Φροντίδα Απορίες νέου γονέα παροτλετ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xronis_k
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xronis_k

PB New Member
Εγγραφή
14 Νοε 2015
Μηνύματα
8
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Επιτέλους κ εγω εδω κ τρεις εβδομάδες υιοθέτησα ενα παροτλετ 40 ημερών. Μετα απο τρεις εβδομάδες λοιπόν εχω κάποια πραγματάκια να ρωτήσω μπορείτε να με βοηθησετε;
Ο μικρούλης μου τρώει σπόρους και δειλά δειλά άρχισε να τρώει καρότα πατάτα βραστή αχλάδι και μακαρονάκι βραστό. Με τις πρασινάδες δεν τα πάμε πολύ καλα. Απορία πρώτη! Πως θα τον κάνω να τρώει διάφορα φρούτα κ λαχανικά; Όταν εχει τους σπόρους μέσα διαλέγει αυτούς. Τι σπόρους ή πέλετ να του πάρω; Επίσης ο μόνος τρόπος να βγει απο το κλουβι ειναι να τον δελεάσω με λιγο κεχρί. Όταν τρώει με αφήνει να τον αγγίζω, όταν ομως τελειώσει φεύγει κ εάν δεν εχω κεχρί στα χέρια μου δεν έρχεται να καθίσει επάνω. Υπάρχει τρόπος να δεθεί περισσότερο μαζί μου γιατι τον βλεπω διστακτικό; Κάποιοι μου λεν πως τωρα που ειναι μικρός πρέπει να τον μάθω να μη με φοβάται και να έρχεται μόνος του επάνω μου γιατι αργότερα δε θα μπορεί να μάθει. Αληθεύει αυτο; Κάποιες φορές επίσης όταν πάω να τον πλησιάσω μέσα στο κλουβι του κανει να με τσιμπήσει. Αυτο δεν συμβαίνει έξω. Υπάρχει τρόπος να τον κάνω να μη διστάζει καθόλου και να κάθεται δίπλα μου η επάνω στο χέρι μου χωρίς ομως να τον πιέσω; Εγω προσπαθώ να του μιλάω κ τον αφήνω μονο του να βγαινει έξω χωρίς να τον πιέζω. Βλεπω όμως πως πρέπει να ασχολούμαι κάθε μερα και αρκετές ώρες μαζί του για να υπάρξει κάποια πρόοδος. Δυστυχώς ομως όλες τις μέρες δεν τα καταφέρνω λόγω δουλειας και παρατηρώ πως όταν επιστρέφω λιγο πιο αργά απο το συνηθισμένο ειναι πιο απόμακρος. Κάνω κατι λάθος; Ευχαριστώ!
 
Να σου ζήσει ο μικρούλης σου! 🙂
Κάνω κατι λάθος;
Αν κάνεις κάτι λάθος στην προσπάθεια προσέγγισης, θα το δούμε στην συνέχεια.
Το σίγουρο κατ' αρχήν είναι πως κάνεις κάποιο μεγάλο λάθος.
Έχεις στα χέρια σου ένα βρέφος. Το βασικό που πρέπει να σε απασχολεί είναι το χτίσιμο ενός γερού οργανισμού, ενός υγιούς πουλιού. Που θα ζήσει καλά όλο το προσδόκιμο του είδους του και έπειτα να εκπαιδευτεί για να κάνει έξυπνα κόλπα.
Το πήρες σε ηλικία που έπρεπε να βρίσκεται υπό την εκπαίδευση και το τάϊσμα των γονέων του.
40 ημερών πουλάκι δεν μπορεί να τραφεί αποκλειστικά με σπόρια. Χρειάζεται μια δυο ή και τρεις φορές την ημέρα συμπληρωματικό τάϊσμα με κρέμα νεοσσών από εσένα. Έτσι θα δεθεί ακόμα περισσότερο και μαζί σου. (Το τάϊσμα αυτό χρειάζεται προσοχή και κατάλληλη προηγούμενη ενημέρωση).
Τα ζυμαρικά τα δίνουμε αραιά και όχι ό,τι ζυμαρικά να είναι. Χόρτα, λαχανικά και φρούτα είναι απαραίτητα. Η επανάληψη θα βοηθήσει το πουλάκι να δοκιμάσει.
Όσον αφορά την "εκπαίδευση". Εκπαίδευση εννοούμε την δημιουργία μιας καλής σχέσης συνεννόησης με το πουλάκι μας. Πρώτο και κύριο η σχολαστική παρατήρηση των αντιδράσεών του και σεβασμός στους φόβους και τις ανασφάλειές του.
Πρέπει να διαβάσεις αρκετά και στην συνέχεια, να συζητήσουμε τον προβληματισμό σου που θα έχει προκύψει από τα διαβάσματα αυτά σε συνδυασμό με τις παρατηρήσεις από το δικό σου πουλάκι.
Δώσε προτεραιότητα στην διατροφή, καλή διαμονή και έπειτα στην εκπαίδευση και τα λέμε.
https://community.petbirds.gr/threads/Ανατροφή-νεοσσών-με-τη-μέθοδο-του-co-parenting.18065/
https://community.petbirds.gr/threads/Τάισμα-νεοσσών-στο-χέρι.23537/
https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/
https://community.petbirds.gr/threads/Χύμα-ή-συσκευασμένη-τροφή-για-το-πουλάκι-μας.19008/
https://community.petbirds.gr/threads/Συμπεριφορά-και-επικοινωνία-των-παπαγάλων.27822/
https://community.petbirds.gr/threads/Εκπαίδευση-παπαγάλων-εξημέρωση.5707/
https://community.petbirds.gr/tags/parrot-toys/
Παρά το μικρό τους μέγεθος είναι πουλάκια εξαιρετικής ευφυίας και αν το χειριστείς υπεύθυνα θα έχεις έναν καλό φίλο για πολλά χρόνια.
Υπάρχουν πολλά μέλη μας με parrotlets, η @Sissy όμως θα μπορούσε να θεωρηθεί top στο είδος. Παρατηρώντας τα θέματά της στο προφίλ της, θα αντλήσεις πολλές και σημαντικές πληροφορίες για την διατροφή και γενικά την σωστή φροντίδα για το πουλάκι σου.
Ό,τι θέλεις συζητάμε :)
 
Καλημέρα! Έγραψα λάθος την ηλικία του. Όταν τον πήρα πριν τρεις εβδομάδες ήταν 50 ημερών. Αν διαβάσεις καλύτερα το ποστ μου θα δεις οτι δεν ανέφερα πουθενά στις απορίες μου πως μπορώ να τον εκπαιδεύσω γιατι δεν με ενδιαφέρει κατι τέτοιο. Θελω απλα να μη με φοβάται και να έρχεται στο χέρι μου για να μην τον κατεβάζω απο διαφορά μέρη που προσγειώνεται όταν πετάει. Επίσης το πρώτο πράγμα που ανέφερα ως απορία είναι η διατροφή του. Οπότε λοιπόν διαβασον μεν παταξον δε (αν μπορώ να παραφράσω την έκφραση) :)
 
Οπότε λοιπόν διαβασον μεν παταξον δε (αν μπορώ να παραφράσω την έκφραση) :)
Δεν είχα καθόλου τέτοια πρόθεση, ούτε και έχω τέτοια εξουσία απέναντι του οποιουδήποτε :)
Αφού αισθάνθηκες αδικημένος από τα γραφόμενά μου σου ζητώ συγγνώμη, γιατί αυτό σημαίνει πως κάπου δεν εκφράστηκα σωστά.
Ίσως φταίει που σου απάντησα 7.20 το πρωί :)
Όπως και να έχει, το κεντρικό νόημα όσων σου έγραψα είναι σωστό και χαίρομαι που το βλέπουμε από την ίδια πλευρά.
Διάβασε τα θέματα, είναι αρκετά χρήσιμα και για ό,τι σ' ενδιαφέρει ή παρέλειψα, ξαναρώτα.
 
Back
Top