Αναπαραγωγή Απορίες αρχάριου στο ζευγάρωμα καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mikegr
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mikegr

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2021
Μηνύματα
24
Πόλη
Αθήνα
Ειμαι νεος στο site και απειρος οσον αφορα τα καναρινια. Αφου πηρα ενα ωραιο αρσενικο που τελικα μου βγηκε θηλυκο, ειπα να το ζευγαρωσω. Το ζευγος ειναι απειρο αφου ζευγαρωνουν για πρωτη φορα στη ζωη τους.Ακολουθησα τις οδηγιες που βρηκα εδω. Η καναρα λοιπον εχει κανει σε 2 μερες 2 αυγα, τα οποια και αντικατεστησα με ψευτικα. Περιμενω να βγει και το τελευταιο (διαβασα οτι κανει 3-5) και να βαλω τα αληθινα στη φωλια. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι το εξης: Σημερα η καναρα μας εκανε το δευτερο αυγο και ημουν παρων. Καθησε λιγη ωρα και οταν σηκωθηκε το αντικατεστησα. Πηγε καθησε ακομα καποιες φορες, αλλα απο το απογευμα και μετα δεν καθεται. Το βραδυ δε, κοιμαται εκτος φωλιας. Αυτο το κανει επειδη ξερει οτι ειναι ψευτικα; Οταν βαλω τα αληθινα πρεπει να καθεται ολη μερα και να κλωσσαει ή το κανει ανα διαστηματα; Ελπιζω να εχω γεννα και να ανεβασω φωτογραφιες της εντυπωσιακης μου καναρας αλλα και των απογονων.
 
Δες αν θα κάνει το τρίτο αυγό και βάλε και τα άλλα δύο μαζί για να βγουν τα πουλάκια την ίδια μέρα
 
Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ μου πλαστικά αυγα αλλά είναι και στον χαρακτήρα του πουλιού
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Σημερα η καναρα μας εκανε το δευτερο αυγο και ημουν παρων.
Αύριο το πρωί θα κάνει το τρίτο, θα το αντικαταστήσεις με πλαστικό.
Το απόγευμα θα επιστρέψεις όλα τα κανονικά αυγά στην φωλιά και φυσικά θα αφαιρέσεις τα ψεύτικα.
Η κανάρα αρχίζει να επωάζει μετά το 3ο-4ο αυγό, βιδώνεται στην φωλιά και βγαίνει για ελάχιστο χρόνο για να ξεμουδιάσει και φυσικά το βράδυ είναι συνέχεια στην φωλιά.
Αν πάνε όλα καλά μετά από 14 ημέρες παρουσιάζονται οι νεοσσοί.
 
Το πιθανότερο είναι να γίνει έτσι, και να βρεθείτε σε 2 βδομάδες αφού βιδωθεί στη φωλιά, με μωράκια.
Σε τι χώρο βρίσκεται το κλουβί σας;
Αν δεν το έχεις ήδη διαβάσει, κοίταξέ το παρακάτω άρθρο, θα σου δώσει αρκετά σημαντικά στοιχεία.
 
@ianos Το κλουβι ειναι σε εσωτερικο χωρο. Σημερα αργησα να ξυπνησω και κατα τις 10 που σηκωθηκα ειδα οτι ειχε κανει το τριτο αυγο εκτος φωλιας και ειχε σπασει. Ηταν σκοτεινα και δεν εβλεπε τη φωλια; Δεν ξερω... Της εχω 2 ψευτικα μεσα στη φωλια. Να βαλω και ενα τριτο γι αυτο που εσπασε; Να περιμενω να κανει και αλλο; Να βαλω τα 2 αληθινα να τα κλωσσησει; Τωρα καθεται στη φωλια, οπως εκανε τις προηγουμενες μερες... Το πρωι καθοταν καμποση ωρα στη φωλια και μετα σηκωνοταν.
 
Back
Top