Γενικά Απορια για μεταλλαξεις στα ζεβρακια

morpheas

PB Member
Εγγραφή
4 Μαρ 2008
Μηνύματα
195
Πόλη
Κόρινθος
Διαθετω ενα καφε -fawn οπως χαρακτηριζεται στα Αγγλικα θηλυκο ζεβρακι και ενδιαφερομαι να το ζευγαρωσω με καποια μεταλλαξη του ειδους στο μελλον. Ψαχνοντας στο διαδυκτιο βρηκα ολες τις μεταλλαξεις του ειδους που ειτε χαρακτηριζονται ως φυλοσυνδετες ειτε διαθετουν αλλους χαρακτηρισμους αλλα δεν γνωριζω ποια ειναι η καταλληλοτερη για τον χρωματισμο που διαθετω. Δυστυχως δεν επισης βρισκω περαιτερω υλικο. Υπαρχει καποιος να μου δωσει καποιες κατευθυνσεις;:)
 
Το πιο σημαντικό είναι το γούστο σου. Ανάλογα τι αρέσει σε σένα. Το καφέ είναι βασικό χρώμα και μπορείς να το συνδυάσεις με οποιαδήποτε μετάλλαξη. Για τα αποτελέσματα όμως θα πρέπει να διαβάσεις αρκετά. Αν θες δηλαδή να βγάλεις μια φυλοσύνδετη μετάλλαξη και πάρεις ένα αρσενικό που την εμφανίζει να ξέρεις ότι στην αρχή θα βγάλεις μόνο θηλυκά που θα εμφανίζουν τη μετάλλαξη ενώ τα αρσενικά θα είναι φορείς. Επίσης αν το βασικό χρώμα του αρσενικού είναι γκρι (το αρχέγονο) τα αρσενικά θα σου βγαίνουν γκρι και τα θηλυκά καφέ.
Για περισσότερες πληροφορίες
Untitled Document Ε πιστεύω το έχεις δει!
Welcome to eFinch.com
AcadianaAviariesFranklin,LA
Τα δύο που σου παραθέτω είναι τα πρώτα που είδα και συμβουλεύομαι ακόμη για τις μεταλλάξεις. Ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε.
 
Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες ομολογω πως τα δυο τελευταια δεν τα ειχα δει και παροτι στην σχολη μου εχω διδαχθει τα βασικα περι γενετικης, η αναπαραγωγη καλωπιστικων πτηνων αν θες να βγαλεις μεταλλαξεις ειναι ενα παρα πολυ πολυπλοκο ζητημα που θελει πολυ διαβασμα. Θα ψαχτω κατα το δυνατον περισσοτερο και τα ξαναλεμε! 🙂
 
Οπα πως το είπες αυτό για την σχολή σου;
Αν έχεις κάποια βιβλία σχετικά (της σχολής) ίσως να μπορούσες να μας βοηθήσεις στην εξήγηση και την κατανόηση κάποιων όρων της γεννετικής; Έχουμε ανοίξει και θέμα σχετικά.
 
Καλημερα μολις ειδα το ποστ. Θα πρεπει να φρεσκαρω την μνημη μου ψαχνωντας στα αναλογα βιβλια γιατι προκειται για παραγωγικα ζωα αλλα η βαση της γενετικης, οι νομοι του Μεντελ π.χ. ειναι οι ιδιοι για ολα τα ζωα. Δωστε μου λιγο χρονο διοτι 1-2 μερες διοτι εχω πολλες υποχρεωσεις και απαντω σε οποιον θελει κατι εστω και με πμ!
 
Back
Top