Γενικά Απορίες σχετικά με lovebirds και monk

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης kassi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

kassi

PB New Member
Εγγραφή
8 Σεπ 2016
Μηνύματα
32
Πόλη
Τρίκαλα
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Μετα από ένα χρόνο περίπου κατοχής κοκατίλ φυσικά άρχισα να σκέφτομαι τηναγορά και ενός άλλου παπαγάλου. Αρχικά σκεφτόμουν για lovebirds. Είναι γλυκά, δεν κάνουν πολύ φασαρία και θα έχουν παρέα. Αλλα΄μετα προβληματίστηκα γαιτί αν πάρω ζευγάρι αυτό θα γεννάει κάθε χρόνο και δεν έχω την δυνατότητα να τα μεγαλώσω και φυσικά δεν θα θελα να παθουν κάτι από απροσεξία δική μου λόγω απειρίας. Ερώτηση λοιπόν. Αν πάρω μόνο ένα θα είναι ζόρι για το ίδιο; Εφόσον δηλαδή είναι συνηθισμένα να είναι μαζί. Πρέπει να είναι απαραίτητα ζευγάρι;
Και για το monk. Απότι διάβασα σχετικά με τον παπαγάλο είναι δραστήριος, μαθαίνει εύκολα αλλά δεν ξέρω το πόση φασαρία κάνει σε σύγκριση με το κοκατίλ που έχω, πόσα χρόνια ζει κτλ. ΕΥχαριστώ για ολα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
Ο προβληματισμός σου αφορά την πιθανή παρέα για το υπάρχον cockatiel σου ή εσένα την ίδια; Δηλαδή θα ήθελες και έναν ακόμα παπαγάλο; Θα τα έχεις μαζί; Όχι στο κλουβί βέβαια, αυτό αποκλείεται σε κάθε περίπτωση αλλά στον ίδιο χώρο όταν πετούν ελεύθερα;
 
Ό προβληματισμός είναι σχετικά με το lovebird αν μπορώ να πάρω μόνο ένα ή πρέπει να ναι ζευγάρι. Αν υπάρχει πρόβλημα να είναι μόνο του γιατί μου έχουν πει ότι αυτά πρέπει να έχουν πάντα ταίρι. Δεν θα ναι στο ιδιο. Κλουβι εννοείτε αλλά για έξω από το κλουβί δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τα έχω όλα μαζι
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
Μπορείς να πάρεις και ένα, εφόσον η ενασχόλησή σου μαζί τους νομίζεις πως θα είναι ικανοποιητική (1-2 ώρες ημερησίως). Διαφορετικά πάρε ζευγάρι.
Τα cockatiels είναι ήρεμα και σχετικά δειλά πουλάκια σε αντίθεση με τα lovebirds που είναι δραστήρια, πανούργα και αν προκύψει άκρως επιθετικά.
Αν είναι και τα δύο μοναχικά και ήμερα και εκτός κλουβιού και μόνο, ίσως κάνουν παρεΐτσα εφόσον θα έχουν γνωριστεί κιόλας στον χώρο.
Πάντα με επιτήρηση και προσοχή.
Φυσικά θα κρατήσεις καραντίνα και θα έχεις υπ' όψιν σου ότι τα λοβάκια ανοίγουν εύκολα, πόρτες και ταΐστρες και δραπετεύουν. Έχουν μεγάλη επιδεξιότητα σ' αυτό :)
 
Είναι καλύτερα να το πάρω από εκτροφέα ή από πετ;
Σχετικά με το μονκ ποια η γνώμη σας;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myrto.
Είναι καλύτερα να το πάρω από εκτροφέα ή από πετ;
Ασυζητητί από εκτροφέα.
Σχετικά με το μονκ ποια η γνώμη σας;
Προσωπική γνώμη, μου αρέσουν πολύ και θα τον προτιμούσα σε σχέση με το lovebird, όχι πως δεν αγαπώ πολύ και τα δύο είδη :) αλλά είναι πιο μεγαλόσωμοι, μιλάνε κιόλας, πιο παπαγάλοι.
 
Καλησπέρα.
Δεν ξερω πόση φασαρία κάνουν τα Μόνκ Αλλά τα λοβάκια ήσυχα δεν τα λες.
Η φωνή τους είναι τσιριχτη σαν σφυρίχτρα και καπως ενοχλητική
Φυσικά και μπορείς να πάρεις μόνο ένα αρκεί να ασχολείσαι μαζί του και να πάρεις ήμερο για να μπορείς να το βγάζεις και εκτός κλουβιού κλπ.
Είναι πολύ έξυπνα, μαθαίνουν κόλπα (όπως οι περισσότεροι παπαγαλοι) Αλλά λίγο νταήδες.
Από τα δύο είδη θα προτιμούσα Μονκ.
Είναι πιο γλυκοι χαρακτήρες και παιχνιδιάρικοι.
Επίσης στην θέση σου θα σκεφτομουν και την green cheaked conure.
 
Δεν είχα ποτέ μου lovebird αλλά νομίζω ότι με το monk θα έλεγα ότι θα νιώθεις ότι έχεις παπαγάλο ενώ με το lovebird μπιμπελό.
Τα μονκ κάνουν μέτρια φασαρία αλλά όχι συνέχεια και δεν μου είναι ενοχλητικό.
Άμα έχεις δηλαδή ένα καναρίνι που τραγουδάει συνέχεια μπορείς να το πεις και αυτό ενοχλητικό.
Επίσης θα λέει και αρκετά λογάκια.
 
Το κάθε ένα έχει τα δικά του + και - .
Πχ προσωπικά το λοβμπερντ μόνο μπιμπελό δεν το θεωρώ, κάθε άλλο😛
Μαθαίνουν εύκολα κόλπα (οκ παίζει ρόλο ο χαρακτηρας), μαθαίνει να σε ακολουθεί παντού στο σπιτι, είναι περίεργο με το κάθε τι γύρω του και θέλει να το ανακαλύψει και μου θυμίζουν πολύ το ρινγκνεκ που είχα.
Δηλαδή θυμάμαι όταν είχα πρωτοπαρει λοβακι μου φαινόταν πολύ παπαγάλος και ούτε εγώ δεν το πίστευα λόγο μεγέθους.
Αλλά επιμένω ότι είναι νταήδες οπότε καλύτερα Μονκ που θα έχεις και την ομιλία στα θετικά.
Επίσης οποίο και να πάρεις προσπάθησε να μην το κακομαθεις με τις εξόδους γιατί μετά θα φωνάζει συνέχεια μέχρι να το βγάλεις έξω.
 
Ρωτησα σε εκτροφείο για μονκ ακι τα εχει δώσει. Βγάζει συνέχεια όμως λοβάκια. Επίσης άρχισα να σκέφτομαι ίσως και για parrotlet. Αλλά μάλλον για φέτος θα πάρω κάποιο μικρό. Φυσικά και θέλω πάρα πολύ μονκ και από εκεί ξεκίνησα στην αρχή αλλά λόγω της αρχάριας πείρας μαλλον για φέτος θα καταλήξω σε κάτι μικρό. Κοιτάω πάντα να ναι ήμερο γιατί το κοκατίλ που πήρα από πετ ήταν άγριο και όσο και να παλεύω ε΄δω και ένα χρόνο εμπιστοσύνη δεν μου δείχνει. Στο χέρι έρχεται μόνο με κεχρί και όταν το βγλαζω από το κλουβί δυσκολεύομαι πολύ να τα ξαναβάλω μέσα. Περιμένω γνώμες... Ευχαριστω για όλα παιδιά
 
Αλλά μάλλον για φέτος θα πάρω κάποιο μικρό.
το κοκατίλ που πήρα από πετ ήταν άγριο και όσο και να παλεύω ε΄δω και ένα χρόνο εμπιστοσύνη δεν μου δείχνει.
Βάσει αυτών των δύο μηνυμάτων, διαβλέπω, (ίσως κάνω και λάθος) μια απογοήτευση αλλά και μια παρόρμηση που δεν βοηθάει στην επιλογή ενός ζώου που είναι φίλος ζωής.
Η φυσική απογοήτευση από το άγριο cockatiel, δεν σου επιτρέπει να δομήσεις μια καλή σχέση μαζί του αλλά και το να πάρεις ένα ζώο "προς το παρόν" μια και δεν βρίσκεις το κατάλληλο... Τι θα το κάνεις μετά;
Ίσως καλύτερα να περιμένεις, αφού σκεφτείς και προγραμματιστείς να βρεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει και να φροντίσεις να ταιριάζει και με το υπάρχον πουλάκι σου, για να μην το παραμελήσεις αργότερα.
Δεν θα έλεγα να πάρεις parrotlet, αν και μικρά είναι κυριαρχικά και έχουν έντονη προσωπικότητα και δεν βλέπω καλή συμβίωση με το κοκατιλάκι σου.
Περίμενε και άλλες γνώμες :)
 
Το ότι δεν μου δείχνει ακόμα εμπιστοσύνη δεν με απογοητεύει Αφού ηξερα ότι το άγριο ειναι δύσκολο και θέλει χρόνο για να το ημερεψεις. Αυτό όμως δεν με έκανε να τα παρατήσω. Ασχολούμαι κάθε μέρα μαζί του, του δίνω νέα λαχανικά που δοκιμάζει από το χέρι μου, καθόμαστε μαζί και προσπαθώ να παίξω μαζί του για να με μάθει και να το μάθω κ γω καλύτερα. Επίσης αν τύχει και δεν με έχει δει για ώρα κάνει σαν τρελό από τις τσιριδες μέχρι να εμφανιστώ. Αλλά δεν είναι ο λόγος αυτός που θέλω ένα ακομη παπαγαλάκι. Ίσα ίσα τα αγαπάω πολύ τα μικρούλια. Έχω εδώ και χρόνια καναρίνι. Πέρυσι το κοκατιλακι και φέτος σκέφτομαι κάτι ακόμα, δεν υπάρχει περίπτωση να το παρατήσω σε αυτό ειμαι κάθετη για όλα τα ζώα... Τα αγαπώ κι ας αργούν να μου δείξουν την αγάπη τους.
 
Back
Top