Γενικά Απαραίτητες πληροφορίες για την επιλογή κτηνιάτρου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Ποιες πληροφορίες θεωρείτε απαραίτητες για να καταλήξετε στην επιλογή του κτηνιάτρου που θα αναλάβει τη φροντίδα υγείας των πουλιών σας; Τι θεωρείτε σημαντικό και τι λιγότερο σημαντικό; Τι θα θέλατε να βρείτε σε ένα κτηνίατρο και τι θα σας έκανε να απορρίψετε κάποιον, από το στάδιο της αναζήτησης ακόμη;

Επίσης, ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέξατε και παραμένετε στον δικό σας κτηνίατρο, εάν φυσικά έχετε κάποιον στον οποίο πηγαίνετε τα πουλιά σας όταν χρειαστεί.

Προκειμένου να εμπιστευτώ έναν κτηνίατρο / πτηνίατρο θα ηθελα να ξέρω:
  • οτι ειναι άρτια καταρτισμένος στην πτηνοπαθολογια
  • Ότι ειναι έντιμο πρόσωπο και δεν θα διστάσει να μου πει αναλυτικά τα πώς, τα τι και τα γιατι ή ότι πολυ απλά δεν γνωρίζει
  • Ότι ειναι πρόθυμος να ρωτήσει και κυρίως να ακούσει τα συμπτώματα, τις απορίες μου
  • Ότι ειναι ανα πάσα σχεδόν στιγμή προσβάσιμος σε επικοινωνία, έστω και τηλεφωνική για ένα ας πούμε έκτακτο περιστατικό
  • Ότι δεν θα με " γδύσει" , δεν θα προσπαθήσει να μου πουλήσει φάρμακα, συμπληρώματα ή τροφές ή να μου "πουλήσει μούρη"
  • Ότι θα σέβεται τον πελάτη του, αλλά κυρίως τον ασθενή του
  • Ότι θα ψάξει αν χρειαστεί στα βιβλία του, σε συναδέλφους, σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες ο,τι χρειάζεται για να γίνει το πτηνό καλά κι οτι δεν θα ειναι και δεν θα το παίζει παντογνώστης
  • Ότι έχει έστω και έμμεση εμπειρία στη διάγνωση και στην κλινική πράξη
Σε γενικές γραμμές τα θεωρω όλα τα παραπάνω σημαντικά, αλλά ιδιαίτερα τη γνώση και τη διάθεση για γνώση. Δυστυχώς κι ενώ έχω επισκεφτεί στο παρελθόν, αν θυμάμαι 4 απο τη λίστα, δεν ειμαι συνολικά ευχαριστημένος και ελπιζω να μην χρειαστεί να επισκεφτώ και 5ο. Αν όμως χρειαστεί, αυτην τη φορά θα πάω στον Κονταδάκη, μηπως μείνω ευχαριστημένος.
Θα απέρριπτα κάποιον ήδη απο την αναζήτηση, αν είχα διαβάσει, ακούσει αρνητικά σχόλια. Επίσης απορρίπτω τους αναίσθητους, άσχετους, παραδόπιστους εκ των προτερων!

Επειδή είχα πολύχρονη εξαιρετική σχέση και συνεργασία με κτηνίατρο όχι ειδικευμένο στα πουλιά βέβαια αφού ξεκίνησα μαζί του με σκυλιά και στην συνέχεια ανέλαβε και τους παπαγάλους μου αλλά δυστυχώς έφυγε από την ζωή νέος και πρόωρα, έχω τις εξής παρατηρήσεις:
Είμαι δύσπιστη σε κτηνίατρο που δεν έχει καθόλου δικά του pets. Αν η αγάπη προς τα ζώα τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση και όχι κάποιος άλλος λόγος, είναι αδύνατον να μην έχει έστω μία γάτα, ένα σκύλο.
Φυσικά θα ήθελα να έχει καλές συστάσεις αλλά επιφυλάσσομαι για δική μου γνώμη και δεν παίρνω τοις μετρητοίς ούτε τις θετικές ούτε τις αρνητικές απόψεις, απλά τις θυμάμαι.
Είναι βολικό να είναι κοντά στην περιοχή μου.
Η ειδίκευση για κάποια δύσκολα ζώα όπως τα πτηνά, είναι επιθυμητή αλλά όχι απολύτως απαραίτητη αν συνεργαζόμαστε με κάποιον γιατρό που ενδιαφέρεται και ερευνά.
Η ειλικρίνεια, η συνεργασιμότητα και οι προσιτές τιμές, είναι σπουδαία θέματα, φτάνει και εμείς ως πελάτες, να αντιλαμβανόμαστε τα όρια της απόλυτης ανάγκης από την αναίτια ενόχληση αλλά και τα όρια της επιστημονικής γνώσης και να μην περιμένουμε θαύματα.

Συνολικά έχω επισκευθεί γύρω στους 5 - 6 κτηνιάτρους. Οι περισσότεροι ήταν εντελώς άσχετοι με τα πτηνά και μου το είχαν πει, αλλά δεν είχα άλλη λύση (βλέπετε από μένα ένας απλός κτηνίατρος ξέρει πολλά περισσότερα εξετάζοντας ένα πτηνό), ένας ήταν άσχετος, αλλά δεν το παραδεχοταν. Και απλά με είχε βρει μικρή και μου έτρωγε λεφτά.. έμενε και δίπλα μου οπότε καταλαβαίνετε!

Πρόσφατα επισκέφτηκα έναν γιατρό στο Ελληνικό, από την λίστα του φόρουμ. Και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένη! Αν προκύψει κάτι, θα μιλήσω μαζί του ή θα κλείσω ραντεβού. Και οι λόγοι είναι οι εξής:
  1. Όσες επισκεψεις έχω κάνει και όσες φορές του έχω πάει καναρίνι, ξέρει να 'πιάνει' ένα καναρίνι, να το εξετάζει, φαίνεται πως έχει εμπειρία και ξέρει από πτηνά.
  2. Μου δίνει πάντα σωστές συμβουλές για τα καναρίνια (όχι συμβουλή του τύπου 'κάτι ακούω δώσε πουλμοσάν').
  3. Όσες φορές δεν μπορεσε να με βοηθήσει, πχ για το ποδαράκι της Μελίνας, δεν μου πήρε καθόλου χρήματα.
  4. Είναι ευγενικός, οικονομικός, και κοντά στο σπίτι μου.
Το μόνο αρνητικό είναι πως δεν δέχεται καθημερινά και όλες τις ώρες (λογικό!). Και όλοι ξέρουμε πως ανά πάσα στιγμή κάτι μπορεί να συμβεί στα καναρίνια μας Και ιδανικά θα θέλαμε έναν πτηνίατρο stand by, αλλά μη ζητάμε πολλά ! 😛

... Τι θα θέλατε να βρείτε σε ένα κτηνίατρο...

1. Αριστη γνώση πτηνοπαθολογίας.
2. Ολοκληρομένο εργαστήριο με σύγχρονα μηχανήματα.
3. Εύκολη πρόσβαση και άμεση επέμβαση
4.Χαμηλό κόστος εξετάσεων (αφής - μικροβιολογικών)
5. Δυνατότητα ετήσιας κάλυψης με ειδικό οικονομικό πρόγραμμα
6. Δυνατότητα επισκέψεων στον χώρο μου ανα 3μηνο.

Back