Φροντίδα Αποκτήσαμε νέο cockatiel, τον Elvis

Julie Hellas

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαρ 2021
Μηνύματα
6
Πόλη
Τορόντο
Καλημέρα, ύστερα απο την πολύ άσχημη εμπριρία που είχαμε με το πρώτο μας cockatiel, την Pepper. Αποφασήσαμε να κάνουμε μια πιο συνειδητοποιημένη κίνηση και έτσι, εδώ και 3 εβδομάδες έχουμε τον Elvis. Ο οποίος είναι 4 μηνών και πολύ φιλικός. Ευχαριστώ πάλι για την υποστήριξη σας την προηγούμενη φορά άλλα και τις τόσο συμαντικές καθοδηγήσεις σας.
Ο μικρός μας τρώει την τροφή του που είναι μείγμα σπόρων για cockatiel και του δίνω και λίγο millet. Δείχνει υγειής και χαρούμενος, γιατί σφυρίζει, μας φωνάζει όταν φεύγουμε απο το δωμάτειο άλλα και για να τον βγάλουμε έξω να πετάξει. Κάνει τη βόλτα του στο δωμάτειο και μετά κάθεται πάνω μας.
Ο προβληματισμός μου είναι ότι απο λαχανικά τρώει μόνο σπανάκι και Kale (λαχανίδα) και από φρούτα τίποτα. Έχω δοκιμάσει όλη την λίστα επιτρεπόμενων φρούτων για cockatiel. Ένας φίλος μου είπε να του βάλω για μισή μέρα μόνο φρούτο για φαεί, ώστε να πάει να το δοκιμάσει τουλάχιστον. Έχετε να μου πείτε καποιο κόλπο για να τον πείσω να τρώει φρούτα και λαχανικά; Άναβάζω και φώτο του, να τον συστήσω στην ομάδα επίσημα!😉
[automerge]1623301166[/automerge]
20210609_210435.webp20210610_005336.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
Να το χαίρεστε το πουλάκι! Κουκλάκι!

Προσωπικά δεν είμαι σύμφωνος με την τακτική της "στέρησης" της τροφής για λόγους εκπαίδευσης.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως να εντάξετε πελετ στη διατροφή του (τα οποία περιέχουν φρούτα και λαχανικά)
όπως και σπιτικές συνταγές όπως αυτές :

1) https://community.petbirds.gr/threads/Παρασκευή-σπιτικού-stick-για-πουλιά.18169/
2) https://community.petbirds.gr/threads/Η-συνταγή-του-κέικ-λαχανικών-των-παπαγάλων-μου.18077/
3)https://community.petbirds.gr/threads/Φρέσκα-ζυμαρικά-για-παπαγάλους.16990/
 
Να τους χαίρεσαι και τους δύο !
Έχετε να μου πείτε καποιο κόλπο για να τον πείσω να τρώει φρούτα και λαχανικά;
Ένα κόλπο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να τα κρεμάσεις με ένα κορδόνι στο κλουβί, μπορεί να τα δει σαν παιχνίδι και να δοκιμάσει.
Όπως και να έχει μπορείς να του βάζεις μικρές ποσότητες και κάποια στιγμή σίγουρα θα δοκιμάσει, επίσης μπορείς να κάνεις ότι το τρως εσύ και μετά να του το προσφέρεις να δοκιμάσει.
 
Back
Top