Φροντίδα Απολύμανση ξύλινου σταντ

submarine1981

PB New Member
Εγγραφή
13 Νοε 2008
Μηνύματα
50
Πόλη
Αθήνα
Λοιπον... Καπου στο φορουμ ειδα οτι μπορουμε να φτιαξουμε σταντ απο κλαδια δεντρου.
Ε, σημερα πηγα και εκοψα ενα ξεραμενο δεντρο με πολυ ωραια κλαρακια να καθονται πανω τα κοκατιλ μου, και να αισθανονται ποιο ανετα μεσα στο σπιτι μου, αντι να καθοντε παντω σε ανεμιστηρες οροφης και ντουλαπια.
Το θεμα ειναι αλο, στο δεντρο μπορει να καθοντουσαν αλα πουλια (γλαροι, ερωδιοι, σπουργιτια κλπ κλπ) τα οποια να ειναι φορεις μικροβιων,ιωνβακτηριδιων κ. Α.
Σκεφτικα να το απολυμανω με διαλυμα χλωρινης. Ομως τα κοκατιλ τους αρεσει να μασουλανε το ξυλο.Αν ποτισει η χλωρινη μεσα στο ξυλο θα την φανε και δε θελω να παθουν κατι κακο.
Σκεφτικα να του ριξω καυτο νερο απο θερμοσιφονα και απο κατσαρολα που βραζει. και μετα στον ηλιο για να στεγνωσει.
Μετα σκεφτικα και για οξυ(υδροχλωρικο) αλα φοβαμαι μην καταστρεψω το δεντρο ετσι
Τι προτεινετε να κάνω; Εσεις τι θα κανατε για να το απολυμανετε;
 
Εγώ τα απολυμαίνω με ξύδι καυτό νερό και δύο ημέρες στον ήλιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα.
 
Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι πλύσιμο με ξύδι και καυτό νερό.. Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα διάλυμα ξύδι με σόδα! Μετά στέγνωμα στον ήλιο..
 
Τι δέντρο είναι αυτό που έχεις κόψει και για ποιο λόγο ξεράθηκε, ξέρεις;
 
δεν ξερω γιατι ξεραθηκε. Βασικα μαλων μικρο πευκο πρεπει να ηταν. αλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος. Πιστευω οτι ξεραθικε επειδη δεν το ποτιζε κανεις(απο την δουλεια μου το εκοψα εχουμε αλανα μεγαλη διπλα στην θαλασσα)
αλα μαλων θα ριξω καυτο νερο και αντι για ξυδι αραιο διαλυμα οξεως. Ουτος η αλος και το ξυδι οξυ ειναι. Θα το απολυμανω στην δουλεια μου. εκει θα μπορω να το ξεπλυνω και ποιο ευκολα(δουλευω σε ιχθυοτροφειο)
 
Και εγω για την απολυμανση χρησιμοποιω ξυδι σοδα και ζεστο νερο. Το ξυδι ειναι το καλυτερο μεσο για τις απολυμανσεις και φυσικο προιον.
 
Θα το βγαλω φωτογραφια μολις το ετοιμασω να το δειτε. Εχω αφισει πολλα κλαρια για να σκαρφαλωνουν και να κρεμασω παιχνιδια΄κουνιες σκαλιτσες κλπ. Σοδα εννοειτε το καυστικη σοδα(ΝαΟΗ); οχι την μαγειρικη σωστα;
 
Θα το βγαλω φωτογραφια μολις το ετοιμασω να το δειτε. Εχω αφισει πολλα κλαρια για να σκαρφαλωνουν και να κρεμασω παιχνιδια΄κουνιες σκαλιτσες κλπ. Σοδα εννοειτε το καυστικη σοδα(ΝαΟΗ); οχι την μαγειρικη σωστα;

Η καυστικη σοδα εαν πεσει πανω στο ξυλο θα το καψει. Το ιδιο θα συμβει εαν κατα λαθος πεσει η ακουμπησει και στο χερι. Ειναι αρκετα επικινδυνη ουσια και χρειαζεται πολυ προσεκτικο χειρισμο. Δεν νομιζω να εννοουσε αυτη. Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.
 
Καυστικη σοδα (εαν ενοειτε το peridroll) ξεχαστε το!

Ο αδερφος μου τα απολυμαινει με πετρελαιο
και το αφηνει να στεγνωσει
και δεν ξαναπατανε ψειρες και τετοια.
τα βαζει σε κοκατιλ

εγω χρησιμοποιω ξυδι για καρδερινες
επειδη μου ειναι πιο ευαισθητες οι κυριες μου...

διαλυμα οξεως... Δηλαδη οξικο οξυ;
σουπερ.
1 προς δεκα με νερο και ειναι ο,τι πρεπει.
 
Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΤΑ ΑΠΟΛΥΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΝΕ ΨΕΙΡΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.
ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΟΚΑΤΙΛ
Οι αναθυμιασεις που μπορει να βγαινουν απο το ξυλο που εχει ποτισει με πετρελαιο δεν δημιουργουν αναπνευστικα προβληματα στα πουλια; 😕
 
penidroll πρεπει να ειναι υπεροξιδιο του υδρογονου. κατι σαν οξυζενε αν δεν κανω λαθος. Ειχα και τετιο αλα μου τελιωσε. Θα βαλω αραιο οξυ(υδροχλωρικο ) παιδια, θα το ξεπλυνω μεχρι αηδιας και μετα καυτο νερο. Θα το αφισω 2 μερες να στεγνωσει καλα καλα. και μετα θα τους το βαλω.
Η καυστικη φοιβο ειναι οντως επικηνδυνη ουσια. Την χρησιμοποιω καθε μερα να φαντασεις και εχει πεσει και στα χερια μου. Ανοιγει τρυπες πολυ ευκολα. Αλα απο την αλη η μαγειρικη σοδα... Τι μπορει να κανει; να αυξηση το ΡΗ του ξυλου για να σκοτοθουν τυχων βακτηρια. το πετρελαιο πρεπει να φευγει δυσκολα απο το ξυλο. Δεν μενει μυροδια;
 
Η καυστικη σοδα εαν πεσει πανω στο ξυλο θα το καψει. Το ιδιο θα συμβει εαν κατα λαθος πεσει η ακουμπησει και στο χερι. Ειναι αρκετα επικινδυνη ουσια και χρειαζεται πολυ προσεκτικο χειρισμο. Δεν νομιζω να εννοουσε αυτη. Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με.
Τη μαγειρική εννούσα Ανέστη..
 
οι φωτογραφιες που σας ελεγα.
 

Συνημμένα

  • 2008-12-07 16-45-24.161.webp
    2008-12-07 16-45-24.161.webp
    37,7 KB · Προβολές: 90
  • 2008-12-07 16-45-40.088.webp
    2008-12-07 16-45-40.088.webp
    38,2 KB · Προβολές: 91
  • 2008-12-07 16-45-00.757.webp
    2008-12-07 16-45-00.757.webp
    33,5 KB · Προβολές: 85
Βσικα σκεφτομουν να κοψω μερικα κλαδακια για να μην χτυπισουν οταν θα πετανε και θα πανε να κατσουν πανω. αν και γω θελω να καθονται πανω μου.
Μακαρι να τους αρεσει:)
 
Καταπληκτικό φυσικό stand. Μου αρέσει γιατί είναι ενιαίο και δεν έχει ενώσεις. Συγχαρητήρια.
 
Πολύ όμορφο δέντρο, μακάρι να έγινε και η σωστή απολύμανση, για να χαίρεστε όλοι!
 
να στε καλα βρε παιδια... Το απολυμανα με ξυδι τελικα και με καυτο νερο απο το θερμοσιφονα. σιγα σιγα θα τους βαλω σκαλιτσες, κουνιες σκινακια... Θα τους το κανω παιδικι χαρα χεχε 😛
 
Back
Top