοινί :)
Όχι τέτοιες δοκιμές, 99 φορές δεν θα φύγει, την μία θα φύγει. Γιατί να το χάσεις;
 
Όντως, έχεις δίκιο για αυτό και δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, γιατί δεν θέλω ούτε κάν να το σκεφτώ! Ευχαριστώ πολύ!
 
Back
Top