Φροντίδα Απολυμανση με κατσαριδοκτονο και ελευθερος παπαγαλος.

Αλεκομανα

PB New Member
Εγγραφή
25 Νοε 2015
Μηνύματα
363
Πόλη
Λιβαδειά
Αρχικα δεν ηξερα αν πρει να βαλω το θεμα στην φροντιδα ή στις ασθενειες, ας αποφασισουν οι διαχειρηστες.
Λοιπον στο θεμα μας. Αυριο φευγω για 10 μερες και ενδεχεται αυτες τις μερες η μητερα μου να κανει απολυμανση στην κουζινα για κατσαριδες διαβασα της οδηγιες του σκευασματος αλλα δεν λεει τιποτα για ποσο καιρο δεν πρεπει να πλησιαζουμσ τα σημεια. Και επειδη η σαλονοκουζινα ειναι ενιαια και ο αγαπημενος χωρος του μαικλ ειναι πανω απο τα ραφια της κουζινας οπου θα ψεκασρι και εκει για ποσο καιρο δεν πρεπει να το πλησιασει 1-2 μερες ή παραπανω;
Θα ανεβασω σε λιγο φωτο του σκευασματος και τις ιδηγιες
 
Τάνια, δε νομίζω ότι μπορεί να απαντήσει με σιγουριά κάποιος αφού εξαρτάται από τη μάρκα του προϊόντος και τη δραστική ουσία του. Για ποιο προϊόν μιλάμε; Ίσως έτσι μπορεί να απαντήσει κάποιος που το έχει δοκιμάσει σε χώρους που έχει τα πουλιά του.

Αυτές τις δέκα μέρες της απουσίας σου, το πουλάκι θα βγαίνει έξω από το κλουβί;
 
Τα εντομοκτονα πιστευω εχουν δραστικές που κρατανε καποιο καιρο! Το σε 2 μερες να καταστραφει η δραστικη το αποκλειω! Πιστευω οτι καλυτερη δουλεια θα κανεις με τα λεγόμενα δολωματα σε ειδικες πλαστικες φωλιες
 
Θα προσπαθησω να πεισω την μητερα μου οσο θα λυπω να μην το βαλει. (αφου θα ερθω θα χω ακομα μια βδομαδα αδεια για να τον επιβλεπω να μην πηγαινει εκει και μαλλον θα του εχω παρει παρκο και μηπως ξεχασει τα ντουλαπια).

40641494_523950854693993_5796682858491805696_n.webp 40504683_1227923800678850_7879599009000587264_n.webp
 
Δε θα το διακινδύνευα με τίποτα, κάποιες ουσίες (που δεν είναι τοξικές για τα έντομα αλλά παραμένουν βλαβερές) μπορούν να παραμείνουν ενεργές για μέρες, μετά την "λήξη" της δραστικής ουσίας. Επιπλέον δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξουν αναθυμιάσεις απ' το εντομοκτόνο και όλοι ξέρουμε ποσο ευαίσθητα είναι τα πουλάκια μας στο θέμα του αναπνευστικού.
 
Το συγκεκριμένο είναι βρωσιμο κατσαριδοκτονο, για αυτό αναγράφει να μην ψεκαζουμε με άλλο από πάνω γιατί θέλουμε προσέγγιση από τις κατσαρίδες. Τοποθετήστε τα δολώματα σε μέρος που δεν θα μπορεί να το προσεγγίσει ο παπαγάλος. Προσοχή γιατί είναι αρκετά τοξικό αλλά αποτελεσματικό.
 
Αυτό το φάρμακο από ότι ξέρω είναι που μετατρέπει τις κατσαρίδες σε "κανιβάλους" πάνε στη φωλιά και τρώνε η μια την άλλη. Καλό φάρμακο για να μη βλέπεις ούτε πτώμα κατσαρίδας αλλά - ΣΙΓΟΥΡΑ - επικίνδυνο για τα πουλιά. Δεν είναι υγρό για να το ψεκάσεις, κάνεις μικρά "μπαλάκια" με τη σύριγγα από αυτό το τρώνε οι κατσαρίδες και πάνε στη φωλιά τους, μουρλαίνονται και τρώει η μια την άλλη. Θα πρότεινα στα μέρη που πάει ο μικρούλης να μη το ρισκάρετε.. Τα φύλλα δάφνης είναι το πιο φυσικό μέσω απομάκρυνσης των κατσαρίδων αλλά και αυτό είναι αμφιλεγόμενο για το αν είναι τοξικά για το πουλάκι.
Προσωπικά επειδή έχω τεράστιο πρόβλημα με τις κατσαρίδες στο σπίτι που μένω επειδή είναι παλιό. Σταμάτησα να χρησιμοποιώ στα μέρη που βρίσκονται ή μπορεί να βρεθούν τα πουλάκια, κάποιο απωθητικό ή δηλητήριο. Τα σιφώνια της τουαλέτας και τα εξωτερικά του / των μπαλκονιών είναι ένας βασικός στόχος και εκεί δεν πλησιάζουν τα πουλάκια. Προτιμώ να δω και καμία ζωντανή από το έχω άλλες ιστορίες...
 
Back
Top