Αναπαραγωγή Απορίες για την εκτροφή μούλων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Vagg21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Κατάσταση
Κλειστό.

Vagg21

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιουν 2016
Μηνύματα
34
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα σε όλους. Μιας και μπήκε η άνοιξη και βλέπουμε μέρα μέρα τα πουλιά μας να ανεβαίνουν και να ετοιμάζονται για την αναπαραγωγική περίοδο, όλοι οι εκτροφείς ερχόμαστε σε διλήμματα, σε προβληματισμούς για τα βήματα που πρέπει να πάρουμε, πότε να τα πάρουμε, πώς να φέρουμε τα ζευγάρια μας στη καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Φέτος εγώ αποφάσισα να βάλω 2 ζευγάρια καρδερίνες balcanica με κανάρες χρώματος (μία white opal και μία white isabel). Από τα μέσα του Γενάρη έχουν μπει σε 60αρες ζευγαρώστρες, για 10 ημέρες χωρίς να έχουν οπτική επαφή και έκτοτε βλέπονται αλλά χωρισμένα.
Πριν από 10 μέρες, ενώ δεν είχα αλλάξει κάτι στη διατροφή τους (σπόρια + αυγοτροφή) η μία κανάρα άρχισε να γεννάει, χωρίς φωλιά μέχρι το 3ο αυγό. Ο αρσενικός της από την άλλη πλευρά, δεν έχει πληρώσει καθόλου, λογικό αφού είμαστε τουλάχιστον 1 μήνα μακρυά από την εποχή της καρδερίνας και δεν φαίνεται να δίνει καθόλου σημασία στα ανήσυχα πεταρισματα και σημάδια που του δίνει η κανάρα ότι είναι έτοιμη.
Το άλλο ζευγάρι μου ενώ φαίνεται πως η καρδερίνα είναι σε καλύτερη φόρμα (ασπρισε το ράμφος και κάνει τις χαρακτηριστικές κινήσεις δεξιά-αριστερα) σήμερα κατά την πρώτη ένωση τους για να δω τις συμπεριφορές τους, η κανάρα τον έδιωχνε από παντού και μάλωναν ασταμάτητα.
Ξέρω πως το βασικότερο στην εκτροφή είναι υπομονή, υπομονή, υπομονή. Και αυτό σκοπεύω να κάνω για 15-20 μέρες ακόμα, μετά θα ενώσω τα ζευγάρια, θα βάλω φωλιές και θα τα αφήσω στην ησυχία τους.
Οι απορίες που έχω όμως είναι οι εξής:
α) τι κάνω όταν η κανάρα γεννάει στο πάτο; Της βάζω φωλιά να κλωσσησει άσπορα ώστε να μην ξεπυρωσει;
β) όταν τα πουλιά μαλώνουν και με το χώρισμα, είναι σημάδι του ότι δε ταίριαξαν και δε θα έχω επιτυχίες;
γ) μπορώ να βγάλω μόνιμα το χώρισμα και να ελπίζω να σταματήσουν οι καυγάδες με ελπίδα του ότι έτσι θα ταιριάξουν ή είναι επικίνδυνο λόγω στρες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και εύχομαι γεμάτες φωλιές σε όλους τους εκτροφείς!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από τα μέσα του Γενάρη έχουν μπει σε 60αρες ζευγαρώστρες
Βιάστηκες να τα βάλεις μαζί, είναι λογικό οι κανάρες να πυρώσουν.
Θα πρέπει να τα βάλεις μαζί στην ζευγαρώστρα όταν δεις ότι τα αρσενικά είναι έτοιμα.
Στην θέση σου θα χώριζα τα θηλυκά σε σκιερό σημείο για να χαλαρώσουν και θα συνέχιζα την διατροφική προετοιμασία των αρσενικών και των θηλυκών.
 
@Stavros είναι εκτροφής τα πουλιά, όσο για τα στοιχεία τους δε το θεωρώ σωστό να το ρωτάς. Έκανα κάποιες ερωτήσεις, σε αυτές θέλω να επικεντρωθεί το θέμα. Φιλικά πάντα...
 
όσο για τα στοιχεία τους δε το θεωρώ σωστό να το ρωτάς
Το καταλαβαίνω αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτός είναι ο άχαρος ίσως ρόλος μου εδώ μέσα.

Έκανα κάποιες ερωτήσεις, σε αυτές θέλω να επικεντρωθεί το θέμα
Οι κανόνες είναι αυτοί που ορίζουν που μπορεί να επικεντρωθεί ένα θέμα και δυστυχώς οι συζητήσεις που αφορούν σε ιθαγενή πουλιά επιτρέπονται ΜΟΝΟ αν αυτά φέρουν δαχτυλίδι κλειστού τύπου, με τα επίσημα στοιχεία συλλόγου. https://community.petbirds.gr/threads/Αλλαγή-στους-όρους-χρήσης-των-φόρουμ-των-ιθαγενών-πουλιών.40729/

Επομένως, η συζήτηση αυτή θα μπορέσει να συνεχιστεί μόνο αν ανεβούν φωτογραφίες με τα δαχτυλίδια των πουλιών και αναφερθούν τα στοιχεία τους.
 
Κατάσταση
Κλειστό.
Back
Top