Συμπληρώματα Απορία σχετικά με βιταμίνες Vitalino forte της Vitakraft

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sfe
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Sfe

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2009
Μηνύματα
15
Γειά σε όλους,

μιας και το πουλάκι μου άρχισε την πτερόρροια, μου δώσανε από το πετ-σοπ βιταμίνες που υποτίθεται ότι τις βάζεις στο νερό, είναι οι Vitalino forte της Vitakraft. Μέχρι τώρα του έδινα τις βιταμίνες που είναι σε κίτρινη σκόνη, και δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τέτοιου είδους βιταμίνες για το νερό. Όμως, το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχει οδηγίες στα Αγγλικα ή τα Ελληνικά και έτσι προσπάθησα να βγάλω άκρη από τα λιγοστά Γερμανικά που γνωρίζω.. αλλά δεν έβγαλα😛

Απ'οτι κατάλαβα και απ'οτι διάβασα γενικά στο φόρουμ, η δοσολογία είναι 3 σταγόνες τη μέρα, αλλά εγώ έβαλα δυο σταγόνες μιας και του δίνω και αυγό και λαχανικά και απ'όλα και ψιλοφοβάμαι με τα σκευάσματα αυτά. Το θέμα είναι ότι αυτό το υγρό ανέβηκε πάνω-πάνω στην ποτίστρα του, δηλαδή δεν διαλύθηκε και προφανώς είναι ελαφρύτερο από το νερό, οπότε αμφιβάλλω αν θα κάνει δουλειά.

Έκανα εγώ κάτι λάθος, μου έδωσαν λάθος προϊόν, ή έτσι πρέπει να γίνεται; Στο σάιτ της εταιρίας αυτής πάντως γράφει ότι είναι όντως για την πτερόρροια άρα δεν νομίζω να έκαναν λάθος από το πετ σοπ...
 
Με μια αναζήτηση στο google βρήκα αυτές τις πληροφορίες για το προϊόν:

Περιέχει βασικές βιταμίνες A, D και E, που υποστηρίζουν την ανάπτυξη των οστών και των φτερών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μήπως θα μπορούσες να σκανάρεις ή να γράψεις τις γερμανικές οδηγίες;
 

Συνημμένα

  • getprod.php.webp
    getprod.php.webp
    7,6 KB · Προβολές: 98
ShadyLady, ευχαριστώ για την απάντηση :)

Ναι και γω από το google βρήκα το σάιτ και είδα οτι είναι για πτερόροια κ ότι ενισχύει γενικά το σκελετικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά με προβλημάτισε ότι δεν διαλύθηκε στο νερό, ενώ στο πετ σοπ διευκρύνησα ότι ήθελα αυτό το είδος. Παρεμπιπτόντως, κοίταξα και την ημερομηνία λήξης και δεν έχει λήξει.

Παραθέτω εικόνα με τη δοσολογία σε γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ολλανδικά (έλεος, στα αγγλικά βρήκαν να κάνουν σκόντο; χεχε)
 

Συνημμένα

  • σάρωση.webp
    σάρωση.webp
    45,2 KB · Προβολές: 94
Έκανα μια μετάφραση με έναν μεταφραστή και τσάτρα πάτρα κάτι κατάλαβα. 😛 Δεν λέει πουθενά ότι χορηγείται μέσω νερού, αλλά ότι ρίχνεις 2-3 σταγόνες στην τροφή -στην αυγοτροφή θα ήταν καλύτερα για μενα- ανά ημέρα.

Πάντως για πτερόρροια θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτό το πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα: Muta-vit (Orlux)
 
Δεν το σκέφτηκα να κάνω μετάφραση σε μεταφραστή Τσάμπα σε παίδεψα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα πάω να του πάρω αυτό που μου προτείνεις.

Ευχαριστώ και πάλι!
 
ρε παιδια η πτερορροια ειναι φυσικη διαδικασια γιατι σας εκμεταλλευονται τα petshop?
 
Αυτή την περίοδο έχουν ανάγκη από περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Και επειδή τον βλέπω πολύ "κατσούφη", παρόλο που όπως προείπα, φροντίζω να του δίνω όλα όσα χρειάζεται, αποφάσισα να δοκιμάσω και συμπλήρωμα διατροφής. Άσε δε που δεν θεωρώ εκμετάλλευση τα 3 ευρώ και κάτι ψιλά που έδωσα αν υπάρχει η πιθανοτητα να βελτιώσει την υγεία του πουλάκου μου. :)

Μπορεί και να έχεις δίκιο, μπορεί να είναι περιττό, ειλικρινά δεν ξέρω και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία ούτε στα σκευάσματα ούτε στα πουλιά. Απλά προσπαθώ να του εξασφαλίσω όσο το δυνατόν περισσότερα μπορώ ώστε να υποφέρει όσο γίνεται λιγότερο (γιατί απ'οτι ξέρω είναι μία επώδυνη περίοδος για το πουλάκι).
 
καλα κανεις και δινεις αλλα μην θεωρεις οτι παιρνεις το εμβολιο κατα της γριπης των χοιρων. Αποτι εχεις καταλαβει ταχω με τους πετσοπαδες
 
Θα πάω να του πάρω αυτό που μου προτείνεις.

Διάβασε κι αυτό το άρθρο, αν θες: Διαχείριση της Πτερόρροιας :)

Τις βιταμίνες vitalino forte μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ως απλές "πολυβιταμίνες" και να τις δίνεις 1-2 φορές την βδομάδα, για να μην τις πετάξεις.

Όταν τελειώσουν σου προτείνω να αγοράσεις αυτό το προϊόν: Multi-Vit for birds. Χορηγείται και μέσω νερού.

Τσάμπα σε παίδεψα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δεν τίθεται καν θέμα ότι με παίδεψες, να είσαι καλά!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εχω την γνώμη οτι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο απο αυτό
Muta-vit (Orlux) για την περίπτωση
που υπάρχει κάποιο πουλάκι που φαίνεται να θέλει βοήθεια.
Αλλως, μια πλούσια διατροφή σε πρωτείνες αλλά και σε πράσινα
με την προσθήκη κάποιων έξτρα σπόρων όπως σισάμι και περίλλα
είναι υπέρ αρκετή. Πολύ σημαντικό ρόλο επίσης θα παίξει το
καθημερινό μπάνιο.
 
οκ απλα εγω θεωρω οτι βοηθουν ελαχισταπχ βαζοντας ενα διαφορετικο σπορι βοηθας περισσοτερο, εξαλλου ποσοι απο μας ειχαμε αρρωστο πουλι και ποσα σωθηκανε τελικα μαυτα τα σκευασματα; Εχετεαναρωτηθει; Μαλλον κανενα η ελαχιστα
 
Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

mgerom, του βάζω καθημερινά να κάνει μπάνιο και αλλάζω το νερό ανά μισάωρο, αλλά ενώ παλιότερα έκανε σαν τρελός μόλις έβαζα την μπανιέρα, τώρα τελευταίως φαίνεται πως προτιμά την ποτίστρα του😕 Τρελόπουλο έχω!

Το muta-vit πήγα και ρώτησα και δεν το είχαν. Πρέπει να πάω σε κάποιο μεγαλύτερο κατάστημα μάλλον.

mamalos, δεν τίθεται θέμα αρρώστιας πιστεύω, αν τον έβλεπα άρρωστο θα τον πήγαινα στο γιατρό όχι σε πετ σοπ! Καταλαβαίνω να τα έχεις με τους πετσοπάδες, όλοι λίγο πολύ τα έχουμε μαζί τους...
 
δεν λεω οτι ειναι αρρωστοτο πουλι, απλα οταν μας εχει αρρωστησει καποιο τι αχρηστα πραγματα αγοραζουμε αυτο ηθελα να πω, εκμεταλλευονται τον πονο μας
 
δεν λεω οτι ειναι αρρωστοτο πουλι, απλα οταν μας εχει αρρωστησει καποιο τι αχρηστα πραγματα αγοραζουμε αυτο ηθελα να πω, εκμεταλλευονται τον πονο μας



Γι αυτο πρεπει να εχουμε εναν γιατρο εμπιστοσυνης και να μαθει ο κοσμος οτι τα πετ σοπ δεν εχουν ιατρικες γνωσεις σε ολα τα θεματα!
Μερικοι δεν εχουν και καθολου ως ελαχιστες γνωσεις!😕
 
δεν λεω οτι ειναι αρρωστοτο πουλι, απλα οταν μας εχει αρρωστησει καποιο τι αχρηστα πραγματα αγοραζουμε αυτο ηθελα να πω, εκμεταλλευονται τον πονο μας

Ναι βρε, το κατάλαβα, απλά λέω ότι αυτό δεν ισχύει στη δική μου περίπτωση. Έχεις δίκιο σ'αυτό.


Γι αυτο πρεπει να εχουμε εναν γιατρο εμπιστοσυνης και να μαθει ο κοσμος οτι τα πετ σοπ δεν εχουν ιατρικες γνωσεις σε ολα τα θεματα!
Μερικοι δεν εχουν και καθολου ως ελαχιστες γνωσεις!😕

Γι'αυτό άλλωστε μου έδωσαν βιταμίνες "νερού" που δεν διαλύονται στο νερό.. Έλεος, και είναι από τα πιο γνωστά πετσοπάδικα της Αττικής με παραρτήματα σχεδόν παντού.
Τελοσπάντων, εγώ βρήκα έναν εδώ στη γειτονιά μου ο οποίος πουλάει αποκλειστικά ωδικά πτηνά + αξεσουάρ/τροφές και φαίνεται να ξέρει πέντε πράγματα ο άνθρωπος, τουλάχιστον να μη μου δίνει βιταμίνες για τπτ χαμστεράκια😛.

Αλλά συμφωνώ και επαυξάνω: για οτιδήποτε δεν πάει καλά, πάντα σε γιατρό! Μου το έμαθαν τα παιδιά από εδώ (δεν ήξερα καν ότι υπάρχουν πτηνίατροι, πίστευα ότι τα πουλάκια ήταν καταδικασμένα όσον αφορά τις ασθένειες) και είμαι ευγνώμων γι'αυτό.
 
Back
Top