Διατροφή Απορια για χρωστικη βαψιματος καναρινιων

alligator

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2011
Μηνύματα
343
Πόλη
Αταλάντη
παιδια εχω μια απορια σε μια προηγουμενη ερωτηση που ειχα κανει για αυτη τη σκονη σε αυτο το post https://community.petbirds.gr/threads/Πληροφοριες-για-manitoba-canthaxantin.24111/
αν ειναι για βαψιμο καναρινιων θελω να ρωτησω το εξης πως γινεται αν στις οδηγιες γραφει 3 γραμμαρια το ανωτερω σε 1 κιλο αυγοτροφη μια τοση μικρη ποσοτητα η οποια ειναι μηδαμινη σε τοσο αυγοτροφη να περνει το πουλακι την σκονη για να αλλαξη χρωμα; Ευχαριστω :)
 
Αν η εταιρεία που έχει στην ευθύνης της το προϊόν προτείνει 3gr ανά κιλό αυγοτροφής δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες της.
Σου φαίνεται λίγη;
Γνωρίζω αρκετά παραδείγματα "εκτροφέων" που για να πετύχουν πιο έντονο κόκκινο στις "μάσκες" και στα πτηνά τους πολλαπλασιάζουν τη δόση (γνωρίζω περίπτωση τριπλασιασμού).
Το τι επιπτώσεις έχει αυτή η αύξηση της χρωστικής, ειδικά στο συκώτι και τους νεφρούς των πουλιών και γενικότερα στην υγεία τους δεν ξέρω... Υποθέτω όμως πολύ άσχημες.
Γνώμη μου είναι πως πρέπει να επιμένουμε μέσα από τη χρονική διάρκεια... στη γενετική βελτίωση κι όχι στο ευκαιριακό, συγκυριακό και συνάμα επικίνδυνο για τα πουλιά γρήγορο αποτέλεσμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk21
γιαννη παντα ακολουθω τις οδηγιες γιατι αυτη ξερουν περισοτερα, απλω η ερωτηση μου ηταν εντελως εγκυκλοπαιδικη 👍)
 
πως γινεται αν στις οδηγιες γραφει 3 γραμμαρια το ανωτερω σε 1 κιλο αυγοτροφη μια τοση μικρη ποσοτητα η οποια ειναι μηδαμινη σε τοσο αυγοτροφη να περνει το πουλακι την σκονη για να αλλαξη χρωμα

Μπορεί να σου φαίνεται μικρή ποσότητα αλλά αν ρίξεις λίγο νερό στην φαινομενικά άβαφτη αυγοτροφή θα γίνει κατακόκκινη.
 
Back
Top