Διατροφή Απορίες για τα λαχανικά στην διατροφή των καναρινιών μου.

Καναρίνι4ever

PB Known Member
Εγγραφή
8 Δεκ 2013
Μηνύματα
2.500
Πόλη
Καισαριανή
Γεια σας παιδιά! Καλημέρα σε όλους! Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν επιτρέπεται στην διατροφή των καναρινιών να συμπεριληφθεί το σέλινο και από το μπρόκολο το χοντρό του μέρος(κοτσάνι)! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Φιλικά!
 
Το μπρόκολο το έχουν στη διατροφή τους και θα βάνε όσα από αυτό μπορούν. Ξεκινούν βέβαια από το λουλούδι (ανθός είναι όλο το μπρόκολο) και σιγά σιγά φτάνουν και στο κοτσάνι. Αφήνουν μόνο το μέρος του φυτού που δεν μπορούν να φάνε...
Τώρα για το σέλινο δεν ξέρω αν πρέπει να δίνεται στα πουλιά...
Υπάρχουν ορκισμένοι κάποιοι που επιχειρηματολογούν πως ίσως δεν κάνει κακό αλλά δεν έχει να προσφέρει τίποτε περισσότερο από άλλες τροφές. Ίσως ως εκχύλισμα, αλλά τι έχει να σου δώσει το σέλινο που δεν μπορείς να το βρεις αλλού ώστε να ρισκάρεις;
 
Εγώ μπρόκολο δίνω 2 φορές την εβδομάδα (σκέτο ή και στην αυγοτροφή) και βάζω το άνθος και τα φύλλα. Το κοτσάνι το πετάω.

Όσο για το σέλινο, έχω δώσει και τους δίνω, αλλά πολύ σπάνια! Δεν έχουν πάθει κάτι...
 
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας! Για αυτό σας ρώτησα για το σέλινο, για να σιγουρευτώ! Όσο για το μπρόκολο, βεβαίως και το ξέρω ότι κάνει να το τρώνε τα πουλιά, καθώς είναι το πιο θρεπτικό από όλα!
 
Προτιμάμε να δίνουμε τα φύλλα του μπρόκολου παρά το άνθος (και το άνθος το τσακίζουν) καθότιν έχει τριπλάσιες παραπάνω βιταμίνες!
 
Εσύ τι μιλάς; 😛..άλλαξες νοοτροπία και συμπεριφορές;, αποφάσισες να δώσεις σωστή διατροφή στα πουλιά σου; 🙄

Δεν θα είσαι με τα καλά σου...

Τα έχουμε πει αυτά.

Ασε μην κάνουμε το θέμα..."μπάχαλο"

👍
 
Back
Top