Ασθένειες Απολέπιση στο ράμφος κανάρας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Παιδιά καλημέρα. Έχουμε νέα και ευχάριστα και δυσσάρεστα. Εδώ και δυο μέρες παρατήρησα η κανάρα έχει κάτι σαν απολέπιση στο ράμφος.Φαίνεται το πάνω ράμφος σαν να έχει μια φλύδα ελαφρώς αποκολλημένη και η οποία όμως δεν έχει φύγει. Το φτέρωμα πάνω από το ράμφος φαίνεται πιο σκούρο σαν να είναι βρεγμένο.Φωτογραφία για την ώρα δεν μπορώ να βγάλω να φαίνεται καλά.Αυτό το δυσσάρεστο. Το ευχάριστο σήμερα είναι ότι είχαμε το πρώτο πουλάκι στη φωλιά :). Είναι η 14 μέρα μετά τη γέννηση του 2ου αυγού. Ελπίζω να έρθουνε και τα υπόλοιπα αλλά λογικά τις επόμενες ημέρες καθώς αντικατάσταση δεν έγινε για να έρθουνε όλα μαζί.
 
Να σου ζήσει, με το καλό και τα υπόλοιπα!
Μήπως είναι επειδή την ταΐζει το αρσενικό που έχει αυτά τα σημάδια;
 
Κάθε άσχημο "σημάδι" πάνω στα πουλιά είναι και "σημάδι" πως κάτι δεν πάει καλά και χρειάζεται ιδιαίτερης προσοχής.
Θα περιμένω τη φωτογραφία (κοντινή) του ράμφους για να δω κι εγώ μαζί με τους υπόλοιπους την έκταση της ζημιάς. Συνήθως παρόμοια προβλήματα στα κεράτινα μέρη των πτηνών προέρχονται από σοβαρές ελλείψεις στον οργανισμό τους.
Μέχρι να ανεβάσεις τις φωτογραφίες. Γράψε μας δυο λόγια να θυμηθούμε τις συνθήκες διαμονής και της διατροφής του.
 
Η διατροφή της είναι πλούσια. Τον τελευταίο καιρό ίσως και παραπάνω από το κανονικό πλούσια. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ σαν έλλειψη ίσως η έλλειψη επαρκούς φωτισμού. Θα προσπαθήσω να βγάλω φωτογραφία. Έχω βγάλει αλλά δεν φαίνεται. Θα προσπαθήσω με καλύτερη φωτογραφική μηχανή.
 
Μήπως είναι επειδή την ταΐζει το αρσενικό που έχει αυτά τα σημάδια;
Δεν νομίζω Μαρία.Από σουπιοκόκκαλο να έγινε υπάρχει περίπτωση;Γιατί πριν τη γέννηση των αυγών έτρωγε με λύσσα. Εκτός και αν έχουμε θέμα με ακάρεα ☹
 
Τι να πάθει από το σουπιοκόκκαλο; Μπα δεν το νομίζω. Βάλε μια φωτογραφία να σου πουν τα παιδιά.
 
Τελικά σήμερα δεν το είδα αυτό το σημάδι. Τώρα τί ήτανε δεν ξέρω τί να πω;
Είναι ακριβώς ότι οι φολίδες στα πόδια. Κερατίνη νεκρή που απορρίπτεται. Πάντως μια παρακολούθηση για το εάν υπάρχουν τα γνωστά ακάρεα χρειάζεται. Ετσι εαν δείς μια επιβάρυνση στα πόδια να είσαι έτοιμος (ΕΠΙΘΟΛ) να επέμβεις και στα κεράτινα σημεία της μύτης.
 
Οκ μόλις απογαλακτιστούν τα μικρά θα ασχοληθώ με αυτό :).Απλά μην πάει στα ρουθούνια από το τρίψιμο στις πατήθρες με φοβήζει.
 
.Απλά μην πάει στα ρουθούνια από το τρίψιμο στις πατήθρες με φοβήζει.
Γι αυτό σου επισήμανα την ποσότητα. Για να μείνουν κατάλοιπα στην πατήθρα θα σημαίνει πως έχεις βάλει μεγάλη ποσότητα.
 
Back
Top