Φροντίδα Απομακρυνση μικρων cockatiel απο γονεις και συμβιωση με budgies

NIKOLAKHS

PB Member
Εγγραφή
3 Ιουλ 2008
Μηνύματα
252
Πόλη
Μεταμόρφωση
Παιδαι τωρα που μου γεννησαν τα κοκατιλ μου δημιοργουνται καποιες αποριες. Εχω την εντυπωση πως ξερω την απαντηση και στις δυο αλλα καλο θα ηταν αν μαθαινα και την γνωμη σας.

Για να ξαναζευγαρωσουν τα μεγαλα θα πρεπει να απομακρυνω τα μικρα οταν φυσικα αρχισουν και τρωνε μονα τους; Απο προηγουμενη γεννα παλαιωτερων χρονων πιστευω πως δεν χρειαζεται. Εσεις τι λετε;

Αν τα χωριζα και τα εβαζα απο τωρα που ειναι μικρα στο κλουβι με τα μπατζι λετε να υπηρχε προβλημα;Εχω ξαναβαλει κοκατιλ με μπατζι σε ευρυχωρο κλουβι και δεν υπηρχε προβλημα. Ξερω οτι εξαρταται κυριως απο το μεγεθος του κλουβιου αλλα και τον χαρακτηρα των πουλιων. Δεν ειναι οτι εχω προβλημα χωρου αλλα θα ηταν νομιζω και πιο ομορφο.Αποψη μου παντα.

Δεκτες ολες οι απαντησεις και οι ιδεες
 
-Τα μικρά θα τα αφήσεις με τους γονείς μέχρι να ανεξαρτητοποιηθούν. Δεν θα τα βγάλεις νωρίτερα, για να ξαναζευγαρώσεις τα μεγάλα.

Τα μικρά, αν έχουν μεγαλώσει αρκετά, θα πρέπει να βγουν αν ζευγαρώσουν και κάνουν αυγά τα μεγάλα, γιατί μπορεί να γίνει κάτι και να σπάσουν τα αυγά.

-Τα μικρά θα τα χωρίσεις μόνο όταν θα μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους, όπως προανέφερα. Εγώ θα σου πρότεινα να τα βάλεις χωριστά απ' τα Budgie.
 
Σε ευχαριστω. Εννοειται πως δεν θα τα εβγαζα αν δεν αρχιζαν να συντηρουνται μονα τους. Ημουν σιγουρος για την απαντηση με τα μπατζι. Δεν χαλασε και ο κοσμος. Θα τα αφησω να βγουν και θα βγαλω την φωλια. Τον Σεπτεμβρη που θα την ξαναβαλω θα απομακρυνω και τα μικρα
 
θα σου πρότεινα να μην τα βάλεις σε ιδιο κλουβι με μπανττζι γιατι καθε παπαγαλος εχει την τροφη του και εκτος αυτου εχει αναφερθει πολλες φορες οτι δεν ειναι καλη η συμβίωση 2 ειδών παπαγάλων, ποσο μαλλον αν το ενα ειδος ειναι αρκετα μεγαλυτερο και μπορει να προκαλεσει μεχρι και θάνατο στο μικρότερο
 
Back
Top