Αναπαραγωγή Απορια για το τάισμα νεοσσων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
121
Πόλη
Κρήτη
Συγνωμη βρε παιδια αν ηρθα σε λαθος κατηγορια, μεταφέρετέ το αν ειναι.

Διαβάζω, εδω μέσα, για ταϊσμα νεοσσών με το χερι με κρεμα. Ειδα και ενα βιντεάκι που εχει βάλει ενας φιλος, και ταίζανε τα παπαγαλακια με συριγγα, κρέμα. Αυτη η κρεμα, τι ακριβως ειναι; Την φτιάχνετε εσεις ή την αγοράζετε ετοιμη;
Και ποτε πρεπει να παρουμε τα μικρα απο την μανα τους (σε περιπτωση που η μανα ανοικει σε αλλον), και μεχρι τη ηλικια τα ταϊζουμε εμεις με κρέμα;

Συγνωμη για τα πολλα ερωτιματικα αλλα εχω πολλες αποριες..
 
Την κρέμα την πουλάνε στα pet και είναι για νεοσσούς παπαγάλους. όσο είναι πολύ μωράκι το ταίζουμε με σύριγγα. Αργότερα όταν μεγαλώσει και αρχίσει και τρώει και σποράκια μπορούμε να του δίνουμε και λίγη κρέμα με το κουτάλι. Τουλάχιστον εγω έτσι έκανα στη δικιά μου. Τα ταιίζουμε με κρέμα μέχρι να είναι ικανά να μπορούν να φάνε μόνο τους σποράκια.
 
Αυτη η κρεμα, τι ακριβως ειναι;

Είναι ειδική τροφή για νεοσσούς!
Να μια τροφή για νεοσσούς:
Handmix

Την φτιάχνετε εσεις ή την αγοράζετε ετοιμη;

Αυτή η τροφή είναι σε μορφή σκόνης, την οποία την αναμιγνύεις με χλιαρό νερό. Ανάλογα με την ηλικία του πουλιού το μίγμα σου θα είναι λιγότερο ή περισσότερο υγρό.
Και το ταϊζουμε μέχρι να γεμίσει το στομάχι τους, προσοχή μην τα σκάσουμε🙄

Και ποτε πρεπει να παρουμε τα μικρα απο την μανα τους (σε περιπτωση που η μανα ανοικει σε αλλον)

Τι εννοείς πότε πρέπει να πάρουμε τα μικρά για να τα ταϊσουμε; Από τη φωλιά; Αν ναι, τα μικρά τα παίρνουμε απ' την φωλιά τους αν δεν τα ταϊζει η μητέρα τους και τα ταϊζουμε εμείς.
Πολλοί τα παίρνουν απ' την φωλιά μετά από ένα χρονικό διάστημα για να τα εξημερώσουν αλλά εγώ δεν είμαι της γνώμης να τα παίρνουμε και να τα ταϊζουμε για να τα εξημερώσουμε αλλά να τα παίρνουμε στα χέρια μας μόλις ξεπεταχτούν λίγο για να αρχίσουν να μας μαθαίνουν.
Αν πάλι εννοείς πότε είναι έτοιμα τα μικρά να βγουν από την φωλιά τους... Θα βγουν μόνα τους όταν είναι έτοιμα 😉

και μεχρι τη ηλικια τα ταϊζουμε εμεις με κρέμα;

Τα ταϊζουμε μέχρι να μπορούν να φάνε μόνα τους την κανονική τους τροφή, όπως προανέφερε πολύ σωστά η Μαίρη.:)
 
Eντάξει κοριτσια με κατατοπησατε ευχαριστω πολύ.

Όταν λεω ποτε τα περνουμε απο την μανα, εννοώ, οτι η μανα ανοικει σε αλλον, και οταν γεννηση, θα μου δώσει ενα μικρό. Εγώ ομως ποτε θα το πάρω απο την μανα, μετα απο ενα μήνα, 2 βδομάδες, ή παραπάνω;
 
Εγώ ομως ποτε θα το πάρω απο την μανα, μετα απο ενα μήνα, 2 βδομάδες, ή παραπάνω;

Να το βγάλεις από το κλουβί των γονιών του και να το βάλεις σε άλλο για να ζήσει μόνο του; 😕 Αν ναι, μπορείς να το πάρεις όταν ανεξαρτητοποιηθεί τελείως (να μπορεί να φάει μόνο του και να μην χρειάζεται καθόλου τους γονείς του).
 
Back
Top