Διατροφή Απαγορεύεται το αυγό στα κόκκινα λιποχρωμικά καναρίνια;

Johkill23

PB New Member
Εγγραφή
19 Απρ 2017
Μηνύματα
104
Πόλη
Βέροια
Γειά σας.. Έχω ένα αρσενικό κόκκινο καναρινι... Είδα σε μερικά φόρουμ ότι απαγορεύεται το αυγό.. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει γιατί βλέπω αντιφατικες απόψεις.. Ευχαριστώ
 
Οι χρωστικές που προσφέρουν οι ορνιθοτρόφοι προκειμένου να δώσουν το σωστό χρώμα στον κρόκο (λέκιθο) του αυγού είναι η αιτία δημιουργίας ή καλύτερα αλλαγών στο φτέρωμα των πουλιών.
Φυσικά μιλάω για τα πουλιά που σκοπεύουμε να τα στείλουμε σε διαγωνισμούς και εκθέσεις.
Αν τώρα μιλάμε για κάποια καναρίνια τα οποία δεν θα διαγωνιστούν δε βλέπω το λόγο να μην φάνε τον κρόκο του αυγού...
Στις περισσότερες μάλιστα περιπτώσεις αμφιβάλω αν οι κάτοχοι μπορούν να διακρίνουν τις διαφορές και τα σφάλματα στο φτέρωμά τους.
 
Οι χρωστικές που προσφέρουν οι ορνιθοτρόφοι προκειμένου να δώσουν το σωστό χρώμα στον κρόκο (λέκιθο) του αυγού είναι η αιτία δημιουργίας ή καλύτερα αλλαγών στο φτέρωμα των πουλιών.
Γιάννη, ο ίδιος ο κρόκος περιέχει συστατικά που μπορούν να βάψουν; Γνωρίζεις; Μιλώ βέβαια για αλανιάρικα αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής.
 
Γιάννη, ο ίδιος ο κρόκος περιέχει συστατικά που μπορούν να βάψουν; Γνωρίζεις;
Δυστυχώς Σταύρο δε γνωρίζω κάτι σχετικά.
Θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα αν έρθουν ως πληροφορίες...
Προσωπικά έχω μεγάλη "αδυναμία" στο αυγό (και λόγω ηλικίας) που ακόμη και τώρα δεν απουσιάζει από την εκτροφή μου.
Μάλιστα ένας από τους βασικούς λόγους που ξεκινώ νωρίς είναι πως θέλω τα μικρά να μεγαλώσουν και με το αυγό... και να "απομακρυνθούν" οι όποιες συνέπειες στο φτέρωμα των πουλιών με την κανονική πτερόρροια που θα ακολουθήσει λίγους μήνες αργότερα.
 
Αντιφατικές απόψεις δεν υπάρχουν.
Αλλά συζήτηση μπορεί να υπάρξει μόνον για πουλιά που πρόκειται να εκθεσιαστούν.
Γι' αυτά, ο κρόκος είναι πρόβλημα. Αξεπέραστο στα κίτρινου παράγοντα, επι ζημία της απόχρωσης και της ομοιομορφίας στα κόκκινου. Για κάποιον που έχει απλά ένα κόκκινο πουλάκι, απολύτως καμιά σημασία δεν έχει μια πολύ ελαφρά διαφοροποίηση της απόχρωσης προς το πορτοκαλοκόκκινο ή και κάποια μικρή ανομοιομορφία κατά την διανομή του. Η γενική εντύπωση θα είναι ένα κόκκινο καναρίνι εάν ταΐζεται με τα σκευάσματα χρώσης που κυκλοφορούν.
 
Του χορηγώ κόκκινη πρωτεΐνη σε συνδυασμό με το αυγό έτσι ώστε να μην γίνει πιο κίτρινο το φτέρωμα του... Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας
 
Όλα ξεκινούν αν θέλεις να το πας σε έκθεση.
Αν όχι δεν βλέπω το λόγο να μην δώσεις αυγό.
Όχι δεν θέλω να το πάω σε έκθεση απλά επειδή μου αρέσει υπερβολικά το κόκκινο χρώμα του θέλω να το διατηρησω
 
Εγώ αυτό που θα έκανα θα ήταν να του δώσω το αυγό και στην πτερορροια θα του έδινα την χρωστική.
Η χρηστική που λες είναι οι λεγόμενες βιταμίνες που βγαίνουν σε διάφορα χρώματα;
 
Η χρηστική που λες είναι οι λεγόμενες βιταμίνες που βγαίνουν σε διάφορα χρώματα;
Άλλες είναι οι χρωστικές πτερωματος και άλλες οι απλές βιταμίνες στα διαφανή σακουλάκια. 🙂
 
Κ

Από ότι ξέρω δίνουν και αυτές χρώμα όμως
Αυτές οι βιταμινες σε διαφορα χρωματα και σε διαφανη σακουλακι, περα απο χρωμα, δινουν και προβληματα στο συκωτι και λιπος στις κοιλιες των καναρινιών μας, μιας και κανεις δε ξερει απ οτι παρασκευαζονται. Και γι αυτο πρεπει να αποφευγονται δια ροπαλου.
Μην μπερδευομαστε... Τα καναρινια παιρνουν βιταμινες από μια σωστη και ισορροπημενη διατροφη που περιλαμβανει ολους τους σπορους, τα λαχανικα, τα βοτανα, τα χορταρικα και τα φρουτα και φυσικα το πολυτιμο αυγο ή αυγοτροφη. Οι αλλες βιταμινες που δινουμε σαν εξτρα σε περιοδους με μεγαλυτερες διατροφικες αναγκες (αναπαραγωγη και πτεροροια) ειναι οι υδατοδιαλυτες βιταμινες που αναμειγνυονται με νερο και πρεπει να τις ανανεωνουμε καθημερινα, γιατι αλλιως αλλοιωνουν το νερο και γινονται επικινδυνες.
Οι χρωστικες δινουν χρωμα. Ειναι ξεχωριστα προιοντα που παρασκευαζονται από καροτινη Β και αναμειγνυονται με την αυγοτροφη ή το νερο δινοντας το χρωμα στα καναρινια μας. Αναλογως την ρατσα την δινουμε και σε αλλες χρονικες περιοδους για περισσοτερο ή λιγοτερο διαστημα. Πρεπει αυστηρα να τηρουμε τις οδηγιες χρησης γιατι η υπερδοσολογια κανει επισης ζημια στο συκωτι. Αν δεν εχουμε σκοπο να παμε τα καναρινια μας σε εκθεσεις και διαγωνσιμους, μια διατροφη ενισχυμενη σε λαχανικα και φρουτα που περιεχουν Καροτινη Β, μας δινουν ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα και απολυτως υγιη καναρινια.
 
Back
Top