Γενικά Απελευθέρωση των άγριων πουλιών μου

Βασιλης

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.849
Πόλη
Αθήνα
Την Κυριακή βρήκα τη δύναμη και άφησα στη φύση να συνεχίσουν το ζευγάρι τους ελεύθερες ένα ζευγάρι άγριες καρδερίνες οι οποίες φέτος δεν είχαν ελπίδα για αναπαραγωγή. Ταϊζόντουσταν, τα πήγαιναν καλά αλλά δεν προχώρησαν παραπάνω.

Το συναίσθημα μετά από μια τέτοια πράξη δεν περιγράφεται. Ένοιωσα πραγματικά ανάλαφρος και χαρούμενος. Αν και τα πουλιά ήταν 1 χρόνο και παραπάνω ίσως σε κλουβί πέταξαν χωρίς δισταγμό και φάνηκαν να είναι σε πολύ καλή φόρμα. Ένα πράγμα συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν άγρια ιθαγενή πτηνά πιασμένα από τη φύση που μπορούν να επιβιώσουν μόνα τους. Αφήστε τα ελεύθερα. Είναι τρομερή εμπειρία και δίνει μεγάλη χαρά.

Το μόνο άγριο που δεν μπορώ να αφήσω είναι μια θηλυκιά φλώρα που έχω εδώ και δύο χρόνια γιατί όταν την έπιασαν της έσπασαν τη φτερούγα. Λείπει σχεδόν το μισό φτερό της και αν και χαίρει άκρας υγείας και ζευγαρώνει κιόλας φέτος, δυστυχώς δεν μπορεί να πετάξει σχεδόν καθόλου. Αλλά αυτή το ξέρει και μου το δείχνει κάθε μέρα, ότι δεν την κρατάω από κάποια αρρωστημένη μανία αλλά επειδή δεν γίνεται αλλιώς.

Από τον Σεπτέμβρη αρχίζω το ψάξιμο για καρδερίνες εκτροφής πλέον.

Αυτό το post δεν το γράφω για να μου δώσετε συγχαρητήρια αλλά για να ευχαριστήσω το Forum και όλα τα μέλη του για τη δύναμη που μου έδωσαν (χωρίς να το ξέρουν καν) για να προχωρήσω σε αυτήν την πράξη. Άλλος ένας λόγος είναι για να παρακινηθούν και άλλα μέλη να κάνουν το ίδιο.

Συγχαρητήρια δεν αξίζει καν γιατί εγώ είμαι αυτός που τα κρατούσε τα πουλιά επί 1 χρόνο στο κλουβί και το μόνο που κατάφερα είναι να επανορθώσω σε ένα βαθμό για τη βλακεία μου τόσο καιρό. Με συγχωρείτε αν έγινα κουραστικός με το μέγεθος του μηνύματος αλλά είναι τόσα πολλά τα συναισθήματα που δεν περιορίζονται εύκολα σε λίγα λόγια.

Μια φωτογραφία για την οποία είμαι πολύ περήφανος.

Απελευθέρωση_25Μαι2008_sm01.webp
 
Ευχαριστούμε Βασίλη για το πολύ χρήσιμο post! Εύχομαι να παραδειγματιστούμε όλοι από την πράξη σου.
 
μπραβο Βασιλη για την πραξη σου!
 
Μπραβο Βασιλη συγχαρητηρια για την κινηση σου. Θελω και εγω εδω και καιρο να κανω το ιδιο με το λουγαρο μου! Κουραστικα να τον βλεπω να εχει τασεις απελευθερωσης! Ανηκει στην φυση! Εκει οπου καποτε πετουσε ελευθευρα ωσπου... Με τη βια τον αιχμαλωτισαν!
 
Μπραβο Βασιλη για την κινηση σου. Πραγματικα σημαντικη κ ειναι ευχαριστο που την μοιραζεσαι μαζι μας για να παραδειγματιζονται κ αλλοι οπως σωστα λες! Παντως παιρνω αφορμη απο το ποστ του Βασιλη κεγω για να πω οτι παλιοτερα ουτε καν ηξερα την ολη ιστορια με τα αγρια κ το ποσο ασχημο κ τελικα θανατηφορο ειναι για τα πουλακια το να τα αιχμαλωτιζουμε. Κ ουτε την ιστορια την ασχημη για το Σχιστο ηξερα. Δηλ μεσα απο ολο το φορουμ συνολικα εχω γινει πολυ πιο ευαισθητοποιημενη ως ανθρωπος κ πολιτης και χαιρομαι πολυ γιαυτο.:)
 
Βασίλη πολύ με συγκίνησες με την πράξη σου!

Πραγματικά το συναίσθημα που νιώθει κανείς είναι όντως απερίγραπτο! Σε καταλαβαίνω.. Στο όμορφο δάσος που δουλεύω πολύ συχνά εγκλωβίζονται διάφορα πουλάκια, όπως μπεκάτσες, χελιδόνια, δεντροφυλλοσκόποι σε εναν διάδρομο με τζάμια και όταν πέφτουν στην αντίληψή μου και τα βγάζω στο ξέφωτο για να επιστρέψουν στην φωλιά τους, είναι το πιό όμορφο και πιό συγκινητικό συναισθημα που μπορεί αν βιώσει ένας άνθρωπος Δοκιμάστε το...
 
Μπραβο Βασιλη. Τετοιες σκηνες πλεον βλεπουμε μονο απο μελοι φυλοζωικων οργανωσεων.
 
Συγχαρητήρια Βασίλη και από μένα.Απέδειξες την αγάπη σου για τους φτερωτούς μας φίλους.
 
Παιδιά ειλικρινά δεν νοιώθω ότι αξίζει συγχαρητήρια! Είναι υπέροχο αλλά έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Και για μια ακόμη φορά να πω ότι αν δεν είχα βρει το forum μπορεί και να μην το εκάνα ποτέ. Χάρη στις διάφορες συζητήσεις εδώ μέσα το αποφάσισα.Άρα τα συγχαρητηρια για μένα πάνε στο χώρο αυτό που μας φιλοξενεί. Νά σται καλά. Το καλύτερο είναι ότι τα πουλιά τα άφησα κοντά στο εξοχικό μου και τα επόμενα χρόνια πολύ πιθανόν να χαίρομαι τα ίδια ή τους απογόνους τους ελεύθερα πλέον. Προσοχή μόνο σε όποιον πάρει την απόφαση και αφήσει πουλιά στην εποχή που θα τα αφήσει, στη φυσική κατάσταση των πουλιών (δεν έχει νόημα να αφήνουμε άρρωστα ή αδύναμα πουλιά) και να τα αφήσει σε μέρος όπου θα βρουν εύκολα φαϊ και νερό.
 
Μπραβο για την πραξη σου Βασιλη!
Προ ημερων μου ελεγε ενας φιλος, οτι στην Τουρκια υπαρχει σαν εθιμο, να κανουν μια ευχη οταν ελευθερωνουν ενα αγριο πουλακι! 🙂
 
μπραβο Βασιλη για την πραξη σου! Και εγω ειχα νιωσει πολυ ωραια οταν ειχα αφησει ελευθερους ενα ζευγαρι απο αγριους σπινους.
 
Μπραβο για την πραξη σου Βασιλη!
Προ ημερων μου ελεγε ενας φιλος, οτι στην Τουρκια υπαρχει σαν εθιμο, να κανουν μια ευχη οταν ελευθερωνουν ενα αγριο πουλακι! 🙂
Για να πω την αλήθεια έκανα μια ευχή. Να κάνουν φωλιά εκεί κοντά και να τις βλέπω:D
 
Και εγώ φίλε μου το περασμένο Σάββατο απελευθέρωσα στην Μεσσηνία τα άγρια πουλάκια που είχα: ένα ζευγάρι καρδερίνες, ένα λούγαρο και ένα σκαθρί. Κράτησα μόνο ένα φλώρο που είχα και αυτό γιατί - αυτό και αν είναι σύμπτωση - έχει πρόβλημα στο αριστερό του φτερό και εκτίμησα πως δύσκολα θα επιβίωνε! Ένοιωσα απίθανα και εύχομαι να το κάνουμε όλοι μας! Μπράβο σου φίλε!
 
Back
Top