Γενικά Αποριες σχετικά με την καραντίνα

vassilis29

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2009
Μηνύματα
49
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Εχω διαβάσει αρκετά άρθρα στο φόρουμ σχετικά με την υποχρεωτική διαδικασία της καραντίνας. Όλα λένε πως πρέπει να μείνει το νέο πουλί χωριστά σε άλλο κλουβί για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό λέει γίνεται για να συνηθίσει ο οργανισμός του στη νέα μικροβιακή χλωρίδα, αλλά και για να τσεκάρουμε άν είναι υγιές. Μέχρι εδώ κατανοητά. Όμως σε άλλες συζητήσεις έχει αναφερθεί πως ακόμη και αν ένα πουλί δείχνει καθ'όλα φυσιολογικό, ενδέχεται να πάσχει απο κάτι ή να μεταφέρει κάποιο επιβλαβές μικρόβιο. Η μετάδοση κάποιυ μή εμφανή προβλήματος, πως μπορεί να αποφευχθεί με την διαδικασία της καραντίνας, αφου και μετά το πέρας αυτής μπορεί να παραμένει το μη εμφανές;
 
Αν η καραντινα κρατήσει 30-40 ημέρες και αν γίνει σωστά, σε αυτό το διάστημα αν υπάρχει ασθένεια το πιθανότερο είναι το πουλί να την εκδηλώσει, αν η καραντίνα κρατήσει λιγότερο δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι, τώρα αν υπάρχει ασθένεια που μπορεί να εκδηλωθεί μετά από τόσο μεγάλο διάστημα προσωπικά δεν γνωρίζω, όπως επίσης πιστεύω οτι τα πτηνά είναι γενικά αυαίσθητοι οργανισμοί κ ελλείψη ειδικών κτηνιάτρων, αλλά κ εξειδικευμένων φαρμάκων πολλές φορές ότι κ να κάνουμε τα πουλιά θα ασθενήσουν.
 
Συμφωνώ μαζί σου, είναι πολύ ευαίσθητοι οργανισμοί και δύσκολο θεραπευονται. Σκέφτομαι να αποκτήσω σύντομα ένα αρσενικό μπάτζι. Αφού το λέτε όλοι ότι είναι απαραίτητη η διαδικασία της καραντίνας, κάτι παραπάνω θα ξέρεται, γι'αυτό και θα την ακολουθήσω για κανένα μήνα περίπου. Σ'ευχαριστώ ανατολή που απάντησες.
 
Να συμπληρώσω και κάτι... αν θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι για την υγεία του πουλιού μπορούμε να το πάμε στον πτηνίατρο και να κάνουμε μια σειρά εξετάσεων που θα μας υποδείξει ο γιατρός για να διαπιστώσουμε αν νοσεί ή όχι. :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Back
Top