Γενικά Απορίες σχετικά με budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης JTE
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

JTE

PB New Member
Εγγραφή
15 Μαρ 2022
Μηνύματα
16
Πόλη
Ρέθυμνο Κρήτης
Καλημέρα

Αν είδατε τις προηγούμενες συζητήσεις μου, τελικά αποφασίσαμε να πάρουμε δύο budgie. Αρχικά σκεφτόμασταν να πάρουμε ringneck, αλλά μάλλον δεν θα χωρούσε στο διαμερισμά μας, ενώ εγώ ήθελα cockatiel, αλλά η μάνα μου έχει πρόβλημα με τις αλλεργίες (λόγω της σκόνης που βγάζουν.). Ως συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε budgie και lovebirds καταλήξαμε στα budgie γιατί μπορούν και μιλάνε. Η μάνα μου ήθελε δύο, εγώ της πρότεινα ότι μάλλον δεν θα δίνουν αρκετή σημασία σε εμάς και ότι μάλλον θα έπρεπε να πάρουμε πρώτα ένα, να το ημερεύσουμε, και μετά να πάρουμε ένα δεύτερο. Αλλά πιστεύει ότι θα είναι μόνο του. Τι πρέπει να κάνουμε; Μπορούμε να τα εκπαιδεύσουμε ξεχωριστά; (Δηλ. ένα εγώ και ένα η μάνα μου;); Εννοείται ότι θα το πάρουμε από μικρό (απογαλακτισμένο) για σίγουρα αποτελέσματα.

Ευχαριστώ
 
Δεν χρειάζεται δεύτερο ειδικά εάν παίζετε μαζί του αρκετές ώρες κάθε μέρα. Εάν του πάρετε δεύτερο υπάρχει περίπτωση να μην το δεχθεί και να χρειαστεί να έχετε το καθένα σε διαφορετικό κλουβί.
Μπορούμε να τα εκπαιδεύσουμε ξεχωριστά
Λίγο δύσκολο το βλέπω αλλά είναι δυνατό να το κάνεις.
Τα budgie γενικά είναι πολύ κοινωνικά πουλιά και τους αρέσει η παρέα από άτομα του ίδιου είδους αλλά ισχύει πως μάλλον δεν θα δεθούν τόσο πολύ με εσάς. Εγώ που είχα ένα μόνο του ήταν υγιές και ευτυχισμένο. Εάν δεν έχετε τόσο χρόνο να ασχολιέστε μαζί του καλό θα ήταν να πάρετε ένα δεύτερο για να έχει παρέα και να μην είναι μόνο του.
 
Καλησπέρα, καλωσόρισες! Σου γράφω εδώ, γιατί η άλλη λίστα είναι γεμάτη, και υπάρχει και ένα θέμα σοβαρό που έθιξε ο Φοίβος. Προτού προλάβεις να ακούσεις πληροφορίες και συ,βουλές, έτρεξες και πήρες τα πουλιά, και να τα χαίρεσαι. Τώρα όμως δεν υπάρχουν χρήματα για σωστό κλουβι, για πατ΄θηρες και φαγητό, που όλα είναι πρακτικά για πέταμα.

Εαν δυσκολεύεστε πραγματικά για σωστό κλουβί, κάπως θα τα κανονίσουμε, γιατί δεν είναι σωσστό να είναι σε μικρογραφία σπιτιού. Χρειάζονται ξύλινα κλαδιά, με φλοιό. Προσωπικά δεν προτείνω να πάρει κανείς ούτε από το ίδιο του το χωραφι, αλλά αν το αποφασίσετε, θέλει εξαιρετικά καλό πλύσιμο, ψησιμο στον φούρνο και μετά στο κλουβί.

Το θέμα του αυγού είναι κάπως αστείο, βασικά, γιατί ο κανιβαλισμός είναι πολύ συνήθης στην φύση. Πέραν του ότι τα αυγά κότας σπανίως είναι γονιμοποιημένα, οπότε δεν τίθεται καν θέμα ζωής, ένα παπαγαλάκι μπορεί να φάει τα ίδια του τα αυγά εαν δεν έχει προετοιμαστεί σωστά για αναπαραγωγή και του λείπει ασβέστιο. επίσης, παρόλο που είναι τυπικά φυτοφάγα ζ'ωα, όλα τα πουλιά είναι στην πραγματικότητα πανφάγα. Μπορούν να φάνε κρέας, όπως κοτόπουλο, σε μικρές ποσότητες, όπως και εντομάκια, τα οποία κυνηγούν και πρέπει να τα αποτρεπουμε αν τα δούμε να το κάνουν. Τέλος, μπορούν να ραμφίσουν μέχρι θανάτου άλλα μπάτζι. Τα λέω ολα αυτα όχι για να σε σοκάρω, αλλά για να σε προετοιμα΄σω για την πραγματικότητα των άγριων ζώων. Υπάρχουν και μερικές αυγοτροφές της προκοπής στην αγορά, παντως, αν πραγματικά σε σοκάρει να δίνεις αυγά σε ζώα που κάνουν αυγά.

Κάτι περι λευκού στον χαλινό υποδεικνύει θηλυκό, όχι αρσενικό, αλλά όντως η κάμερα δεν βοηθάει.

Καλό θα ήταν ο πτηνίατρος να υπάρχει, ακόμα κι αν δεν έχετε άμεσο λόγο να πάτε. Ενα τσεκάπ για αρχή. Και μετά, αν, λέμε αν, προκύψει κάτι, καλ΄θτερα απλώς να κάνετε ένα τηλέφωνο και να πειτε 'γιατρέ, είναι ο Πουπουλάκης, χτύπησε το πόδι του, ερχομάστε?' και άλλο πανικόβλητες αναζητήσεις με ένα άρρωστο πουλί που πονάει.

Κάτι τελευταίο. Επιλέξατε μπάτζι για την ικανπτητα ομιλίας. καταρχάς αυτό μπορεί να μην συμβέι ποτέ και σίγουρα δεν θα συμβεί σε παπαγαλάκια με τα οποία δεν περνά κανείς πολλές ώρες μαζί για παρέα και εκπαίδευση. Επίσης πρέπει να είναι σχετικά μικρά - δύσκολα θα μιλήσει αρσενικό που το πήραμε 1.5 έτους. Ξανά, δεν το λέω αυτό για να σε απογοητεύσω, αλλά για να δεις την πραγματικότητα της δεσμευσης. Πού είναι το κλουβί? Κρεμασμένο σε κάποιο μπαλκόνι?
 
Here I am:

@Nausicaa Λοιπόν, θα σας εξηγήσω την βιασύνη. Δυστυχώς την στιγμή που έγραφα το παραπάνω post, με παίρνει τηλέφωνο η μάνα μου και μου λέει να τα πάρουμε τώρα "γιατί θα βρέξει." (φαίνεται και ο μουντός -σχετικά-καιρός.). Δεν πρόλαβα, λοιπόν, να κάνω την σωστή έρευνα. Αλλά πραγματικά, πιστέψτε με, έχω μεγάλες τύψεις για τα λάθη που κάνουμε και δεν ξέρω εάν μπορούν να αναστραφούν εκ των υστέρων.

Αρχικά το κλουβί, κάπου είχαμε ένα κάπως μεγαλύτερο, αλλά δεν το βρήκαμε. Έπειτα, το αυγό δεν το θεωρώ σοκαριστικό, το ακριβώς αντίθετο, απλώς μου κάνει εντύπωση (Αφήστε που δεν είμαι vegan-για την ακρίβεια είμαι κάθετα αντίθετος σε κάποια πράγματα που λένε-σχεδόν τους θεωρώ αίρεση.).

Ο χαλινός στο κίτρινο δεν είναι ακριβώς "λευκός", αλλά έχει μερικά γαλάζια στοιχεία. Μας είπαν ότι είναι νεαρό και κατά 90% αρσενικό. Κι εγώ είχα τις αμφιβολίες μου. Στο μπλε είναι σκούρο καφέ, μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι θηλυκό.

Εγώ δεν μπορώ να πω ότι θα τρελαινόμουν εάν τα budgie μας δεν μιλούσαν ποτέ. Η μάνα μου τα πήρε με αυτήν την σκέψη. Όσον αφορά την ηλικία, δεν έχω την παραμικρή ιδέα.

Τέλος, το κλουβί έιναι τοποθετημένο δίπλα στον νεροχύτη της κουζίνας. Νομίζω ότι αυτό το σημείο δεν είναι ασφαλές, αλλά η μάνα μου ήθελε να τα βάλει σε ένα "σημείο που να είναι φωτεινό". Δυστυχώς το διαμέρισμά μας είναι ολίγον κλειστοφοβικό. Πραγματικά δεν είχαμε άλλο κοινόχρηστο χώρο. Θα μπορούσαν, άραγε, να μπουν σε υπνοδωμάτιο; (Γιατί έχουμε φως.)
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Δυστυχώς το διαμέρισμά μας είναι ολίγον κλειστοφοβικό. Πραγματικά δεν είχαμε άλλο κοινόχρηστο χώρο. Θα μπορούσαν, άραγε, να μπουν σε υπνοδωμάτιο; (Γιατί έχουμε φως.)
Διάβασε ένα σχετικό άρθρο
 
@JTE το άρθρο είναι πολύ κατατοπιστικό. Να θυμάσαι μακριά από κουζίνα, όποτε κ ο νεροχύτης δεν είναι καλό μέρος. Χωρίς παρεξήγηση, δεν είναι βασιλικός. Θέλουν κ αυτά να νοιώσουν ασφάλεια κ ναχουν ησυχία να κοιμηθούν το βράδυ. Κ αν μείνουν στο νεροχύτη εκτός από θέματα που υγρασιας, σαπουναδας κλπ δεν θα ανοίγετε να πίνετε νερό; Τι θα κάνουν θα ξυπνάνε μαζί σας; Βρες τους ένα μέρος που θα νοιώθουν την παρουσία σας χωρίς όμως να ενοχλούνται. Η κρεβατοκάμαρα σου είναι απαγορευτική; Ή ένα άλλο σχετικά ασφαλές δωμάτιο. Είναι η αρχή για αυτό πελαγωνεις. Όλα θα πάνε καλά, αλλά μην παραιτηθείς. Να τα σκέφτεσαι γιατί είναι ανήμπορα κ εξαρτώνται από σένα κ τις αποφάσεις που θα πάρεις. Ονόματα για τα κορίτσια, καταλήξαμε;
 
@MARY58 Το μπλε ονομάζεται "Jenny". Το άλλο είναι "Kiwi" (Αν και η μάνα μου το φονάζει "Iwi", επειδή της έχω πει ότι είδα στον ύπνο μου έναν παπαγάλο με αυτό το όνομα (Ο Θεός να το κάνει) και ήθελε να... πραγματοποιήσει το ονειρό μου.). Νομίζω πως και τα δύο είναι θηλυκά, αλλά μάλλον το Kiwi δεν είναι ούτε πολύ αρρενωπό, ούτε πολύ θηλυπρεπές όνομα, οπότε την "γλύτωσα". Το θέμα του χώρου που θα το βάλουμε πρέπει να το συζητήσω με την μάνα μου (Συγκατοικώ μαζί της), η οποία έχει, όμως, την τάση να κάνει συνέχεια μετακομήσεις στο σαλόνι. Πάντως όντως η κουζίνα είναι πρόβλημα, κι εγώ ήμουν σκεπτικός με αυτήν την επιλογή.
Ερώτηση: Είναι καλό το βράδυ όταν κοιμούνται να τους βάζουμε ένα μεγάλο πανί ή μια πετσέτα πάνω στο κλουβί; Γιατί η μάνα μου το κάνει.
 
@JTE Θα σου πω εγώ τι κάνω με το καναρίνι μου, τον Σοφοκλή μου! Τώρα τραγουδάει το καμάρι μου! 😍. Κ εγώ συζω με την μητέρα μου αλλά μάλλον εγώ της έχω κάνει την ζωή λίγο δύσκολη! Πχ της έχω κατακτήσει ένα συρτάρι από την συντήρηση του ψυγείου κ το συρτάκι της κατάψυξης για τους σπόρους του . Της έχω πάρει δύο ράφια από την εξωτερική πλαστική ντουλάπα που έχουμε στην είσοδο προς την εξώπορτα για τα αξεσουάρ του. Καθαρίζω τα σκεύη του κ τα κάνω Ανάστα ο Κυριος ! κλπ. Λοιπόν, τον έχω στην κρεβατοκάμαρα μου κ το βράδυ βάζω την Ζευγαρώστρα του κάτω από το air-condition που το χω ρυθμίσει να μην πέφτει καθόλου πάνω του. Του βάζω ένα ψιλό βαμβακερό ύφασμα στη μισή Ζευγαρώστρα κατά πλάτος στην μεριά της πατηθρας που κοιμάται κ ένα κατά μήκος της οροφής της Ζευγαρώστρας του για να έχει περισσότερο σκοτάδι. Κ κοιμάται το μανάρι μου ήσυχα.
 
κ ένα κατά μήκος της οροφής της Ζευγαρώστρας του για να έχει περισσότερο σκοτάδι.
Εννοώ ότι με το δεύτερο ύφασμα καλύπτω μόνο οροφή κ το αριστερό πλαϊνό. Ενώ με το πρώτο ύφασμα καλύπτω κατά πλάτος, το μισό δεξιό μπροστινό κομμάτι της Ζευγαρώστρας γιατί εκεί είναι η μερια που είναι η πατηθρα του που κοιμάται. Αλλά όχι όλη την πλευρά, καλύπτω μέχρι την αρχη της ταίστρας. Η πλάτη της Ζευγαρώστρας είναι κολλημένη με την ντουλάπα. Όλα αυτά για να μην τον ενοχλεί το μικρό νυχτερινό φωτάκι που έχω.
Ελπίζω να βοήθησα.
 
@MARY58 That's interesting. Βέβαια τα budgie δεν είναι ακριβώς όπως ένα καναρίνι. Έχουν πολλά κοινά, αλλά νομίζω πως τα budgie και δη τα μεγαλωμένα από μωρά δένονται καλύτερα με τον ιδιοκτήτη τους. Αλλά λαμβάνωντας υπόψιν ότι τα πουλιά αυτά έρχονται από ζεστά κλίματα, καλό θα ήταν στο σπίτι σου ή στο περιβάλλον του σπιτιού σου να μιμήσαι το κλίμα του φυσικού τους οικότοπου. Δηλ. τα budgie προέρχονται από την Αυστραλία. Πρέπει, λοιπόν, να μιμηθείς το κλίμα της Αυστραλίας Δηλ. το καλοκαίρι δεν βάζεις aircondition και το χειμώνα τα έχεις μέσα στο σπίτι. Βέβαια εκεί έχουν ανεστραμμένους χειμώνες-καλοκαίρια λόγω του ότι βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο. (Να σκεφτείτε ότι τα Χριστούγεννα βλέπεις Άγιους Βασίληδες να κάνουν surfing😂). Νομίζω ότι με έχετε καλύψει. Τώρα, άμα πάρω νέο κλουβί, πως θα τα μεταφέρω από το ένα κλουβί στο άλλο χωρίς να τα αναστατώσω; Επίσης μπορώ να κρατήσω το τωρινό κλουβί, μόνο για μεταφορά (πχ. στον πτηνίατρο άμα βρω;)
 
Λοιπόν, θα σας εξηγήσω την βιασύνη. Δυστυχώς την στιγμή που έγραφα το παραπάνω post, με παίρνει τηλέφωνο η μάνα μου και μου λέει να τα πάρουμε τώρα "γιατί θα βρέξει." (φαίνεται και ο μουντός -σχετικά-καιρός.). Δεν πρόλαβα, λοιπόν, να κάνω την σωστή έρευνα. Αλλά πραγματικά, πιστέψτε με, έχω μεγάλες τύψεις για τα λάθη που κάνουμε και δεν ξέρω εάν μπορούν να αναστραφούν εκ των υστέρων.
Δεν υπάρχει λόγος για τήψεις, όλοι κάνουμε λάθη, απλώς να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε γιατί. Άλλωστε ως παιδί δεν εχεις και τον έλεγχο των πραγματων που έχει ένας ενήλικος άνθρωπος - αν η μητέρα σου πει πάμε, τότε παμε, τι να κάνουμε. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέται κανείς.

Ο χαλινός στο κίτρινο δεν είναι ακριβώς "λευκός", αλλά έχει μερικά γαλάζια στοιχεία. Μας είπαν ότι είναι νεαρό και κατά 90% αρσενικό. Κι εγώ είχα τις αμφιβολίες μου. Στο μπλε είναι σκούρο καφέ, μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι θηλυκό.
Δεν ξερουν το δεξι από το αριστερό. Λιγο γαλάζιο με λευκό στα ρουθούνια είναι 100% νεαρό θηλυκό, ή μεγαλυτερο σε μη αναπαραγωγική φάση. Έχετε δύο όμροφες κυρίες. Εαν τα πάνε καλά, τέλεια, αλλά θα πρέπει να τα έχετε το νου σας. Τα θηλυκά είναι χωροκτητικά πλάσματα και συχνά τσακώνονται, μέχρι και να σκοτωθούν μπορούν.

Τέλος, το κλουβί έιναι τοποθετημένο δίπλα στον νεροχύτη της κουζίνας. Νομίζω ότι αυτό το σημείο δεν είναι ασφαλές, αλλά η μάνα μου ήθελε να τα βάλει σε ένα "σημείο που να είναι φωτεινό". Δυστυχώς το διαμέρισμά μας είναι ολίγον κλειστοφοβικό. Πραγματικά δεν είχαμε άλλο κοινόχρηστο χώρο. Θα μπορούσαν, άραγε, να μπουν σε υπνοδωμάτιο; (Γιατί έχουμε φως.)
Πτηνό σε κουζίνα δεν πάει, θα τα χάσετε την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε. Και δεν πρέπει να είναι μπροοστά στο παράθυρο, γιατί θα γίνουν ψητά από τον ήλιο. Θεωρητικώς, ναι, εαν κάποιο υπνοδωμάτιο είναι καλύτερο ας πάνε εκεί. Εαν όμως έχετε στην οικογένεια άσθμα ή άλλες αναπνευστικές διαταραχές πολύ πιθανό να σας δημιουργήσει πρόβλημα η σκόνη που παράγουν. Εγω έχω και τα 4 στο υπνοδωμάτιό μου και τώρα ψάχνω καθαριστή αέρα επειδή έχω κάποια αναπνευστικά. Αν γινόταν θα προτιμούσα άλλο δωμάτιο σίγουρα. Μιλήστε και με γιατρό, γιατί αυτό πια είναι αρκετά ειδικό θέμα.
Τώρα, άμα πάρω νέο κλουβί, πως θα τα μεταφέρω από το ένα κλουβί στο άλλο χωρίς να τα αναστατώσω; Επίσης μπορώ να κρατήσω το τωρινό κλουβί, μόνο για μεταφορά (πχ. στον πτηνίατρο άμα βρω;)
Εαν έχεις χρόνο, μπορείς να κολλήσεις τα δύο κλουβιά ώστε να αγγίζονται τα πορτακια και να βάλεις όλα τα πράγματα, συν κεράσματα στο νέο κλουβί και με υπομονή θα πάνε. Αν δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου, πάρε πετσετάκι κουζίνας ή κάτι αντιστοίχως μικρό, και πολύ γρήγορα πιαστες. Απαλά και γρήγορα. Ό,τι και να κάνεις θα αναστατωθούν, δεν γίνεται να το αποφύγεις αυτό, ο φόβος και ο πανκός είναι εξελικτικό πλεονέκτημα σε ένα πλάσμα θήραμα. Ο στόχος λοιπόν δεν είναι να μην τα στρεσάρουμε, αλλά να περιοσρίσουμε το στρες όσο γίνεται. Εσύ ξέρεις τις ικανότητές σου και τα πουλάκια σου. Αν πιστεύεις ότι έχεις τα αντανακλαστικά να τις πιάσεις γρήγορα, μαλακά και σταθερά, τότε κάντο.

Ναι, φυσικά, πάντα έχουμε κλουβί μεταφοράς. Για πτηνίατρο, έκτακτη ανάγκη, θέμα υγείας που απαιτεί απομόνωση κάποιου πτηνού.
 
@Nausicaa Ευχαριστώ πολύ για την υποστίρηξη. Η αλήθεια είναι ότι ναι, όταν είδα το "το κλουβί, τροφή, πατήθρες θέλει άμεση αλλαγή", μπορώ να πω ότι πήγε το σκ... στην κάλτσα. Δεν ξέρω κατά πόσον εμπίπτω στον ορισμό του παιδιού, είμαι 19 χρονών αλλά 3η Λυκείου (Δεν έμενα μετεξεταστέος, είναι για εντελώς διαφορετικούς λόγους, It's complicated.). Αλλά ναι, τον έλεγχο των πραγμάτων που έχει η μάνα μου δεν τον έχω ακόμη και δεν ξέρω για πόσον καιρό δεν θα τον έχω. (Αν και-μεταξύ μας- όταν της έδειξα το σχόλιό σου πιο πάνω διάβασε μόνο τα μισά∙ διάβασε μόνο το " Λιγο γαλάζιο με λευκό στα ρουθούνια είναι 100% νεαρό θηλυκό, ή μεγαλυτερο σε μη αναπαραγωγική φάση. " και νόμιζε ότι με το μεγαλύτερο σε μη αναπαραγωγική φάση εννοούσες αρσενικό, δεν μπήκε καν στον κόπο να συνεχίσει να διαβάσει και αναγκάστηκα να της δείξω εγώ το "Έχετε δύο όμροφες κυρίες".).

Εκπλήσσομαι που υπάρχουν άνθρωποι σε pet shop που δεν έχουν ιδέα τι πουλάνε. Όταν πουλάς κάτι, ξέρεις πολύ καλά τι πουλάς. Κάνεις σωστή έρευνα, πως να το πω; Δεν πουλάς φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και ναι, τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, το σημείο που είχαν τα πουλιά ήταν μες τις κουτσουλιές, τα φτερά και την μπίχλα, πολλά κλουβιά άδεια και ακόμη πιο πολλά ασφυκτικά γεμάτα, μόνο ένα κοκατίλ ήταν πιο κάτω σε ένα μεγάλο κλουβί. (Πρέπει να ήταν τουλάχιστον 1,5 μέτρα σε ύψος.). Μα να μην ξεχωρίζεις ένα αρσενικό από ένα θηλυκό μπάτζι και να τα πουλάς κιόλας; Και το αστείο είναι ότι το pet shop που τα πήρα (Στο Ρέθυμνο πάντα) είναι γνωστή φίρμα (Σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό παίζει διαφήμισή τους ουκ ολίγες φορές.). Κατανοώ ότι δεν μπορείς να ξέρεις τα πάντα. Απλώς πες ένα απλό "δεν ξέρω" και τελείωσε. Δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για όλα χωρίς να ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Και από πουλιά εκτός από budgie και ένα μοναδικό κοκατήλ, είχαν και μερικά lovebirds και καναρίνια.

Γενικότερα μας είπαν:
1. Δεν μπορείς να βάλεις budgie με lovebird (Η μάνα μου κοιτούσε ένα lovebird και της άρεσε.)
2. Οι πιθανότητες να μιλήσει ένα budgie είναι μικρές και θα περιοριστεί στις μερικές λέξεις. (Από έρευνα που διάβασα μάλλον δεν ισχύει, τουλάχιστον αν το μεγαλώσεις από μικρό.)
3. Το κλουβί είναι ικανοποιητικό για το μέγεθός του. Αρχικά κοιτούσαμε ένα πιο μικρό και μετά μας έδειξε ένα άλλο και μας είπε "Αυτό είναι πιο μεγάλο, να πάρετε αυτό."

Αυτό που θέλω τώρα είναι να κάνω και λίγη έρευνα για κλουβί, τροφές και πατήθρες που θέλουν άλλαγμα. Ήδη μου άρεσε μία συγκεκριμένη της versele laga, (Εάν δεν με απατάει η μνήμη μου.), ελπίζω να αρέσει και στα κορίτσια. Επίσης αύριο όταν σχολάσει η μάνα μου πρέπει να συζητήσουμε και την θέση του κλουβιού, και ναι, το νερό που ανέφερε κάποιος είναι θέμα. Επειδή αργώ να κοιμηθώ (συνήθως) ενίοτε πάω να πιω νερό. Και όντως, την τελευταία φορά που πήγα να το κάνω (τα είχαμε είδη πάρει) πήγαινα στις μύτες των ποδιών για να μην τα ξυπνήσω. Άρα, αυτή η θέση δεν βολεύει ούτε εμάς. Πρέπει να βρούμε άλλη θέση άμεσα. Θέματα με αλλεργίες στην σκόνη δεν έχουμε, άρα δεν θα είχα θέμα εάν τα φιλοξενούσα σε κρεβατοκάμαρα. Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην μπορούμε να τα βάλουμε κάπου στο σπίτι μας και να χρειαστεί να τα δώσουμε αλλού. Βέβαια, αυτό που λέω είναι ακραίο, αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συμβεί.

Πάντως, πάνε πολύ καλά μεταξύ τους, να σκεφτείτε ότι το μπλε (η Jenny) κούρνιασε στο κίτρινο όταν τα πρωτοφέραμε σπίτι μας. (Μάλλον φοβόντουσαν). Τώρα είναι ψύχραιμες και νιώθουν άνετα-να σκεφτείτε ότι η μάνα μου κατάφερε να βάλει στο κλουβί το χέρι της και να τις ταΐσει.

Τέλος, θα ήθελα μερικές απορίες.

1. Υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα κορίτσια να γεννήσει κάποιο αυγό, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποιο αρσενικό;
2. Εάν ναι, αυτά τα αυγά... πως να το πω; Να είστε έτοιμοι γι΄ αυτό που θα ακούσετε, γιατί μάλλον θα αηδιάσετε, αλλά είμαι απλώς με την απορία, δεν σημαίνει ότι θα το κάνω κιόλας. Τα αυγά των budgie τρώγονται; Δηλ. μπορούν να καταναλωθούν από τον άνθρωπο; Οκ, σας αηδίασα, αλλά έχω την απορία.
 
@JTE Υπάρχει περίπτωση και ονομάζεται ωοτοκία. Δηλαδή κάνει αυγά αλλά άσπορα (δεν έχουν νεοσσό μέσα). Είναι το ίδιο πράγμα με της κότας. Τα αυγά των budgie δεν τρώγονται όχι μόνο γιατί είναι παπαγάλου και όχι κότας αλλά και επειδή είναι πολύ μικρά.
 
Εκπλήσσομαι που υπάρχουν άνθρωποι σε pet shop που δεν έχουν ιδέα τι πουλάνε.
Καλωσόρισες στον κόσμο των φροντιστών "εξωτικών" κατοικιδίων. Τώρα, πόσο εξωτικό είναι το τρίτο πιο δημοφιλές κατοικίδιο στον δυτικό κόσμο είναι άλλο θέμα. Γενικά μην ακους τι λένε. Αν είναι αλυσίδα, ο κόσμος που δουλεύει εκεί είναι απλώς άνθρωποι που προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους, είτε πωλούν μπλούζες είτε παπαγαλους είναι το ίδιο. Όσο για ιδιοκτήτες, πολύ συχνά τους ενδιαφέρει όνο το κέρδος οπότε και να ξέρουν απλώς θα σου πουν ό,τι θέλεις να ακούσεις. Μην σου πω ότι το ότι είπαν στην μητέρα σου ότι μπάτζι και λαβ δεν πάνε μαζί είναι από τις καλύτερες στιγμές καταστήματος φέτος! Οι μισοί θα σας τα είχαν δώσει μαζί και μέχρι να πατε σπίτι δεν θα είχατε μπάτζι αλλά πουπουλοπόλεμο.

2. Οι πιθανότητες να μιλήσει ένα budgie είναι μικρές και θα περιοριστεί στις μερικές λέξεις. (Από έρευνα που διάβασα μάλλον δεν ισχύει, τουλάχιστον αν το μεγαλώσεις από μικρό.)
Μέγα λάθος! Τα αρσενικά μπάτζι μαθαίνουν ευκολα και γρηγορα να μιλούν, αν ασχοληθείς. Μάλιστα, ο παπαγαλος που κατέχει το ρεκός γκίνες για λεξιλόγιο είναι ο Puck, το budgie, που όχι μόνο ήξερε περίπου τόσες λέξεις όσες χρησιμοποιεί συχνά ο μέσος ομιλητής της Αγγλικής, αλλά μπορούσε να ανακατεύει τις λέξεις σε νέες προτάσεις που δεν είχε ξαναακούσει, και μάλιστα ταίριαζαν στην περίπτωση! Τα θηλυκά όντως δεν θα μάθουν πάνω απο μερικές δεκάδες λέξεις, αλλά και πάλι, είναι αρκετά εντυπωσιακό. Απλώς θέλει δουλειά συστηματική και από σχετικά νωρίς. Το δίχρονο παπαγαλάκι μου που μας ήρθε άρρωστο από αποικία ςκτροφης με μηδέν αντθώπινη επαφή δεν θα μιλήσει ποτέ, αλλά τολμώ να πω ότι το αγοράκι που έχουμε εδώ και δύο εβδομάδες, περίπου οκτώ μηνών και από σπίτι που το λάτρευε, έχει αρχίσει να προσπαθεί, παρόλο που τυπικά είναι ενήλικο.

1. Υπάρχει περίπτωση κάποιο από τα κορίτσια να γεννήσει κάποιο αυγό, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει κάποιο αρσενικό;
Ναι, όλα τα θηλυκά πουλιά κάνουν αυγά σαν τις κότες. Αυτό όμως ελέγχεται συνήθως εύκολα με τα εξής απλά βήματα. Υπνο πάνω από 12 ώρες, κατά προτίμηση 14. Πολλά παιχνίδια, πολλή άσκηση και αυγό/αυγοτροφή μόνο κάθε 2 εβδομάδες, εκτός κι αν έχουν πτερόρροια. Και φυσικά τίποτα που να μοιάζει με φωλιά.

Ναι, τρώγονται, αλλά από μικρά είδη ζώων, πχ φίδια.
 
Back
Top