Γενικά Αποστολή καρδερίνας από Καρδίτσα στο Ρέθυμνο

Johnkoukou

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2019
Μηνύματα
106
Πόλη
Ρέθυμνο
Καλημέρα, θέλω να πάρω μια καρδερινα(εκτροφής φυσικά),το θεμα είναι ότι εδώ στο Ρέθυμνο δεν βρίσκω και η ερώτηση μου είναι η εξης:
Αν την πάρω από Καρδίτσα ας πούμε που βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί που πουλάνε και γενικά από κάποιο άλλο μέρος, ειναι ευκολο να μου την στείλουν η θα είναι μεγάλη ταλαιπωρία για το πουλι(ίσως να μην επιβιώσει και της μεταφορας).
 
θέλω να πάρω μια καρδερινα(εκτροφής φυσικά)
Αν την πάρω από Καρδίτσα ας πούμε που βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί που πουλάνε
Πουλάνε γενικά πολλοί. Πώς είσαι σίγουρος ότι αν σου έρθει κάποια θα είναι εκτροφής; Ρωτάω, επειδή φαίνεται ότι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει περισσότερο.
 
Αυτό είναι ένα ερώτημα.
Αυτό είναι ΤΟ ερώτημα. Το δεύτερο, που αφορά στη μεταφορά του πουλιού και στην ταλαιπωρία από μια μεταφορά τέτοιας απόστασης είναι δευτερεύον, όχι γιατί δεν είναι σημαντικό αλλά γιατί νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να μπει κάποιος στη διαδικασία να το συζητήσει καν.

Εννοώ ότι, αν εγώ ήμουν εκτροφέας καρδερίνας, δεν θα έστελνα για κανένα λόγο πουλί μου ασυνόδευτο σε ένα τέτοιο ταξίδι. Επίσης, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος πραγματικός εκτροφέας καρδερίνας που θα το έκανε.
 
Αυτό είναι ένα ερώτημα.
Οπωσδήποτε δεν είσαι σίγουρος
Αν ανατρεξεις σε ανάλογες συζητήσεις στο φόρουμ θα δεις ότι δεν πρόκειται να βγάλεις άκρη σχετικά με την προέλευση των πουλιών. Απλά πιστεύω ότι αν έχουν δαχτυλίδι έχεις περισσότερες πιθανότητες να είναι εκτροφής
 
Απλά πιστεύω ότι αν έχουν δαχτυλίδι έχεις περισσότερες πιθανότητες να είναι εκτροφής
Δυστυχώς με τίποτε δεν μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος. Το πουλί εκτροφής δεν είναι αυτοσκοπός αλλά θέμα συνείδησης. Αγοράζεις πουλί εκτροφής από άποψη και δεν ασχολείσαι ποτέ με οτιδήποτε άλλο γιατί μόνο αυτό σε ικανοποιεί συνειδησιακά και ιδεολογικά. Αυτό σε κάνει να καταφέρεις κάποια στιγμή να βρεις σίγουρα το πουλί που θα καλύπτει την ανάγκη σου, συνήθως φροντίζοντας να γνωρίσεις τον εκτροφέα προσωπικά και κάποιες φορές να μπορείς να παρακολουθείς την πορεία του πουλιού από την ημέρα που θα σκάσει από το αυγό του μέχρι να φτάσει στα χέρια σου.

Νομίζω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είσαι σίγουρος και επαναλαμβάνω, δυστυχώς διότι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα λιγότερο πολύπλοκα, όπως είναι στις προηγμένες εκτροφικα χώρες.
 
Προσοχή από Καρδίτσα, αν τον έχεις βρει από το φβ μάλλον είναι ένας συγκεκριμένος που αλλάζει τα προφίλ συνέχεια. Εκτροφέας δεν στέλνει μέσα στο καλοκαίρι πουλί που πρόκειται να μπει σε κτελ, καράβι κλπ. Εγώ που βρήκα από Λάρισα, επειδή πηγαινοερχομαι Τρίκαλα Θεσσαλονίκη, πέρασα πολλές φορές από το εκτροφείο και είδα τι και πως.
Γνώμη μου μην το επιχειρήσεις. Υπάρχουν εκτροφεις αξιόπιστοι από Αθήνα που είναι πιο εύκολο να στείλουν πουλιά σε νησί.
Αλήθεια τον τρόπο αποστολής στον εξήγησε;
 
Δεν έχω μιλήσει με κανένα ούτε έχω κανονίσει τίποτα, απλά ξεκίνησα το θεμα για να μάθω και να δω αν αξίζει να μπω σε μια τέτοια διαδικασία.
Από τι καταλαβαίνω όμως δεν θα μπω σε τέτοια διαδικασία.
Θα μιλήσω με το pet shop που ψωνίζω μήπως ξέρει κάτι γιατί είναι καινούργιος και δεν είναι της παλιάς σχολής(έχω δικό μου άνθρωπο που πιάνει και μπορώ να σου βρω σε καλή τιμη), είναι ψαγμένος και από μια συζήτηση που είχαμε κατάλαβα ότι είναι αρκετά φιλόζωος και μόλις του ανέφερα κάτι τέτοιο περί αιχμαλωσίας τσατιστικε.
Πάντως σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.
 
ianos που χαθηκες τοσο καιρο;

Γιαννη απο Ρεθυμνο δεν ειναι εποχη για αγορα πτηνου γεςνικα. ψαξε σε ολο το νησι και μεχρι τον οκτωμβριο κατι θα βρεις. Και τωρα να βρεις με κλειστο δακτυλιδι στη Κρητη, παλι θα σου προτεινα να μην αγοραζες.
 
Δεν έχω σκοπό να πάρω τώρα και για καναρινια που θελω περιμένω τον Οκτώβριο.
Απλά ήθελα να ξέρω γιατί όπου και αν ρωτήσω όλοι μου λένε για πιασμενες και όχι εκτροφής. Αλλά βλέπω ότι δύσκολα θα βρω.
 
Αυτό σε κάνει να καταφέρεις κάποια στιγμή να βρεις σίγουρα το πουλί που θα καλύπτει την ανάγκη σου, συνήθως φροντίζοντας να γνωρίσεις τον εκτροφέα προσωπικά και κάποιες φορές να μπορείς να παρακολουθείς την πορεία του πουλιού από την ημέρα που θα σκάσει από το αυγό του μέχρι να φτάσει στα χέρια σου.

Αυτός είναι και ο μοναδικός συνετός και συνειδητός τρόπος στην απόκτηση μιας καρδερίνας. Πρακτικα μονο ετσι βοηθαμε στο να μην βρισκει πελατες ο κάθε "πονηρός" "πουλοπιαστης"..

Η δική μου προτροπή θα ήταν είτε να μην πάρεις καθόλου καρδερίνα είτε να βρεις πουλάκι με τον παραπάνω τρόπο και χωρίς να έχεις την παραμικρή αμφιβολία για την προέλευση του.

Φιλικά παντα🙂
 
Back
Top