Γενικά Απορια σχετικα με cockatiel

dimitrisst

PB New Member
Εγγραφή
21 Δεκ 2014
Μηνύματα
3
Πόλη
Βόλος
Γεια σας ειμαι νεος στο forum και σε λιγες μερες θα παρω το πρωτο μου cockatiel,θα ειναι το πρωτο μου cockatiel, εχω ηδη φροντισει για κλουβι αλλα εχω μια απορια. Σκεφτομαι να το βαλω στο δωματιο μου αλλα δεν ξερω αν υπαρχει προβλημα με το ξυπνητηρι γιατι εχω διαβασει οτι τρωμαζουν πολυ ευκολα, αν υπαρχει προβλημα υπαρχει η δυνατοτητα να μπει το κλουβι με αλλο δωματιο αλλα πρωτιμω να το εχω στο δικο μου
Ευχαριστω πολυ Δημητρης
 
Γεια σου Δημήτρη, με το καλό να πάρεις το κοκατιλάκι σου.
Η βασική αρχή είναι τα πουλάκια να κοιμούνται από την δύση μέχρι την ανατολή, αναλόγως της εποχής του έτους.
Ειδικά στα κοκατιλάκια, λόγω των νυχτερινών πανικών, πρέπει να υπάρχει πάντα ένα φωτάκι νυκτός.
Το θέμα είναι τι ώρα χτυπάει το ξυπνητήρι σου, πολύ πριν την ανατολή; Και πως χτυπάει; Γιατί σιγά σιγά θα το συνηθίσει και θα ξυπνάει λίγο πριν από αυτό.
Επίσης στο δωμάτιό σου καπνίζεις, έχεις ανοιχτό φως ή τηλεόραση μέχρι αργά; Μιλάς δυνατά στο τηλέφωνο; Προφανώς κάτι από αυτά δεν μπορεί το δωμάτιο να ησυχάζει μετά την δύση. Άρα μάλλον πρέπει για ύπνο να το πηγαίνεις αλλού.
 
Καλησπέρα Δημήτρη και καλώς να δεχτείς το νέο σου φιλαράκι!

Αν θες ανέβασε μια φώτο με το κλουβί που έχεις, μήπως δεν είναι κατάλληλο και χρειαστεί να το αλλάξεις. 😉

Τώρα όσον αφορά που θα βάλεις το κοκατίλ, προτείνω να το βάλεις τις πρώτες μέρες και μέχρι να προσαρμοστεί σε ένα άλλο δωμάτιο και όχι στο δικό σου. Σε ένα δωμάτιο ήσυχο, χωρίς φασαρία, πολυκοσμία και καπνό, αλλά με άπλετο φως! Και μετά με τον καιρό μόλις σε μάθει μπορείς να δοκιμάσεις να το βάλεις στο δωμάτιο σου!

*Πάντως γενικότερα μέσα στο δωμάτιο που κοιμάσαι γνώμη μου δεν είναι πολύ καλή ιδέα να μπει ένα κλουβί (είτε είναι παπαγάλου είτε είναι καναρινιού). Όσο να ναι θα μυρίζει, εσύ θα θες να δεις τηλεόραση αυτό να κοιμηθεί, θα πρέπει να το σκεπάζεις κτλ. Τέλος απ ότι ξέρω οι παπαγάλοι βγάζουν και μια σκόνη από τα φτεράκια τους και μπορεί να προκαλέσει και αλλεργίες. Γι αυτό δεν είμαι σίγουρη όμως! Μπορεί να μην ισχύει! Μαρία μίλα! 😛
 
το ξυπνητηρι μου χτυπα στις 6.30-7.00 δυστυχως δυνατα αλλα δεν καπνιζω στο δωματιο μου δεν αφηνω την τηλεοραση ανοιχτη μεχρι αργα γιατι κοιμαμε νωρις δεν μιλαω αργα το το βραδυ στο τηλεφωνο για τον ιδιο λογο και το κλουβι του εχει φως
 
Αφού οι συνθήκες είναι αυτές στο δωμάτιό σου, όσον αφορά το πουλί μπορείς να το έχεις. Τώρα αυτό που επεσήμανε η Αλίκη είναι αλήθεια, τα κοκατιλ βγάζουν μια άσπρη σκόνη που μπορεί να σου είναι ενοχλητική ή ακόμα και αν είσαι ευαίσθητος να ενεργοποιήσει κάποια αλλεργία. Αν γενικά δεν έχεις πρόβλημα, με λίγο πιο σχολαστική καθαριότητα είσαι εντάξει.
 
ευχαριστω για τις απαντησεις σας για αρχη θα το βαλς σε ενα αλλο δωματτιο με ησυχια και πολυ φως οπως μου προτινατε και στο μελλον βλεπουμε τωρα οσο αναφορα το κλουβι το αγορασα απο πετ σοπ ειδικα για cockatiel και δυστυχως ειμαι απο το κινητο και δεν μπωρω να ανεβασω φωτογραφιες
 
Δημήτρη αν θες μπορείς να ψάξεις στο Google εικόνες και αν βρεις ένα παρόμοιο κλουβί, κάνε copy paste το URL εδώ! 😉
 
Εγω το εχω στο δωματιο που κοιμαμαι. Φωτακι δεν εχω και δεν ειχα θεμα με night fright. Kαθε κοκατιλ ειναι διαφορετικο και εχει αλλη προσωπικοτητα. Το δικο μου ακολουθει πλεον το δικο μου προγραμμα υπνου. Το βραδυ το σκεπαζω το κλουβι του με ενα πανι. Μαλιστα μολις παει εντεκα παρα μου φωναζει δειχνωντας μου οτι θελει να το σκεπασω!

Αυτο φυσικα δε γινεται απο τη μια μερα στην αλλη αλλα μετα απο καιρο και δεσιμο με το πουλι. Σχετικα παντως με αυτο που αναφερεις οτι τρομαζουν ευκολα ισχυει αλλα δε μπορεις να ξερεις τι θα ειναι αυτο. Πχ προσφατα αλλαξα καρεκλα στο γραφειο (μπλε χρωμα) και τη φοβαται.
 
Back
Top