Φροντίδα Απορια για κλουβες και ζευγαρωστρες

steliosagk

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2009
Μηνύματα
103
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημερα σε ολους...

εχω μια απορια:

Ακουω απο μερικους οτι εχουν κλουβες του ενος μετρου ή και λιγο μεγαλυτερες και βαζουν σε αυτες περιπου 10-15 πουλακια μαζι.

Και ρωταω τα εξης:
1) Γιατι σε μια ζευγαρωστρα που ειναι περιπου 60cm δε μπορουμε να βαλουμε 2 ή 3 πουλακια (χωρις το χωρισμα);

2) Ποιες πρεπει να ειναι οι διαστασεις μιας κλουβας ωστε να φιλοξενησει 2-3 αρσενικα, χωρις να δημιουργουνται προβληματα;
 
καλημέρα, θα ελεγα οτι:
1) δεν εχουν τοσο μεγαλο χωρο για να πεταξουν, να ξεμουδιασουν, να εχουν τον δικο τους "ατομικο χωρο"

2)σε κλουβι-ζευγαρωστρα, θα εχεις προβληματα με 2 και ακομα χειροτερα με 3 αρσενικα...
Στην κλουβα που εχω κανει, εχω μεσα 5-6 αρσενικα & παλι γινεται της κακομοιρας μερικες φορες... Αποψη μου: Μην δοκιμασεις να βαλεις τοσα αρσενικα μαζι σε κλουβακι...
 
Στέλιο έχει δίκιο ο Βασίλης για τα ενήλικα αρσενικά. Δεν μπορείς να έχεις πάνω από ένα σε ζευγαρώστρα χωρίς διαμάχες. Ειρηνική συνύπαρξη μπορείς να πετύχεις μόνο στα θηλυκά και ανάλογα με το χαρακτήρα των πουλιών. Προσωπικά τις 3 θηλυκιές μου τις φιλοξενώ σε μία ζευγαρώστρα 63Μ*33Β*35Υ. Πιστεύω πάντως ότι το ιδανικό νούμερο είναι δύο θηλυκά πουλιά σε κάθε ζευγαρώστρα, γιατί από εκεί και πάνω κάποιες διαμάχες υπάρχουν.
 
σε μια ζευγαρωστρα με τις παραπανω διαστασεις εγω εχω 4 καναρες και δεν εχω κανενα προβλημα. Διαμαχες μπορει να υπαρξουν στην αρχη αλλα μετα συνηθιζουν. Τα αρσενικα ομως και 2 να εχεις σε ζευγαρωστρα θα τσακωνονται.
 
Στην κλουβα του ενος μετρου, οπου βαζουν πανω απο 10, γιατι δεν τσακωνονται;

Επειδη σκεφτομαι να κανω μια κλουβα... Τι διαστασεις πρεπει να εχει ωστε να μπορω να εχω μεσα 2-3 αρσενικα;
 
Φτιάξε μια του μέτρου, χώρισε την στα τρία και βάλε ένα αρσενικό σε κάθε διαμέρισμα.
Θα απολαμβάνεις τις φωνές τους, δεν θα έχεις διαμάχες, και αν τα κάνεις και αφαιρούμενα τα διαχωριστικά θα έχεις και μια κλούβα του μέτρου για να βάζεις τα μικρά μετά τον απογαλακτισμό.
 
εγω εχω σε κλουβα 0,95*0,45*0,35 6 αρσενικα και εχω σπανια τσακωμους και συνηθως αυτη η τσακωμοι κρατανε μονο λιγα δευτερολεπτα.
αμα θες παντως βαλε το χωρισμα και βαλε 2 αρσενικα.
 
Καλησπέρα σας, εγω στην ζευγαρώστρα την cova βάζω 2 με 3 θυληκιές χωρίς κανένα πρόβλημα.Ίσως να μπόρει να μπει μια ακόμα σε αυτές τις διαστάσεις. Πάντως για αρσενίκα ούτε λόγος θα σκοτώθουν.Ίσως τα αρσενικά σε μικρή ηλικία και για μικρό χρονικό διάστημα να μπορούν να συνυρπάξουν αρμονικά.:)
 
Back
Top