Φροντίδα Απορία σχετική με την καθαριότητα του κλουβιού

anastaso_33

PB Member
Εγγραφή
20 Απρ 2009
Μηνύματα
12
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπερα! Καθαριζω τα κλουβια μου καθε 1-2 ημερες. τοποθετω στον πατο τους εφημεριδα. απο την ωρα που τα καθαριζω κ μεσα σε καποιες ωρες μαζευονται "ψαλιδες" στον πατο, συνηθως κατω απο τη εφημεριδα κ ενιοτε μεσα στις ταιστρες. εχω παρατηρησει οτι κυριως μαζευονται στο κλουβι ενος αρσενικου που κανει μπανακι απο την ποτιστρα του. Δοκιμασα να αλλαξω θεση στα κλουβια κ απο την πιλοτη τα ανεβασα στην βεραντα. εξακολουθουν ομως. 😡 τι μπορω να κάνω; Ειναι λαθος η τοποθετηση εφημεριδας; φταιει κατι αλλο; Ειχε καποιος παρομοιο προβλημα; κ αν ναι πως το αντιμετωπισες; Ευχαριστω!
 
Δεν πιστευω να ειναι απο την εφημεριδα.Απ οτι καταλαβα τα πουλια τα εχεις σε εξωτερικο χωρο. Το προβλημα ξεκιναει απο κει.
 
Τι εννοείς λέγοντας "ψαλίδες";

Καλο θα ήταν να αποφεύγεις γενικά την χρήση εφημερίδας, καθώς τα μελάνια τους είναι τοξικά και επιβλαβη για την υγεία των πουλιών.
Δοκιμασε να βάλεις λευκο χαρτί ή άμμο.

Διαβασε και αυτη την δημοσκόπηση https://community.petbirds.gr/threads/Στρώμα-υγιεινής-στους-πάτους-των-κλουβιών-των-πουλιών.57/
 
εννοεις αυτο το εντομο


παρα το παρουσιαστικο εδω αναφερει οτι δεν ειναι επικινδυνο
Δημόσια συζήτηση :: Επισκόπηση Θ. Ενότητας - O άγνωστος μικρόκοσμος της πόλης


ή ο χωρος σου εχει πολλα εντομα αυτου του ειδους ή μεταφερθηκανε και στο νεο μερος μεσω αυγων που ισως γεννησαν στον υγρο χωρο κατω απο την εφημεριδα. Αν μπορεις βαλε μια αυγουλοθηκη κρεμαστη εξωτερικα του κλουβιου και γεμιζε τη σε συχνη βαση μπυρα (εστω και ξεθυμασμενη:). Θα τα ελκυει και μετα θα πεφτουνε μεσα και θα πνιγονται.στα σαλιγκαρια παντως πιανει σιγουρα

αντι για εφημεριδα δοκιμασε χαρτι κουζινας απορροφητικο ή εναλλακτικα κολλα Α4. Αν το κλουβι ειναι μεγαλο για αυτα τα μεγεθη χαρτιου βαλε αμμο πουλιων στον πατο να μην υπαρχει υγρασια. Εκει ειναι η αιτια. Και ισως στα πιθανως πολλα μαρουλακια που βαζεις στα καναρινακια:)
 

Συνημμένα

  • Forficula_auricularia.webp
    Forficula_auricularia.webp
    14,2 KB · Προβολές: 51
Για τα συγκεκριμένα εγώ βάζω στα κάγκελα ένα χαρτί κουζίνας διπλωμένο αρκετές φορές και το πρωί που το βγάζω είναι μαζεμένα εκεί μέσα.
 
Ενα ισχυρό εντομοκτόνο στον τοίχο πίσω απο τα κλουβιά, καθώς και
στα σημεία ανόδου των ψαλίδων (γωνίες,υδροροές κλπ.) θα τις κρατήσει μακρυά
για μια -δυό εβδομάδες. Μετά θέλει επανάληψη.
Τα κλουβιά βέβαια, πρέπει να είναι ντυμένα με νάυλον στην πλευρά που ακουμπά στον τοίχο. 😉
 
οκ κομμενες οι εφημεριδες απο σημερα. Οσο για το εντομοκτονο δεν θελω να το ρισκαρω. Θα τα πλυνω μια με βραστο νερο τα κλουβια μου κ θα δοκιμασω κανα κολπο απο τα παραπανω. Παντως παιζει να εχουν ωοτοκησει οι ατιμες γιατι εχει κ απο καμια μικρη ψαλιδα. thanx! Καλο μεσημερι κ καλο Σαβ/κο everybody!
 

Σχετικά θέματα

Back
Top