Γενικά Αποριες σχετικά με την αγορα παπαγαλου

betman1982

PB New Member
Εγγραφή
9 Μαϊ 2014
Μηνύματα
2
Καλημέρα, ειμαι νεο μέλος από Ηρακλειο Κρήτης και ονομάζομαι Κωνσταντίνος.
Εχω 1 ringneck (foto) ημιαγριο, θυληκο 1 ετους το οποιο απέκτησα απο φιλο που γέννησαν τα δικά του...
Θελω να αγορασω ημερο παπαγαλο (ringneck ή άλλη μεγαλυτερη ράτσα όπως amazon ή mini macaw) και ήθελα να ρωτησω το εξης...

α) αν αγορασω απο εκτροφειο και τον εχω προπληρωσει και φτασει με τα κτελ ψοφιο τι γινεται; Εχει τυχει σε κανενα σας;

β) εχει καποιος απο εσας αγορασει απο αγγελια ιδιωτη, και αν ναι τι πρεπει να προσεξει καποιος για να μην φαει τάπα;

Ευχαριστω προκαταβολικα για την αναγνωση και τις όποιες απαντησεις στο μυνημα μου, και συγχωρηστε με που δεν βάζω τόνο σε όλες τις λέξεις..
 
Καλως ηρθες Κωνσταντινε!

Αν εχεις ηδη ρινγκνεκ δεν σκεφτεσαι να παρεις του ιδιου ειδους ωστε να εχουν παρεα τα πουλια στο ιδιο κλουβι;

Απο εκτροφειο εγω δεν θα φοβομουν μηπως ερθει πεθαμενο, εχω παρει κι εγω παλιοτερα κι ηρθε καλα το πουλι, βρωμικο αλλα ηταν καλα. Θα ανησυχουσα ομως περισσοτερο για τον τροπο που θα εχει μεγαλωσει. Τα πουλια που δεν εχουν μεγαλωσει καθολου με τους γονεις τους τεινουν να "εξανθρωπιζονται" με κακες επιπτωσεις στην συμπεριφορα και την ψυχολογια τους. Επισης τα πουλια που ταιστηκαν στο χερι αλλα ο εκτροφεας δεν ασχοληθηκε παραπανω απο 1 λεπτο τη φορα μαζι τους, δηλαδη οσο κραταει ενα ταισμα, δεν ειναι τοσο ημερα οσο φανταζεσαι.
 
από αγγελία σίγουρα εχει πολυ μεγαλο ρισκο. Για εκτροφειο εχω ακουσει πως ειναι αξιοπιστο στη Ροδο... Πιστευω πως δεν το κανει μονο για κερδος αλλα εχει και μερακι, δεν ξερω...
 
πραγματι το εκτροφειο στη ροδο ειναι αξιοπιστο γιατι ειναι γνωστος ο εκτροφεας σε πολλους απο δω. τωρα να παρεις απο αγγελια ειναι ρισκο εχει τυχει να παρω απο αγγελεια φανταστικο πουλι αλλα και αλλα που ηταν αποτυχια γιατι ηταν αρωστα.
 
Back
Top