Γενικά Αποκτήσαμε ένα budgie αλλά από εχθές παραμένει ακίνητο

Maria Zachopoulou

PB New Member
Εγγραφή
24 Απρ 2021
Μηνύματα
3
Καλησπέρα ! Χθες το απόγευμα αποκτήσαμε το πρώτο μας παπαγαλάκι budgie..Αν και η προσωπική μου απόφαση ήταν αρχικά να αγοράσουμε δύο από αυτά , ο ιδιοκτήτης του pet shop με παρότρυνε πως θα ήταν καλύτερο στην αρχή να αποκτήσουμε ένα ,προκειμένου να εξοικειωθεί γρηγορότερα μαζί μας.Απο εχθές όμως το απόγευμα μέχρι και σήμερα είναι ακίνητο σε μια συγκεκριμένη θέση ,δεν έχει φάει καθόλου και δεν έχει πιει νερό με αποτέλεσμα όλοι μας να έχουμε ανησυχήσει .Σε αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών στο διαδίκτυο ανακάλυψα την ομάδα σας . Φαντάζομαι πως όλο αυτό μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή περιβάλλοντός ..κάθε πληροφορία μήπως και μπορούμε να κάνουμε κάτι θα ήταν παραπάνω από χρήσιμη ..Σας ευχαριστώ .Καλώς σας βρήκα!
 
Φαντάζομαι πως όλο αυτό μπορεί να οφείλεται στην αλλαγή περιβάλλοντός
Ναί.
Καλό είναι το κλουβί να βρίσκεται ψηλά και κοντά σε τοίχο για να νοιώθει ασφάλεια.
 
Εαν έχει εύκολη πρόσβαση σε φαγητό και νερό θα φάει μόλις συνηθίσει λίγο τον νέο του χώρο. Να του δίνετε λίγες στιγμές ηρεμίας σε περίπτωση που είστε πολυμελής οικογένεια. Επίσης να το αφήσετε να κοιμηθεί σχετικά νωρίς, σε ήσυχο και σκοτεινό δωμάτιο. Το πρωί λογικά θα φάει μόλις ξυπνήσει αν δεν φάει πριν κοιμηθεί.

Εντιτ: τώρα είδα ότι το πήρατε χθες και γράφεις ότι δεν έχει φάει απο χθες. Μπορούμε να δούμε φώτο του πουλιού, του κλουβιού και της τροφής? Αν πλησιάσεις το κλουβί πως συμπεριφέρεται? Δεν έχει καθόλου σπόρια ή τσόφλια απο σπόρια στο πάτωμα;
 
@Φοίβος νομίζω πως η ένταξη στην ομάδα ήταν γούρικη.🙃.Τώρα ξεκίνησε να τρώει και δεν το πλησιάζω για φωτογραφία μήπως και το τρομάξω .(η χαρά μας απερίγραπτη).Επιφυλάσσομαι όμως να το κάνω αργότερα .Όταν το πλησιάζουμε είναι ήρεμο , μετακινείται και απομακρύνεται από την αρχική του θέση..Σποράκια σήμερα δεν είδα καθόλου για αυτό κ φαντάστηκα ότι δεν έχει φάει.Το κλουβί που έχουμε αγοράσει είναι 50 Χ40Χ30 περίπου .
 
Μην ανησυχείς την πρώτη μέρα έτσι κάνουν όλα. Είχα πριν λίγο καιρό μπατζι, και το αστείο είναι πως αυτό που στην αρχή καθότανε πιο ακίνητο, κατάφερε και έγινε το πιο αγαπητό από τα άλλα και το πιο δραστήριο με διάφορα. Δε σταματαγε να παίζει μετά.
 
Back
Top