Αποπαρασίτωση σε σκυλάκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης brand13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

brand13

PB Member
Εγγραφή
12 Αυγ 2011
Μηνύματα
825
Πόλη
Πειραιάς
Είμαι η γυναίκα του Αχιλλέα και απευθύνομαι στην παρέα σας και όχι σε κάποιο φόρουμ για σκυλάκια γιατί ας πούμε έχουμε ''πεί'' μαζί σας δύο κουβέντες και σας εμπιστευόμαστε. Στο σκυλάκι μας ( 5 μηνών τώρα) αφού έχουμε τελειώσει με τα εμβόλια και αφού ακολουθούμε πρόγραμμα με χαπάκι για τα σκουλήκια κάθε 3 μήνες, (την πρώτη φορά πήρε 2 χαπάκια σε διάστημα 15 ημερών γιατί είχε σκουληκάκια από την μαμά του) σπρέι frontline κάθε μήνα και μέρα παρά μέρα φυτικό σπρέι με σιτρονέλα, μετά την επιστροφή μας την πρωτομαγιά από το χωριό, βρήκαμε σήμερα επάνω του 3 τσιμπούρια. Επίσης σέρνει πάλι τον πωπό της κάτω, όπως όταν είχε σκουλήκια. Το μόνο που δεν έχουμε κάνει από αυτά που μας είπε η κτηνίατρος, είναι ότι δεν βάλαμε από αυτόν τον μήνα το περιλαίμιο scalibor που μας πρότεινε γιατί ακούσαμε από πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων ότι τους προκαλεί ερεθισμό και φαγούρα και το φοβηθήκαμε. Εκτός αυτού ο Αχιλλέας είναι αρνητικός γιατί δεν θέλει να το φορτώνουμε φάρμακα, κάτι που η αλήθεια είναι ότι το σκέφτομαι και εγώ. Αλήθεια εσείς τι άποψη έχετε; Έχει κανείς εμπειρία από το scalibor; Η κτηνίατρος είναι αρνητική με κάποιο περιλαίμιο με φυτικά συστατικά επειδή λέει δεν κάνει τίποτα. Το σκυλάκι στο χωριό ήρθε σε επαφή με την μαμά του, την οποία έχει ο ξάδελφος που μένει ακριβώς δίπλα μας (μας χωρίζει μια σίτα) η οποία μαμά του, δυστυχώς, δεν έχει επισκεφθεί ΠΟΤΕ κτηνίατρο και παρότι κυοφορεί έχει και σκουληκάκια και τσιμπούρια. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε άλλο γιατί δεν αργεί να έρθει η παρεξήγηση πλέον. Το θέμα είναι γιατί το σκυλάκι μας παρά την πρόληψη κόλλησε και σκουλήκια και τσιμπούρια; Στο χωριό την αφήνουμε ελεύθερη στον κήπο αφού είναι περιφραγμένος ο χώρος. Στην Αθήνα την έχουμε σε μια πολύ μεγάλη βεράντα του σπιτιού. Είναι για πρόληψη αυτά που του δίνουμε ή δράνε ''μετά εορτής'' ; Και τι επιπλέον μπορούμε να κάνουμε τώρα; Την ψάξαμε καλά και δεν είδαμε άλλο τσιμπούρι, αλλά και χθές που την έκανα μπάνιο και την βούρτσισα δεν είδα τα τσιμπούρια σε εκείνο το σημείο που τα βρήκαμε σήμερα ( πλάτη και κεφάλι). Μετακινούνται πάνω στο ζωάκι; Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθειά σας και σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
 
Εκτός αυτού ο Αχιλλέας είναι αρνητικός γιατί δεν θέλει να το φορτώνουμε φάρμακα,
Αχ βρε Αχιλλέα, φορτώνουμε με φάρμακα όταν δεν χρειάζονται. Όταν χρειάζονται πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθούμε τη θεραπεία μέχρι τέλους με όσα φάρμακα χρειασθεί. Στην προκειμένη περίπτωση και για τη θεραπεία και για την πρόληψη είναι απαραίτητα.
Έχει κανείς εμπειρία από το scalibor;
Έχουμε εμείς στη Sophie. Δεν έχω παρατηρήσει κάποιο από τα θέματα που αναφέρεις η κάποιο άλλο σχετικό θέμα με το scalibor.
πήρε 2 χαπάκια σε διάστημα 15 ημερών γιατί είχε σκουληκάκια
Αυτό γίνεται για να καλυφθεί εντελώς σε περίπτωση που έχουν μείνει αυγά από την πρώτη φορά και έτσι δίνουμε ακόμη ένα στο δεκαπενθήμερο για να εξοντώσουμε τα σκουλήκια ακριβώς μετά την εκκόλαψη τους.
Η κτηνίατρος είναι αρνητική με κάποιο περιλαίμιο με φυτικά συστατικά επειδή λέει δεν κάνει τίποτα
Δεν κάνει και ειδικά για θεραπεία. Για λίγο διάστημα και όσο διατηρεί την οσμή του, κάνει την ίδια δουλειά πάνω κάτω με το σπρέι σιτρονέλας.
Το σκυλάκι στο χωριό ήρθε σε επαφή με την μαμά του, την οποία έχει ο ξάδελφος που μένει ακριβώς δίπλα μας (μας χωρίζει μια σίτα) η οποία μαμά του, δυστυχώς, δεν έχει επισκεφθεί ΠΟΤΕ κτηνίατρο και παρότι κυοφορεί έχει και σκουληκάκια και τσιμπούρια
Η θεραπεία για τα σκουλήκια γίνεται για να απαλλαχθεί από αυτά. Εφόσον ερθει σε επαφή με σκουλήκια κολλάει ξανά. Το ίδιο και με τα τσιμπούρια. Αν του δίνετε συστηματικά το Frontline, τότε κατά πάσα πιθανότητα τα έχει απλώς επάνω του μέχρι να πέσουν. Δεν μπορούν να μείνουν στο δέρμα του δηλαδή γιατί πεθαίνουν.
Μετακινούνται πάνω στο ζωάκι;
Μετακινούνται όταν δεν μπορούν να κολλήσουν στο δέρμα για να μείνουν εκεί.
 
Να πω τη γνωμη μου για τα κολλαρα, γιατι εχω 4 σκυλια και απο θεμα εξοδων εχω ψαχτει πολυ πολυ.

Λοιπον παλαιοτερα παιρναμε και εμεις το scalibor, αλλα παραλληλα χρησιμοποιουσαμε και τις γνωστες αμπουλες μια φορα το μηνα (ή το τριμηνο θα σας γελασω). Ημουν σχετικα ικανοποιημενη.

Χρησιμοποιησα σε ενα απο τα σκυλια το ειδικο φυτικο πρασινο. Για μενα εκανε απλα οτι κανει και ενα απλο κολιε 😉

Απο περσυ χρησιμοποιω το ceresto ειναι λιιιγο(!) ακριβο (κανει περιπου 40-42 ευρω) αλλα εχει διαρκεια 8 μηνων και αντικαθιστα και την αμπουλα. Τα εβαλα κατω και τα εξοδα που ειχα για κολλαρα/αμπουλες/σπρει για 4 σκυλια ειναι πολυ μεγαλυτερο απο τα 160Ε που θα δωσω. Βεβαια ενταξει ας μην τρελαθουμε μπορει να κραταει 6 μηνες μονο πχ, ή να βαλω και μια αμπουλα. Εμεινα αρκετα ικανοποιημενη, ειχα ηδη ελεγξει ενα δυο σημεια που ειχε το ενα σκυλι τσιμπουρια και μετα απο 2-3 μερες χρησης επεσαν. Φετος τα παρηγγειλα αλλα εχουν ελειψη ακομα, οποτε περα απο ψεκασμο στο χωρο που κοιμουνται (γιατι αδυνατω σε ολο τον κηπο) για μαμουνια, αγορασα και ενα σπρει effipro το οποιο μαλλον δεν κανει τιποτα αφου την ωρα που τα ψεκασα με γαζωνανε και μενα μαζι και μια σκονη που την ανακατευεις με νερο και ψεκαζεις παντου για σκκορπιους κατσαριδες μυγες κουνουπια κτλ...

Φετος επισης ακουσα απο φιλο μου κτηνιατρο οτι εχει κυκλοφορησει (απο περσυ) ενα χαπι, που εχει 3μηνη αντιπαρασιτικη δραση για ολα τα παντα τα παρασιτα. Βεβαια εχω τις αμφιβολιες μου κατα ποσο θα φορτωσω εσωτερικα ενα σκυλο με ενα φαρμακο, και πως γινεται να διαρκει 3 μηνες απο την ληψη του, αλλα ακομα δεν τα συζητησαμε αυτα να πω την αληθεια.

Για να συνοψισω (επειδη μενεις και Αττικη) ψεκασε ΚΑΛΑ το χωρο που ζει το σκυλι (εξωτερικο χωρο προφανως), ζητα καποιο αντιπαρασιτικο χωρου (εγω σκεψου αγορασα ενα που κανει και για σκορπιους 😕 ) παρε ενα καλο (σαν το σκαλιμπορ ας πουμε - εγω τη γνωμη μου την ειπα οποτε δεν το ξαναπαιρνω) κολλαρο και σε συνδυασμο με καποιες αμπουλες πιστευω οτι θα βοηθηθεις.
Επισης υπαρχουν και καπως πιο φυσικοι τροποι να εμποδισουμε τα ζουζουνια να ερθουν στα ζωα μας, μπορουμε να φτιαξουμε αρωματικο σπρει απο ευκαλυπτο, μεντα, λεβαντα, αρμπαροριζα κτλ και να ψεκαζουμε τα ζωα... Θα μοσχοβολανε!

Οσον αφορα τα σκουληκια, οτι σου ειπαν και απο πανω, η θεραπεια επισης να πω οτι δεν γινεται μια και εξω. Πρεπει ν επαναλαμβανεται ανα τακτα χρονικα διαστηματα οπως και τα εμβολια. Επισης και εμενα το ενα μου σκυλι σερνοταν στο πατωμα, και εκτος απο σκουληκια μας ειχαν πει οτι μπορει να ειναι συσσωρευμενα κοπρανα σε μια κυστη που εχουν τα σκυλια στα οπισθια τους... Βεβαια εσενα νομιζω ειναι πολυ μικρο για να χει κατι τετοιο. Και μην ξεχνας οτι μπορει απλα να ξυνεται.. :)

Αυτα απο μενα, δεν θελω να διαφημισω καμια μαρκα ή τιποτα αλλο, αν ειμαι εκτος κανονων πειτε μου παρακαλω!
 
Αυτα απο μενα, δεν θελω να διαφημισω καμια μαρκα ή τιποτα αλλο, αν ειμαι εκτος κανονων πειτε μου παρακαλω!
Όχι κανένα πρόβλημα, απ' όσο γνωρίζω, μπορείς να αναφέρεις μάρκες, καταστήματα κτλ.
Να προσθέσω πως το σκόρδο ωμό στην τροφή, είναι απωθητικό των εντόμων.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Φετος επισης ακουσα απο φιλο μου κτηνιατρο οτι εχει κυκλοφορησει (απο περσυ) ενα χαπι, που εχει 3μηνη αντιπαρασιτικη δραση για ολα τα παντα τα παρασιτα
Το δίνουμε εμείς στο δικό μας σκυλί αυτό. Πριν από περίπου δύο μήνες το πήρε.

είναι απωθητικό των εντόμων
Και των ανθρώπων βρε Μαρία, δεν αντέχεται.
 
Καλημερα,

Οι κροτωνες, κοινως τα τσιμπουρια, ειναι νυχτοβια ζωα κ μονο τοτε μετακινουνται κατα κανονα, αρα τις νυχτερινες ωρες μην αφηνεις το σκυλο σου να κυκλοφορει σε μερη πρασίνου.
Απομυζουν αιμα μια φορα το μηνα και μπορουν να ζησουν νηστικα μεχρι περιπου 6 χρονια, αρα μας ενδιαφερει να σκοτωσουμε (δυστυχως )αυτο το ζωο που παρασιτει στο σκυλο και οχι απλως να το απομακρυνουμε απο το χωρο (γιατι σιγουρα θα εχουμε εκκολαψη προνυμφων μεχρι και τρειςμηνες μετα)
Ποτε δεν τραβαμε και βγαζουμε τα τσιμπουρια απο το ζωο γιατι η μολυνση που θα επελθει μπορει να ειναι σοβαρη και μοιραια για το ζωο μας...
Αφου ζεις στην Αθηνα δεν τιθεται θεμα για χρησιμοποιηση φαρμακευτικων σκευασματων...
Οταν εισαι επαρχια -φυση τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα με την κροτωνιαση και ισως χρειαστεις 2 ml σε ενα λιτρο νερο "taktik" (δεν θυμαμαι ακριβως την ονομασια, ελπιζω αργοτερα να μπορεσω να βρω και να σου πω)και να ξεκαζεις τοπικα οπου υπαρχουν...
Αν και καλυτερα θα σου προτεινα να κανεις ενα μιγμα απο ελαιολαδο και ξυδι και να ραντιζεις τοπικα οπου συναντας...

Στο θεμα τον ενδοπαρασιτων δεν ξερω να σου πω γτ δεν ειχα ποτε συναντησει τετοιο προβλημα...

Και ας σταθω λιγο και στην απανθρωπη συμπεριφορα του συγγενους σου..
Οταν καποιος αποφασιζει να εχει ενα ζωο στην κατοχη του ειναι υποχρεωμενος να του παρεχει ο,τι εχει αναγκη...Αν δεν το κανει, ειναι υποχρεωμενος αυτος που θα αντιληφθει την εμμεση κακοποιηση του ζωου να καταγγειλει το περιστατικο και να προβει στις απαραιτητες ενεργειες οπως ο νομος οριζει, τοσο για την απομακρυνση τουζωο απο τον κατοχο του, οσο και για την παραδειγματικη τιμωρια αυτου...
Οταν σιωπας μπροστα σε αυτο εισαι συνενοχος και εχεις μεριδιο ευθυνης σε ο,τι συμβει μελλοντικα στο ζωο...
Κατανοω οτι ειναι συγγενης και δεν θες να διαταραξεις καποιες ισσοροπιες με τον ανισσοροπο απανθρωπο αλλα μετα πως θα ειναι το ζωακι και πως εσυ συνειδησιακα;
Παραυτα θα μπορουσες να φροντισεις εσυ την αποπαρασιτωση του και εαν για λογους οικονομικους δεν ειναι εφικτο απευθυνσου σε καποια φιλοζωικη οργανωση μηπως μπορεσει να σου παρασχει καποιες απαραιτητες για την ιαση του ζωου φαρμακευτικες ουσιες.
 
Το τρίψιμο του πισινού στο πάτωμα, είναι μια από τις πιο συνηθισμένες αλλά και περίεργες συμπεριφορές ενός σκύλου. Τί προκαλεί λοιπόν αυτή την περίεργη συνήθεια;

Οι πρωκτικοί αδένες

Ο σκύλος έχει δύο μικρούς αδένες δεξιά και αριστερά του πρωκτού. Κάθε αδένας περιέχει μια μικρή ποσότητα ενός υγρού, καφέ στο χρώμα και απαίσιο στη μυρωδιά.

Θα σου έλεγα να μιλήσεις με τον κτηνιατρό σου.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Σήμερα βρήκα και άλλο ένα μικρό τσιμπούρι. Είμαι να σκάσω! Το καλό είναι ότι δεν έχουν προλάβει να τραβήξουν καθόλου αίμα, είναι σχεδόν πλακέ. Μίλησα πρίν λίγο με την κτηνίατρο και μου είπε ότι το σπρέι μετά την τρίτη εβδομάδα δεν έχει πολύ δράση και αν στο ενδιάμεσο του ψεκασμού έχει κάνει μπάνιο το ζωάκι. Να ραντίσω με φροντλαιν το σκυλάκι και αυτά θα ψοφήσουν και θα πέσουν. Και καλό θα είναι μου είπε να βάζω σπρέι πρίν να πάμε το σκυλάκι στην εξοχή, εκτός και αν το διάστημα από τον τελευταίο ψεκασμό είναι μικρότερο από 3 εβδομάδες. Για το χαπάκι μου είπε να παίρνω πλέων το ντροντάλ και όχι το μιλμπεμάξ γιατί δεν το καλύπτει πάνω από τα 5 κιλά. Αλλά θα πρέπει σε 2 εβδομάδες να κάνουμε στο σκυλάκι εξετάσεις αίματος γιατί τα τσιμπούρια μεταφέρουν ασθένειες. Ξέχασα να ρωτήσω τη γιατρό, πρέπει να ψεκάσω και το σπιτάκι του σκύλου; Να ψεκάσω με φρόντλαιν ή κάτι άλλο; Το σκυλάκι δεν θα διατρέξει κίνδυνο;
 
Ξέχασα να ρωτήσω τη γιατρό, πρέπει να ψεκάσω και το σπιτάκι του σκύλου; Να ψεκάσω με φρόντλαιν ή κάτι άλλο;
Όχι δεν κάνει. Θα πρέπει να πάρεις κάποιο αντιπαρασιτικό χώρου και επιφανειών.
 
Ααα ξεχασα να σου πω ... Πιθανον το γνωριζεις οτι μπορει ευκολα να κολλησει και ο ανθρωπος
Οποτε οσο πιο γρηγορα κανεις την θεραπεια τοσο το καλυτερο για ολους 🙂
 
πιθανον το γνωριζεις οτι μπορει ευκολα να κολλησει και ο ανθρωπος
Ευκολότερα ίσως από ό,τι πιστεύουμε. Μια απλή χειραψία μπορεί να είναι αρκετή για τη μετάδοση από ένα ξένιστη σε άλλον.
 
Σε ένα σκυλάκο περίπου 9-10 κιλά πόσο ψεκάζουμε με frontline των 100 ml;
Να μουσκευτεί λίγο το δέρμα στη βάση του λαιμού του... κόντρα στις ρίζα από τις τρίχες του... έτσι τουλάχιστο κάνω εγώ...
 
To scalibor εχει κανει περσι αλλεργια στον Γ. Π μου. Το βγαλαμε κι ετσι μονο σταματησε. Εκανα τη χαζομαρα και το εβαλα κατευθειαν πανω του ανοιγοντας τη συσκευασια και πιστευω πως αυτο εφταιξε. Συνηθως το αφηνω 1-2 ημερες στο περβαζι του παραθυρου να αεριστει και για τις επομενες 3-4 ημερες το φοραω ξεκινωντας απο 1-2 ωρες και αυξανοντας σταδιακα το διαστημα. Περσι ερεθιστηκε πολυ το δερμα στο λαιμο του κι εβγαζε πυον.

Ο μονος τροπος που καταφερα να ξεφορτωθω τους ψυλλους περσι ειναι τα χαπια εξωτερικης αποπαρασιτωσης Bravecto. Κι απο τα δυο σκυλια μου.

Το κολαρο ceresto που αναφερει η Μιραντα το εχω βαλει στο γατο μου εδω και 6 μηνες κι ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ισως παρω και για τον μεγαλο σκυλο φετος αντιστοιχο.

Να θυμαστε οτι τωρα για το καλοκαιρι ειναι καλο να γινεται αποπαρασιτωση με Milbemax καθε 30-40 ημερες ωστε να καλυπτουμε τα σκυλια απο τον κινδυνο της διροφιλαριωσης (σκουληκι της καρδιας) που μεταδιδεται απο μολυσμενα κουνουπια.
 
Δεν πρέπει να ψεκαστεί και σε άλλα σημεία; Ράχη, κοιλιά κλπ;
Οχι. Οταν τους βαζουμε καποιο αντιπαρασιτικο βρεχουμε το δερμα κατα μηκος της ραχοκοκκαλιας. Απο το σβερκο μεχρι τη βαση της ουρας. Δεν μπορουν να το γλυψουν εκει, και ειναι πολυ σημαντικο να βραχει το δερμα, και οχι το τριχωμα.

Σε καποια ηπια αντιπαρασιτικα επιτρεπεται να βρεξεις λιγο μασχαλες και πατουσες, αλλα δεν ξερω τα ονοματα!
 
Ααα ξεχασα να σου πω ... Πιθανον το γνωριζεις οτι μπορει ευκολα να κολλησει και ο ανθρωπος
Οποτε οσο πιο γρηγορα κανεις την θεραπεια τοσο το καλυτερο για ολους 🙂
Ναι το γνωρίζω. Ο Αχιλλέας βρήκε ένα ακόμα απόψε πολύ μικρό, λίγο μεγαλύτερο απο ένα σουσάμι. Αύριο πρωί ο ψεκασμός(έπρεπε να περιμένω να περάσουν τουλάχιστον 48 ώρες απο την στιγμή που την έκανα μπάνιο.)τΤο frontline πιάνει και τα αυγά;

To scalibor εχει κανει περσι αλλεργια στον Γ. Π μου. Το βγαλαμε κι ετσι μονο σταματησε. Εκανα τη χαζομαρα και το εβαλα κατευθειαν πανω του ανοιγοντας τη συσκευασια και πιστευω πως αυτο εφταιξε. Συνηθως το αφηνω 1-2 ημερες στο περβαζι του παραθυρου να αεριστει και για τις επομενες 3-4 ημερες το φοραω ξεκινωντας απο 1-2 ωρες και αυξανοντας σταδιακα το διαστημα. Περσι ερεθιστηκε πολυ το δερμα στο λαιμο του κι εβγαζε πυον.

Ο μονος τροπος που καταφερα να ξεφορτωθω τους ψυλλους περσι ειναι τα χαπια εξωτερικης αποπαρασιτωσης Bravecto. Κι απο τα δυο σκυλια μου.

Το κολαρο ceresto που αναφερει η Μιραντα το εχω βαλει στο γατο μου εδω και 6 μηνες κι ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ισως παρω και για τον μεγαλο σκυλο φετος αντιστοιχο.

Να θυμαστε οτι τωρα για το καλοκαιρι ειναι καλο να γινεται αποπαρασιτωση με Milbemax καθε 30-40 ημερες ωστε να καλυπτουμε τα σκυλια απο τον κινδυνο της διροφιλαριωσης (σκουληκι της καρδιας) που μεταδιδεται απο μολυσμενα κουνουπια.
To scalibor εχει κανει περσι αλλεργια στον Γ. Π μου. Το βγαλαμε κι ετσι μονο σταματησε. Εκανα τη χαζομαρα και το εβαλα κατευθειαν πανω του ανοιγοντας τη συσκευασια και πιστευω πως αυτο εφταιξε. Συνηθως το αφηνω 1-2 ημερες στο περβαζι του παραθυρου να αεριστει και για τις επομενες 3-4 ημερες το φοραω ξεκινωντας απο 1-2 ωρες και αυξανοντας σταδιακα το διαστημα. Περσι ερεθιστηκε πολυ το δερμα στο λαιμο του κι εβγαζε πυον.

Ο μονος τροπος που καταφερα να ξεφορτωθω τους ψυλλους περσι ειναι τα χαπια εξωτερικης αποπαρασιτωσης Bravecto. Κι απο τα δυο σκυλια μου.

Το κολαρο ceresto που αναφερει η Μιραντα το εχω βαλει στο γατο μου εδω και 6 μηνες κι ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Ισως παρω και για τον μεγαλο σκυλο φετος αντιστοιχο.

Να θυμαστε οτι τωρα για το καλοκαιρι ειναι καλο να γινεται αποπαρασιτωση με Milbemax καθε 30-40 ημερες ωστε να καλυπτουμε τα σκυλια απο τον κινδυνο της διροφιλαριωσης (σκουληκι της καρδιας) που μεταδιδεται απο μολυσμενα κουνουπια.
Άλλο χάπι είναι αυτό απο αυτό για τα σκουλήκια του εντέρου; Πολλά χάπια όμως βρε παιδιά ε;

Όχι δεν κάνει. Θα πρέπει να πάρεις κάποιο αντιπαρασιτικό χώρου και επιφανειών.
Που το βρίσκω; Ή εννοείς ένα οποιοδήποτε εντομοκτόνο απο αυτά που βρίσκω σε Σούπερ μάρκετ; Ψεκαζω και το πάτωμα; Ή αρκει καλό πλύσιμο με χλωρίνη και ξύδι; Συγνωμη για τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν μου εχει ξανατυχει κάτι ανάλογο.
 
Εγω πηγα σε ενα κτηνιατρικο φαρμακειο και μου εδωσε solfac.
Solfac%2010%20WP.jpg

SOLFAC 10 WP (Παρασιτοκτόνα υγειονομικής σημασίας)- καλλιεργητικές οδηγίες / εγκρίσεις φυτοφαρμάκων
 
..


Άλλο χάπι είναι αυτό απο αυτό για τα σκουλήκια του εντέρου; Πολλά χάπια όμως βρε παιδιά ε;

..

Αλλο σαφως. Εγω δινω τα Bravecto (εξωπαρασιτα) και τα Milbemax (ενδοπαρασιτα). Αμπουλες θα βαλω ελαχιστες μονο αν δω προβλημα στα σκυλια κι αυτα βοηθητικα αφου περσι φοβηθηκα οτι θα τα δηλητηριασω ο ιδιος, με τοσο εντομοκτονο που εριχνα πανω τους και οι ψυλλοι δεν εφευγαν με τιποτα. Τωρα στο μεγαλο θα παρω καινουριο κολαρο μαλλον το ceresto και στην μικρη δεν φοραμε κολαρα στο λαιμο ποτε.

Eπισης οσοι εχετε γατες και σκυλια στον ιδιο χωρο να θυμαστε να αποφευγετε την Advantix που αν και ειναι καλη αμπουλα για τα σκυλια ειναι ακρως τοξικη για τις γατες. Αν τα ζωα κοιμουνται μαζι, ακομη κι αυτο ισως προξενησει καποιο προβλημα στη γατα.
 
Back
Top