Φροντίδα Απορίες περί χρωστικων και κατά πόσο αυτές επηρεάζουν την υγεία των καναρινιων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα. Φετος αποφασισα και εγω να "βαψω" τα καναρινια μου. Δεν το εκανα τα προηγουμενα χρονια επειδη ακουσα, διαβασα προβληματα που δημιουργουν οι χρωστικες. Θα ηθελα να μου πειτε αν δινετε στα καναρινια το οτιδηποτε για να προστατεψετε το συκωτι τους κτλ.

Ακομη αν σας ειναι ευκολο να αναφερετε την μαρκα των χρωστικων που δινετε και κατα ποσο εισαστε ευχαριστημενοι οσο αφορα το χρωμα και την υγεια των πουλιων. Χωρις αυτο να ειναι διαφημιση. Απλα οταν ακους θετικα σχολια για ενα προιον θα το προτιμησεις για να εχεις ενα καλο αποτελεσμα.

Ευχαριστω :).
 
Αν τηρούνται οι προβλεπόμενες από τη χρωστική δόσεις, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κανένα όργανο του πτηνού.
Τα προβλήματα ξεκινούν όταν καταστρατηγούνται αυτές οι οδηγίες ή χρησιμοποιούνται μαζί με άλλα πιθανόν σκευάσματα.
Η επιβάρυνση του συκωτιού των πτηνών που βάφονται είναι τέτοια που δεν το καταστρέφει.
Υπάρχουν φυσικά σκευάσματα που μπορεί να βοηθήσουμε την καλή λειτουργία του όπως αυτό το Hepato-chol αλλά δεν γνωρίζω ούτε την αποτελεσματικότητά του, ούτε κάποιο άλλο να σου παραθέσω. Ίσως εδώ θα φανεί η πολύτιμη συνδρομή των μελών του petbirds.
Εγώ για την βαφή των δικών πουλιών ακολουθώ τις οδηγίες της αυγοτροφής που έχω εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Προετοιμασία-της-ξηρής-αυγοτροφής.25060/
 
Απ' όσο γνωρίζω στην αποτοξίνωση του ήπατος και την ανάπλαση των κυττάρων του βοηθάει το γαϊδουράγκαθο , διάβασε και το θέμα που προτείνεται στο media.
Επίσης υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο περί ήπατος εδώ.
Το γαϊδουράγκαθο το βρίσκεις ως βότανο τα φύλλα του, ως σπόρους που είναι όμως σκληροί και χρειάζονται προεργασία για να τους προσφέρεις και ως απόσταγμα στα φαρμακεία, πρέπει να ψάξεις για σκεύασμα χωρίς προσθήκη αλκοόλης αν ενδιαφέρεσαι θα σου πούμε λεπτομέρειες.
Πάντως αφού έχεις χώρο, προμηθεύσου σπόρους και φύτεψε να το έχεις χλωρό. Σε όλα τα πουλιά κάνει καλό έτσι κι αλλιώς.
 
Αριάδνη, δεν έχουν ξεκινήσει ήδη τα πουλιά σου πτερόρροια; Αν ναι, τότε νομίζω ότι έχασες την κατάλληλη περίοδο για βάψιμο.
 
Αριάδνη, δεν έχουν ξεκινήσει ήδη τα πουλιά σου πτερόρροια; Αν ναι, τότε νομίζω ότι έχασες την κατάλληλη περίοδο για βάψιμο.
Εχω αρχισει το βαψιμο. Ειναι πραγματα που ειχα παντα απορια. Και θα με βοηθησουν τωρα και τον επομενο χρονο.
 
Δεν είχα καταλάβει ότι βάφεις τα μωρά. Θεωρούσα ότι αφορούσε περισσότερο στα ενήλικα πουλιά που έχεις.
 
Back
Top