Ασθένειες Απορίες για την καραντίνα των πουλιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ace21
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ace21

PB New Member
Εγγραφή
27 Δεκ 2017
Μηνύματα
350
Πόλη
Μυτιλήνη
Για την καραντίνα που έχω κάποιες απορίες να ανοίξω νέο θέμα ή να τα πούμε εδώ;

Έκανα μία γρήγορη αναζήτηση και δεν βρήκα αυτά που ήθελα, επομένως ανοίγω ένα νέο θέμα να καλύψουμε όσα αφορούν την καραντίνα. Πριν προχωρήσω στις απορίες θα σας κάνω μια περιγραφή του χώρου:

Εσωτερικά στο σπίτι υπάρχει μόνο ένας χώρος που μπορώ να διατηρώ τα κλουβιά, τα οποία θα έχουν μια απόσταση γύρω στα 4 μέτρα μεταξύ τους αλλά μάλλον και οπτική επαφή. Σκέφτομαι όμως να εκμεταλλευτώ την αυλή και συγκεκριμένα τον προθάλαμο της πόρτας ο οποίος προσφέρει σκέπαστρο μπαλκονιού, έχει φως αλλά όχι ήλιο και γενικά θεωρώ είναι πολύ κατάλληλος. Ιδανικά θα ήθελα να κάνω μια κατασκευή αλουμινένια που θα προσφέρει προστασία από γάτες και αρπακτικά και θα έχει 3 θέσεις για 60άρες ζευγαρώστρες, αλλά επειδή φαντάζομαι θα έχει κάποιο σεβαστό κόστος, δεν θα μπορέσω να το κάνω άμεσα (ίσως τον επόμενο μήνα). Αν παρεπιπτόντως έχετε κάτι ανάλογο (ύψους 2 μέτρων περίπου και να χωράει 3 κλουβιά) πείτε μου πόσο σας κόστισε.

Το πουλάκι το παίρνω μέσα το βράδυ και το βγάζω έξω πρωϊνά και μέχρι το απόγευμα αν είναι σχετικά καλή μέρα και όσο είμαι και γω στο σπίτι. Αν το δεύτερο κλουβί είναι έξω πάνω από το πρώτο και μέσα σε μία απόσταση 5 μέτρων θεωρείται καραντίνα; (μάλλον όχι)

Αν είναι έξω και σε μια απόσταση 2 μέτρων περίπου αλλά πάλι με οπτική επαφή, θεωρείται καραντίνα; (ξανά μάλλον όχι)

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, χρειάζεται κάτι περαιτέρω όπως ας πούμε προληπτική χορήγηση βιταμινών ή αντιπαρασιτικού κλπ?

Καλή χρονιά να έχουμε παιδιά, ευχαριστώ!
 
Η καραντίνα είναι 40 ημέρες η όσο το δυνατόν περισσότερο μακριά το ένα από το άλλο καλύτερα και σε ξεχωριστό δωμάτιο
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
https://community.petbirds.gr/threads/Καραντίνα-στα-πτηνά.17677/

Το πουλάκι το παίρνω μέσα το βράδυ και το βγάζω έξω πρωϊνά και μέχρι το απόγευμα αν είναι σχετικά καλή μέρα και όσο είμαι και γω στο σπίτι.
Αυτήν την περίοδο που υπάρχει θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, η πρακτική σου μπορεί να επιφέρει κρυώματα στα πουλιά, οπότε θα σου πρότεινα να μην εξακολουθήσεις το μέσα - έξω.
Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, χρειάζεται κάτι περαιτέρω όπως ας πούμε προληπτική χορήγηση βιταμινών ή αντιπαρασιτικού κλπ?
Δεν είναι απαραίτητο. Αλλά εσύ θα παρακολουθείς τα νέα πουλιά ώστε να δεις αν π.χ. Ξύνονται και φυσικά θα τους χορηγείς πέραν από σουπιοκόκκαλο που θα το έχουν μονίμως μέσα στο κλουβί τους, και τροφές πλούσιες σε βιταμίνες όπως πράσινα χορταρικά και κηπευτικά
Αν είναι έξω και σε μια απόσταση 2 μέτρων περίπου αλλά πάλι με οπτική επαφή, θεωρείται καραντίνα; (ξανά μάλλον όχι)
Αν δεν γίνεται σε άλλον χώρο ή άλλο δωμάτιο, τότε, απλώς δεν γίνεται. Όσο πιο μακρινή η απόσταση, τόσο καλύτερα. Νομίζω 2 μέτρα είναι αρκετά. Η οπτική επαφή θα επηρεάσει μόνο τη συχνότητα του κελαηδήματος του αρσενικού και ίσως και συνακόλουθα και τα ορμονικά της θηλυκής. Αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί, είναι ότι δεν πρέπει καθόλου να μπερδέψεις τα σκεύη του ενός κλουβιού με το άλλο, και κατά προτίμηση να καθαρίζεις πρώτα αυτό του παλιού πουλιού και τελευταίο αυτό του νέου.
 
Εσωτερικά στο σπίτι υπάρχει μόνο ένας χώρος που μπορώ να διατηρώ τα κλουβιά, τα οποία θα έχουν μια απόσταση γύρω στα 4 μέτρα μεταξύ τους αλλά μάλλον και οπτική επαφή.
Δυστυχώς για μια μεγάλη ομάδα μικροβίων και ιών αυτή η απόσταση δεν μας καλύπτει.
Το πουλάκι το παίρνω μέσα το βράδυ και το βγάζω έξω πρωϊνά
Θα πρέπει να το αποφεύγεις..
Βρες μόνιμο χώρο για όλο το διάστημα.

Off... Πολύ δυνατή η ομάδα μας τελικά... Παραμονή πρωτοχρονιάς... και δεν σας προλαβαίνω.
 
Εγώ πάλι αισθάνομαι άσχημα. Παραμονιάτικα σε έχω ράβε ξύλωνε. Ευχαριστώ πολύ πάντως. Κάθομαι σα χαζός και επιτηρώ το χώρο, να δω τι μπορώ να κάνω με τις υπάρχουσες συνθήκες.
 
Κάθομαι σα χαζός και επιτηρώ το χώρο, να δω τι μπορώ να κάνω με τις υπάρχουσες συνθήκες.
Μου φαίνεται αρκετά δημιουργική απασχόληση, αρκεί να μην υπάρχει το άγχος. Οπότε, απέβαλε την όποια σχετική ανησυχία έχεις, αποδεχόμενος τις δυνατότητες που σου δίνει ο χώρος και τις επιλογές που έχεις στην αγορά του καναρινιού, και σκέψου, φαντάσου τον χώρο, άσε στην κυριολεξία τον εαυτόν σου ελεύθερο να φαντασιωθεί την πραγματικότητα και θα δεις ότι θα ανανεωθείς.
 
Back
Top