Αναπαραγωγή Απομακρύνουμε την καρδερίνα όταν αρχίζει να γεννά η κανάρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης scooby2gr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

scooby2gr

PB New Member
Εγγραφή
30 Μαϊ 2014
Μηνύματα
94
Πόλη
Αθήνα
κάπου διάβασα η άκουσα, δεν ξέρω ακριβώς που και πότε, ότι, όταν αρχίσει η κανάρα να γεννάει τα αυγά, απομακρύνουμε την αρσενική καρδερινα.
τα φώτα σας παρακαλώ

υπάρχει κανένας ειδικός να μου πει μια γνώμη;
 
Από τη στιγμή της ωοτοκίας και μετά, παρατηρούμε τη συμπεριφορά του αρσενικού. Αν παρενοχλεί τη θηλυκιά τον αφαιρούμε και την αφήνουμε μόνη της. Η σωστή μάνα τα καταφέρνει περίφημα και μόνη της.

Στην περίπτωση όμως που η θηλυκιά σταματήσει να ταΐζει ή παρατήσει τους νεοσσούς τότε ή θα πρέπει να αναλάβουμε εμείς το τάισμα με χρήση σύριγγας και ειδική κρέμα ανάπτυξης νεοσσών ή θα πρέπει να έχουμε έτοιμη "παραμάνα" (βασική προϋπόθεση να κλωσσάει δικά της αυγά ή να είναι πολύ πυρωμένη ώστε να δεχθεί τα ξένα).
Αναφερεται σε καρδερινες μονο, αλλα φανταζομαι ισχυει το ιδιο. Μονο αν προκαλει προβλημα ο αρσενικος.

Πηγη: Αναπαραγωγή καρδερίνας σε κλουβί
 
Έχω ενα ζευγάρι καρδερίνας με καναρα. Γεννησε 4 αυγά και ενω η καρδερίνα ήταν ήσυχη και καθόταν διπλα στην φωλια με την καναρα και που και που εβλεπα οτι την τάιζε. Μετα απο 8 μερες ξαφνικά αρχισε η καρδερινα σημερα να τρωγετε με την καναρα και οταν σηκώθηκε η καναρα αρχισε να ψιλοχαλναει την φωλια να μην αφηνει την καναρα να κατσει και να καθετε η καρδερινα στην φωλιά φυσικά για λιγο και στο τέλος έσπασε και ένα αυγό. Τι να μπορεί να συμβαινει ετσι ξαφνικά ενω ολα πήγαιναν τοσο καλα!
 
Η απάντηση της Μιράντας ισχύει και στις δύο περιπτώσεις. Απομακρύνουμε το αρσενικό εφόσον δημιουργεί προβλήματα.
 
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι έχει το άγριο ένστικτο στο αίμα του. Οτιδήποτε του δημιουργεί αφύσικη αίσθηση, ''ανασφάλεια'' η μη γνώριμες σ'αυτό καταστάσεις (έστω και υποσυνείδητα αφού αλλιώς είναι η δική του φωλιά στη φύση, αλλιώς είναι γενικότερα η αναπαραγωγή που θέλει), το κάνουν να αντιδράει... Πρέπει να αφαιρείται.
 
Ωραία να αφαιρείτε το θέμα είναι εάν θα ταΐσει μόνη της η θηλυκια, ενώ εάν ήταν μαζί πιστεύω ότι θα βοηθούσε αρκετά.Φυσικα τον έβγαλα εξω και εάν βγούνε μικρά και τον έριχνα πάλι μέσα θα έχω κάνα πρόβλημα η θα γίνει πάλι χαμός;
 
Μια χαρα τα καταφερνει και μονη της, αν βγαλεις 5-6 πουλια προφανως θα κουραστει αλλα μπορεις ειτε να τη βοηθησεις ειτε να τα πας σε παραμανες.

Επισης μπορεις αν θελησεις να βγαζεις λιγη ωρα το χωρισμα να βλεπεις πως τα πανε, και αν κατι παει στραβα παλι τα χωριζεις.
 
Όταν λες παραμάνες ενοεις θηλυκές που γεννάνε και κλωσσανε χωρίς αρσενικο
Παραμάνα θεωρείται κάθε κανάρα που μπορεί να δεχτεί τα αυγά, είτε έχει και κλωσά γόνιμα δικά της αυγά είτε όχι.
 
Ωραία να αφαιρείτε το θέμα είναι εάν θα ταΐσει μόνη της η θηλυκια, ενώ εάν ήταν μαζί πιστεύω ότι θα βοηθούσε αρκετά.Φυσικα τον έβγαλα εξω και εάν βγούνε μικρά και τον έριχνα πάλι μέσα θα έχω κάνα πρόβλημα η θα γίνει πάλι χαμός;
Aν χαλάει τη φωλιά, αν σπάει τ'αυγά, αν παρενοχλεί τη θηλυκιά, μην περιμένεις να ταίσει. Το αντίθετο. Μπορεί να πετάξει μικρό από τη φωλιά η -σε ακραία περίπτωση- να το φάει κιόλας. Όταν ασχολείσαι με ιθαγενή θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα.
Η αποστολή του ''αγρίου'', πολλές φορές τελειώνει με το βάτεμα. Ειδικά για όσους είναι σε αρχικά στάδια εμπειρίας και αν θέλουν να'χουν αποτελέσματα.
*Μη φοβάσαι τη θηλυκιά. Μπορεί να τα φέρει εις πέρας μόνη της!
 
Γιατι καποιες καλες παραμανες το κανουν και χωρις να εχουν μικρα.
 
Της παραμάνας τα αυγά συνήθως θεωρούνται "αναλώσιμα" και απομακρύνονται από τη φωλιά...
Και 4-5 μέρες διαφορά να υπάρχει (σε κάποιες περιπτώσεις και περισσότερες) η θετή μητέρα θα βγάλει τα μικρά.
 
Back
Top