Φροντίδα Απορία σχετικά με στήσιμο του κλουβιού 🙋🏻‍♀️

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MatouDim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MatouDim

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2022
Μηνύματα
71
Πόλη
Δραμα
Καλημέρα σε ολους! Αλλάξαμε κλουβάκι στην δεσποινίς budgie. Είναι αρκετά μεγαλο, στην φωτο εχω την γατα τώρα γτ την έτρωγε η περιέργεια κ η ζήλεια μάλλον 😅( το πουλι ήταν έξω).
Τις ταιστρες τις βαζουν χαμηλά η ψηλά; Και την ποτίστρα επισης; Μηπωσ να βάλω και δεύτερη;
 

Συνημμένα

  • 2A96C1D7-F5CD-4470-BB20-20C6409037B2.webp
    2A96C1D7-F5CD-4470-BB20-20C6409037B2.webp
    105,7 KB · Προβολές: 99
  • Τέλειο!
Αντιδράσεις: Elenie
Με συγχωρείς αλλά είναι λίγο ενοχλητική η φωτό με την γατούλα στο κλουβί (όταν είναι αληθινή κ δεν είναι photoshop όπως του προφίλ μου 😊!). Στο λέω εγώ που είχα κ λάτρευα γάτες. Τώρα, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να μπεις στην διαδικασια να ξανά καθαρίσεις τα πάντα, κλουβί κ αξεσουάρ. Όσο για την ερώτηση επειδή εγώ έχω καναρινι κ όχι budgie θα βρεις πολύ ενημερωτικα ποστ στο φόρουμ οπως αυτό
Καλημέρα σε ολους! Αλλάξαμε κλουβάκι στην δεσποινίς budgie. Είναι αρκετά μεγαλο, στην φωτο εχω την γατα τώρα γτ την έτρωγε η περιέργεια κ η ζήλεια μάλλον 😅( το πουλι ήταν έξω).
Τις ταιστρες τις βαζουν χαμηλά η ψηλά; Και την ποτίστρα επισης; Μηπωσ να βάλω και δεύτερη;
[automerge]1652856240[/automerge]
Και εννοείται να τα χαίρεσαι τα φιλαράκια σου φτερωτά ή μη!
 
Ναι δεν θέλω να δώσω λάθος εντύπωσεις με συγχωρείτε. Οκ η γατα είναι χρόνια στο σπίτι στειρωμένη εμβολιασμένη κ την έβαλα ίσα να δει γύρω της γιατί καινουργιο αντικείμενο κλασσικά γατες. Για τοσο λίγο όσο κρατάει το κλικ της φωτογραφίας. Ευχαριστώ για το λινκ <3
 
@MatouDim κανένα πρόβλημα. Εμένα με συγχωρείς εάν ήμουν υπερβολική. Προς υπεράσπιση μου, είμαι μάλλον επηρεασμένη από την φωτό του φιδιού μέσα στο κλουβί που κατάπιε τα καναρινάκια κ δεν μπορούσε να βγει γιατί χώνευε. Το ξέρω, δεν έχει καμμία σχέση αλλά μου έγινε ο συνειρμός. https://community.petbirds.gr/threads/Προσοχή-φίδι-μπήκε-μέσα-σε-κλουβί-και-έφαγε-καναρίνια.45125/

Κ πάλι να τα χαίρεσαι τα ζουζούνια σου🥰
 
Η γάτα δεν θα έπρεπε να είναι εκεί γιατί δεν υπάρχει λόγος να βρίσκεται εκεί.
Όσο ατίθασο χαρακτήρα και να έχουν θα πρέπει τουλάχιστον να μην ενθαρρύνουμε τέτοιες συμπεριφορές.
 
Δεν διαφωνώ, κ όχι ότι έχω λόγο να απολογηθώ αλλά θα σας πω ότι γνωριζω το γατί μου κ τον χαρακτήρα του μια δεκαετία. Δεν δινει σημασια στο πουλι ουτε στον σκυλο μας γιατι τετοια ειναι. ΕΚΤΟΣ αν δει το μικρουλι να πετάει στο δωματιο.. λογικό εντάξει γατα είναι στο κάτω κάτω κ την επιβλέπουμε πάντα η την βγάζουμε εκτος Δωματίου. Όπως καλο είναι να κάνουν όλοι όσοι έχουν περισσότερα κατοικίδια. Επισης η ζιριτσα γεννήθηκε χωρις ουρα δεν εχει καλη ισορροπία δεν κάνει τολμηρά άλματα. (Περιττή πληροφορια) Όπως και τα budgie κ οι γάτες δεν έχουν ίδιο χαρακτήρα. Η γατα μου είναι φλωρακι, σαν λούτρινο παιχνιδι. Κ οταν φέρνω ένα τόσο ογκώδη αντικείμενο κ έχει περιέργεια να δει τι ειναι, ε θα το δει θα καταλήξει ότι της ειναι αδιάφορο και τελειωσε η ιστορία :))) καλή σας μέρα!
[automerge]1652956104[/automerge]
Ζητω συγνώμη μόνο που προκάλεσα σύγχυση με την δημοσίευση της φωτογραφίας. Εγω το θεώρησα αστείο, γιατί ξέρω τα ζωακια μου. Σίγουρα δεν καταλαβαίνουν όλοι. It’s ok
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MatouDim το καταλαβαίνω αυτό που λες. Κ ναι, λες, θα την επιβλέπεις κ η γατούλα (είναι πολύ όμορφη από όσο μπορώ να δω στην φωτό) δεν είναι επιθετική κ δεν μπορεί να κάνει άλματα επειδή δεν έχει ουριτσα☹️. Όλα αυτά όμως δεν μπορείς να τα εξηγήσεις στο budgie σου ή στο καναρινάκι σου για να μην πανικοβληθεί. Όταν το πρώτο μου καναρινι τον Θεμιστοκλή μου, τον έπαιρνα να τον πάω στην πτηνιατρο, από την έξοδο του σπιτιού μου μέχρι την πόρτα του ταξί (3 με 4 βήματα) , φωναζε πανικοβλητο στο κλουβί γιατί άκουγε, (φρόντιζα να μην έβλεπε) γάτες! Είχα βάλει μέσα το χέρι μου να τον χαϊδεύω κ έτσι ηρεμούσε. Γι'αυτό κατά την γνώμη μου, καλό θα ήταν οι χώροι τους να είναι διαφορετικοί.
 
Οκ έτσι καταλαβαίνω και εγω, εννοείται αυτό. Απλά το budgie από τις πρώτες μέρες που είχε κ μικρότερο κλουβι τον είχα σε τραπέζι να βλέπει από το παράθυρο κ η γατα καθόταν διπλα του κ αγνάντευε έξω και αυτή. Δεν τρελαίνεται αλλά δεν πανικοβάλετε. Κ η γατα δεν έκανε ποτέ κίνηση να βάλει πατούσα στο κλουβι. Επειδή μενουν όλοι μαζι θέλω να εγκλιματιστούν ο ενας στην παρουσία του άλλου κ ας μην γίνουν φίλοι ποτέ. Καταλαβαίνω ότι μου λέτε κ τα έχω υπόψην αλλά το σπίτι μας είναι έτσι, κ φυσικά προσέχουμε σε ότι κάνουμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MatouDim φυσικά εσύ αποφασίζεις. Εγώ σου είπα την γνώμη μου. Να τα χαίρεσαι κ να τα προσέχεις.
Όταν είχα Ζευγαρώστρα με λεκάνη κάθε τρεις (maximum) μέρες έπλενα με νερό κ ξύδι την σχάρα ενώ έπλενα με υγρό πιάτων την λεκάνη, ξέπλυμα πολύ καλό κ στέγνωμα. Εγώ έβαζα κ βάζω για υπόστρωμα λευκές σελίδες Α3 που τις αλλάζω όταν τα πλένω . Την σχάρα την σαπούνιζα ελαφρά κ ξεπλενα μια με δύο φορές το μήνα, όταν ο Σοφοκλής μου (το νέο καναρινι μου) βολτάρει στο δωμάτιο κ ήταν εκτός κλουβιού (ήταν κουραστικό ομολογουμένως). Ζει εσώκλειστος κ όχι στο μπαλκόνι . Τώρα που έχω Ζευγαρώστρα με αποσπώμενη σχάρα κ συρτάρι δεν χρησιμοποιώ νερό κ ξύδι αλλά κάθε δύο μέρες που αλλάζω χαρτί, τα σαπουνιζω κ τα ξεπλενω πολύ πολύ πολύ καλά. Στέγνωμα κ πίσω στην θεση τους. Δεν σου λέω ότι εγώ κάνω το σωστό αλλά απλά αυτό που κάνω εγώ.
[automerge]1652966345[/automerge]
Υπάρχουν κ αρκετά σχετικά ποστ, όπως:


Και όταν είχα ρωτήσει εγώ κ είχα την παλιά μου Ζευγαρώστρα.

 
Τελευταία επεξεργασία:
Και η γνώμη σας είναι σεβαστή :) κ ευχαριστώ για τα ομορφια λόγια ^__^

Ωραία κ εγω έτσι έκανα, απλά έβαζα άμμο. Τώρα με το καινούργιο βάλαμε ξυλάκια να το πω η πελετ κ δεν έχει πρόσβαση να τα πατήσει όποτε σκέφτομαι μια φορά την εβδομάδα να το καθαρίζω. Τωρα για τις ξύλινες πατηθρες και τα σχετικά θα διαβάσω τα άρθρα σας ευχαριστώ! Να χαίρεστε τον Σοφο! Πιστεύω θα περνάει τέλεια!
 
Back
Top