Γενικά Απογοήτευση και θυμός για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα pet shop

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης takiskl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

takiskl

PB Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2008
Μηνύματα
200
Πόλη
Μαρούσι
Τον τελευταιο καιρο εχω μπει σε πολλα μαγαζια που εμπορευονται πουλια, μιας και ψαχνω να βρω μια καναρα για να κλεισω τα ζευγαρια μου.
Δυστυχως το συμπερασμα μου ειναι οτι στην συντριπτικη πλειοψηφια των καταστηματων η κατασταση ειναι τραγικη... Στις μεγαλες αλυσιδες pet-shop οι συνθηκες διαβιωσης των μικρων μας φιλων ειναι απλα απαραδεκτες. Τα περισσοτερα πουλια ειναι αρρωστα εως και ετοιμοθανατα.
Σε συνοικιακα μαγαζια ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα, αλλα και εκει δεν ειναι ιδανικα. Να φανταστειτε οτι σε συνολο 10-11 μαγαζιων μονο σε ενα ηταν πραγματικα μερακλης ο ιδιοκτητης του.
Τελειωνοντας θελω να μοιραστω μαζι σας την χειροτερη εμπειρια που ειχα η οποια και με εκανε κυριολεκτικα εξαλλο!
Σε κεντρικοτατο καταστημα στην Αθηνας ενω παρατηρω τα ταλαιπωρα κυριολεκτικα πουλια, ακουω να ρωταει ενας πελατης την υπαλληλο: καλα αυτα τα καναρινια μονο 10 ευρω; Ναι απανταει αυτη. Ακουγοντας την στιχομυθια και κανοντας μου εντυπωση η τιμη αυτη, πηγαινω να δω τα πουλια των 10 ευρω.
Και τι ανακαλυπτω καλοι μου φιλοι; Οτι ολα τα βαρια αρρωστα καθως και τα ετοιμοθανατα ηταν σε μια κλουβα οπου εν ειδη προσφορας πωλουνταν προς 10 ευρω. Εμποριο θανατου δηλαδη. Να καταλαβετε ηταν γυρω στα 20 καναρινια ακινητα, περιμενοντας απλα το μοιραιο...
Εφυγα φυσικα αηδιασμενος και θυμωμενος απο το μαγαζι.
Συγνωμη αν σας κουρασα, αλλα ενιωσα τοση αγανακτηση που ηθελα να την μοιραστω μαζι σας για να ηρεμησω.
Ευχαριστω για την υπομονη σας.
 
Έχω συναντήσει πολλές φορές παρόμοιες καταστάσεις. Νεκρά πουλιά στον πάτο της κλούβας,τραυματισμένα και ανήμπορα να κουνηθούν. Για τους περισσότερους είναι ένα ακόμα εμπόρευμα. Δυστηχώς.
 
Φίλε Τάκη δεν μας κούρασες καθόλου και συμμερίζομαι την αγανάκτηση σου.
Κι εγω πηγαίνοντας σ΄ένα καταστημα γνωστής αλυσίδας petshop βρήκα τα δόλια τα καναρινάκια σε άθλια κατάσταση και συγκεκριμένα ένα ήταν εντελώς φαλακρό κι απόρησα πως το αφησαν να φτάσει σ αυτή την κατάσταση. Η εικόνα του μου έχει μείνει στο μυαλό.
 
παιδια αυτα συμβαινουν δυστυχως... Οι περισσοτεροι μαγαζατορες φυτοζωουν αφου περιμενουν καποιον να παρει ενα πουλι μετα θα ξαναπαρει μετα απο 10 χρονια κτλ κτλ.. Επισης τα περνουν σε ποσοτητες τους υποχρεωνουν... Δυστυχως αλλα ειδικα τα επαρχιακα μαγαζια δεν ειναι και στην καλυτερη θεση
 
Τάκη συμφωνώ μαζί σου και παραθέτω σχετικό άρθρο https://community.petbirds.gr/threads/Παρανομο-πετ-σοπ.5821/ στο οποίο ρωτάμε να μάθουμε [02-01-2009] που μπορούμε να καταγγείλουμε παρόμοια μαγαζιά. Αν γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία ή τις αρμόδιες Υπηρεσίες, παρακαλούμε, και πάλι, να μας ενημερώσει!
 
εγω ενα διαστυμα ειχα σκεφτει να πηγενω και να πεταω κατω απο τις πορτες φωτοτυπιες για την νομοθεσια περι τετοιον μαγαζιων, αλλα ποιος θα εδινε σημασια...
 
''
Ξεκινάμε με συζήτηση με τον ιδιοκτήτη εφιστώντας του την προσοχή στην ύπαρξη και του γνωστού νόμου 3170/2003 για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων, γιατι, εως ότου τα πουλήσουν είναι ιδιοκτήτες, αλλά κυρίως στην ύπαρξη της υπουργικής απόφασης 2666541 που διέπει τον τρόπο λειτουργίας και την μεταχείρηση των ζώων στα καταστήματα πώλησης ζώων συντροφιάς.
Εαν δεν γίνει τίποτα κάνουμε γραπτή καταγγελία στην τοπική διεύθυνση κτηνιατρικής και τους ζητάμε να κάνουν επιτόπιο έλεγχο και παρατηρήσεις διόρθωσης του ιδιοκτήτη,Η κτηνιατρική διεύθυνση είναι αρμόδια εκ του νόμου για αυτό και υποχρεωμένη να το κάνει.
Παρακολουθούμε, αν ο ιδιοκτήτης συμμορφωθεί και πάρει τα απαραίτητα μέτρα.
Αναφέρουμε με άρθρο μας στον τοπικό τύπο το περιστατικό κάνοντας πρώτα γενική αναφορά στο θέμα και στη συνέχεια το συγκεκρινοποιούμε, χωρίς βέβαια να αναφέρουμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του pet-shop.Αν και πάλι δεν συμμορφωθεί ζητάμε απο την κτηνιατρική να πράξει ο,τι προβλέπει ο νόμος.''

Απόσπασμα απο το http://lawyersfortheanimalprotection.webs.com/defensetoanimalabuse.htm

Και ο νόμος 3170/2003
Ο νόμος Ν. 3170/2003 περί ζώων συντροφιάς
http://zoofilidrasi.gr/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=74
http://www.mycat.gr/threads/9/
 
Μπράβο είναι πολύ σημαντικό να προσπαθεί κανείς να αλλάξει αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις
 
Back
Top