Φροντίδα Απαγορεύεται η χρήση αντικολλητικών σκευών σε ιδιοκτήτες παπαγάλων;

Εγγραφή
6 Οκτ 2023
Μηνύματα
426
Πόλη
Κοζάνη
Καλησπέρα σε όλους! Πριν λίγο διάβασα ένα άρθρο που με οδήγησε σε βαθύ προβληματισμό. Στο άρθρο αναφέρεται ότι η χρήση αντικολλητικών συσκευών παράγει μία τοξίνη που σκοτώνει τους παπαγάλους ακαριαία. Αληθεύει; Έχω ήδη χρησιμοποιήσει αντικολλητικό τηγάνι, αλλά τα πουλιά βρίσκονταν πάντα μακριά από την κουζίνα με ανοιχτό το παράθυρο όπως κάθε φορά που μαγειρεύουμε κάτι (όχι συχνά) και δεν έπαθαν τίποτα. Είναι στα αλήθεια επικίνδυνο; Παραθέτω το άρθρο:
 
Καλησπερα. Αρχικα το αρθρο ειναι πρωωθηση προιοντων συγκεκριμενης εταιρειας οπως καταλαβαινεις και οχι αρθρο σχετικα με παπαγαλους εν γενει Το αρθρο που αναφερετε σε καποιο απο την αντικαρκινικη της αμερικης λεει οτι τα υλικα αυτα πλεον δεν χρησιμοποιουνται στα σκευη στην αμερικη (απο το 2014) και στην ευρωπη απο το 2008 αλλα η κοπελιτσα το "ξεχασε"

1702316230919.png

Εμπεριεχει αρκετα links για μελετη. Γενικα το αντικολλητικο σκευος ειναι ιδιοτητα. Και τα κεραμικα αντικολλητικα ειναι αλλα καμια σχεση με PFOA.
Τα περισσοτερα επωνυμα σκευη εδω και πολλα χρονια αναφερουν οτι ειναι pfoa free.
Αν καποιος τωρα ψωνιζει απο temu προιον που φτιαχνεται στην ινδονησια με υλικα απο αφρικη και δεν εχει την σωστη συμανση και προδιαγραφες μαλλον θα το κλαιει το pet bird του.

Επισης αν καποιος εχει πουλια μεσα στην κουζινα που δεν ειναι σωστο ουτε για την δικη μας υγεια ουτε για την δικη τους και τηγανιζει καθε μερα ολη μερα , ή ανοιγει το καλοριφερ που εχει βαψει το σωμα με μπογια της κακιας ωρας να μην φαινεται η σκουρια ..δεν κινδυνευει λιγοτερο απο τα teflon σκευη
η αν εχει κανα σωμα λαδιου ή κουμτελινα σομπα της κακιας ωρας..
Γενικα τα φροντιζουμε τα πουλια κυριως προσεχοντας τι χρησιμοποιουμε εμεις μεσα στο σπιτι και ειδικα στο δωματιο που περνανε πολλες ωρες
Αλλα μην γενικευουμε και δαιμονοποιουμε γενικοτερα κατηγοριες προιοντων απο μια πληρωμενη αναρτηση σε blog μιας συμπαθεστατης αμερικανιδας



https://www.google.com/search?q=PFOA+REGULATIONS+IN+EUROPE&oq=PFOA+REGULATIONS+IN+EUROPE&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIICAEQABgWGB7SAQg3Njg3ajBqOagCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8
[automerge]1702317832[/automerge]
Ας δουμε και ενα μη πρωωθητικο και πολυ αναλυτικο αρθρο μιας αλλης αμερικανιδας...

 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Κατατοπίστηκα! Το είδα ότι είναι διαφήμιση αλλά είπα να ρωτήσω για καλό και για κακό. Δεν νομίζω τα σκεύη μας να έχουν τέτοιο πρόβλημα γιατί τα αγοράσαμε από την WMF το 2018.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Κατατοπίστηκα! Το είδα ότι είναι διαφήμιση αλλά είπα να ρωτήσω για καλό και για κακό. Δεν νομίζω τα σκεύη μας να έχουν τέτοιο πρόβλημα γιατί τα αγοράσαμε από την WMF το 2018.
Η απαντηση των αποριων σχετικα με τα προιοντα δινεται αμεσα και σωστα απο τις εταιρειες
πχ

1702323678505.png
[automerge]1702323817[/automerge]
αν αρχισουμε τα υλικα κατασκευης των κλουβιων των πατηθρων των ταιστρων και λοιπων αξεσουαρ θα καει η κουβεντα 😀
τις σελιδες , τα email τις φορμες επικοινωνιας για καποιο λογο τα εχουν οι εταιρειες
 
Back
Top