Φροντίδα Απορίες σχετικά με το πρώτο μου budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MatouDim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MatouDim

PB New Member
Εγγραφή
27 Απρ 2022
Μηνύματα
71
Πόλη
Δραμα
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε ολους! Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο προκαταβολικα :D

- Έχουμε τον κούκλο εδώ και μια εβδομάδα, μου είπαν ότι είναι 8 μηνών (εάν μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος, τον ευχαριστώ :) ) γενικά είναι ζωηρουλης παιχνιδιαρης. Είμαστε στην φάση που προσπαθώ να τον δελεάσω με κεχρί και φρουτάκι (καμία επιτυχία ακόμα) και αν και δεν τσιμπαει την λιχουδιά χρησιμοποιεί το χέρι μου γ να πηδήξει από την μια μεριά του κλουβιού στην αλλη που και που. Επισης άλλοτε φοβάται άλλες φορές είναι άνετος καθώς έχω το χέρι μέσα κ το κουνάω σε σημείο να κάνει κωλοτουμπες η να γυρνάει ανάσκελα και εγω δειλα να τον χαϊδεύω κι φαίνεται να είναι οκ με αυτό.
Κάτι ακόμα είναι ότι απο την πρώτη μέρα βρίσκεται σε πολυκοσμία γιατί έχουμε επισκέψεις και νομίζω συνηθίζει στην παρέα και δεν τον ενοχλεί. Μπορεί να ισχύει η πεφτω έξω;
-Επισης του πήρα μπανιέρα αλλά δεν παει κοντά ακόμα κ έτσι τον ψέκασα με νερακι που φάνηκε να μην τον ενοχλησε. Να εξακολουθώ να του βαζω την μπανιέρα μήπως του αρεσει περισσότερο τελικά;

Προσπαθώ να ακολουθώ ότι διαβάζω για να χτίσουμε μια ομορφη σχέση αλλά και οποιαδήποτε επιπλεον συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη :)
 
@MatouDim Καλό θα ήταν να του δώσεις λαχανικά για να τα συνηθησει. Ποια είναι η δίαιτα του? Μπορείς να μας στείλεις φωτογραφία του κλουβιού και του πουλιού? Όσο για την μπανιέρα μπορείς να συνεχίζεις να του την βάζεις. Βίντεο εάν θέλεις να το δεις για την εκπαίδευση του:
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Μου το έδωσαν για αγοράκι βέβαια. Δεν πειράζει γερο να είναι :)
[automerge]1651068494[/automerge]
@Ledagcc
Αυτά που μου έδωσαν κυρίως, σπορακια, ένα mix με αυγό, κάτι άλλο να το πω «πετρουλες» για την πέψη αν δεν κάνω λάθος. Και κάτι ακόμη σαν κύβο λαχανικών.. συγνώμη για τα μπακάλικα μου με τον καιρό θα τα λέω σωστά 😅 (στην γωνία η φρουτοσαλάτα ήταν αυθόρμητη μήπως παραξενευτεί και δοκιμάσει)
 

Συνημμένα

  • 234246C6-0682-4800-8333-785026AB4AB2.webp
    234246C6-0682-4800-8333-785026AB4AB2.webp
    76,3 KB · Προβολές: 32
Τελευταία επεξεργασία:
Ποιο το μήκος του κλουβιού;
Θα ήταν χρήσιμο να μας έγραφες τις εμπορικές ονομασίες από την αυγοτροφή και το μείγμα των σπόρων, του κύβου λαχανικών επίσης.
Σε γενικές γραμμές λαχανικά είναι καλό και ωφέλιμο να τρώει, αλλά φρέσκα ώστε να λαμβάνει και τις αντίστοιχες περιεχόμενες σε αυτά βιταμίνες.
Κόκκαλο σουπιάς έχετε στο κλουβί της;
Είναι πραγματικά πολύ όμορφη! Σας εύχομαι να περάσετε τέλεια μαζί της!
 
@ianos@ianos χαίρεται 😁 της Padovan μου έδωσαν grandmix, biogrit και ovomix.
Ο κύβος δεν θυμάμαι αν μου προτείνετε κάτι που πιστεύετε είναι καλο θα πάω να παρω άλλον .. δε τσιμπάει καθόλου το χρησιμοποεί για να καθεται επανω :)
Και το κλουβι είναι μεσαίου μεγέθους κινείται άνετα σίγουρα θέλω να παρω μεγαλύτερο καποια στιγμή
[automerge]1651139696[/automerge]
@ianos επίσης με κόκκαλο σουπιάς τι εννοείτε;
 
Όταν μπορέσεις αλλάζεις τις πατήθρες με ξύλινες 10-12 χιλιοστά να είναι . Πρόσοχη όχι πατήθρες για καναρίνια. Αν χρειαστεις βοήθεια να διαλέξεις μας λες! Επίσης αν σου είναι εύκολο ανέβασε φωτογραφίες απτα προϊόντα που σου έδωσαν να καταλάβουμε και εμείς. Ειδικά αυτό το κύβο λαχανικών έχω απορία να δω τι είναι. Τα φρουτάκια καλά έκανες και τα έβαλες απλά θα σου πρότεινα να πάρεις ένα "καλαθάκι" που μπαίνει μέσα στο κλουβί να είναι πιο άνετα. Δεν νομίζω να πάει να χωθεί εκεί μέσα να φάει φρούτα. Υπάρχουν και μανταλάκια που κρέμας πράγματα , ακόμα και σε αυγοθηκη μπορείς να βάλεις αν τα κόψεις πιο μικρά. Σημείωση φρούτα θα δίνεις πιο αραιά λόγο ζάχαρης, λαχανικά δεν έχεις όριο. Ρίξε και μια ματιά τι επιτρέπεται και τι όχι. Να σου ζήσει!
 
Όντως, τα λαχανικά και τα βότανα έχουν περισσότερα οφέλη και δεν περιέχουν τόσα σάκχαρα όσα τα φρούτα, επομένως δεν παχαίνουν τα πτηνά. Επίσης δεν αλλοιώνονται με τον ίδιο ρυθμό όπως τα φρούτα, επομένως προτίμησέ τα.
Εδώ μπορείς να διαβάσεις για τα βρώσιμα και τα τοξικά φυτικά προϊόντα που μπορείς ή όχι να προσφέρεις
 
@HxC καλημερα! :) κανενα καλο σαιτ να παρω από εκεί;

Αυτό μου δωσανε, εντάξει δεν το λες και κύβο ακριβώς εμένα μου βγήκε ετσι αυθορμητα. 😅
Πάντως μου είπε ότι περιέχει λαχανικά κ ότι το χρειάζομαι και αυτό.
 

Συνημμένα

  • DB054147-78E2-4A23-91DA-73AEE16BEDC8.webp
    DB054147-78E2-4A23-91DA-73AEE16BEDC8.webp
    35,2 KB · Προβολές: 13
Πάντως μου είπε ότι περιέχει λαχανικά κ ότι το χρειάζομαι και αυτό.
αν δεν είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες, πιστεύω ότι δεν θα κάνει τη διαφορά συγκριτικά με ένα φρέσκο λαχανικό / κηπευτικό.
 
Back
Top