Ασθένειες Αποτελεσματικό φάρμακο για το άκαρι της τραχείας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης skabinho
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γιατί θες να δώσεις τέτοιο φάρμακο;
Τι ακριβώς έχει το πουλάκι;
Πρέπει να το πας να το δει κάποιος γιατρός αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα...
 
Αρχικά το Scatt και κατα δεύτερο λόγο το Pulmosan . Πολλοί τα χρησιμοποιούν με τον φόβο των ακάρεων της τραχείας, κλλά όπως λέει και ο patrikios ελάχιστα τα ποσοστα των καναρινιών που προσβάλλονται απο αυτά. Πάντως δεν είναι φάρμακα που να εγκυμονούν κάποιους ιδιαίτερους κινδύνους κατά την ΣΩΣΤΗ εφαρμογή τους.
 
Λογω των συμπτωματων..

Καλημερα θελης λιγο να μας περιγραψης τα συμπτωματα ισως δεν ειναι αυτο που νομιζης και καποιος απο εδω σε βοηθηση περισοτερο; Συνηθως οι περισσοτεροι νομιζουν οτι ειναι ακαρη της τραχειας γιατι εχει ιδια συμπτωματα με αλλες ασθενειες. Οπως σου ειπε παραπανω ο Μακης το Scatt θεωρω κ εγω κορυφαιο και το Pulmosan εν συνεχεια αλλα κ πολυ επικυνδυνο.Αν εχεις δυνατοτητα να το δει γιατρος το πουλακι θα ητανε οτι το καλυτερο.
 
Συνοπτικά, αν δεν έχεις τη δυνατότητα να το δει το πουλί ειδικευμένος γιατρός, ό,τι κι αν σου έχουν πει, όσο κι αν το νομίζεις, είναι απίθανο να πρόκειται για ακάρεα της τραχείας, αλλά καθόλου απίθανο να μιλάμε για κάποιες λοιμώξεις αναπνευστικού από άλλους παράγοντες εκτός από ακάρεα.
Πες μας τα συμπτώματα.
 
οι περισσοτεροι νομιζουν οτι ειναι ακαρη της τραχειας γιατι εχει ιδια συμπτωματα με αλλες ασθενειες
Ακριβώς αυτό έχω μεταφέρει εδώ https://community.petbirds.gr/threa...κά-με-τα-ακάρεα-της-τραχείας-στα-πτηνά.23651/ σε μια συνομιλία με τον πτηνίατρο Dr. Peter Coutteel
Αξίζει να το διαβάσουμε και ίσως αναθεωρήσουμε αρκετά από όσα ίσως εσφαλμένα έχουμε στο μυαλό μας σχετικά με το ακάρι της τραχείας των πουλιών.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
το πουλι ειναι ακρως υγιεις κ ζωηρο.. εχω την εμπειρια να τ καταλαβω αυτο.. απλα βγαζει καποιο ηχο μια φορα καθε 3-4 λεπτα περιπου, ο οποιος ηχος ειναι συνεχομενος για 1-2 δευτερολεπτα κ ακουγετε δυνατα.. Δεν μπ[ορω να το περιγραψω ακριβως αλλα ακουγετε ενα τσουκ τσουκ τσουκ
 
το πουλι ειναι ακρως υγιεις κ ζωηρο.. εχω την εμπειρια να τ καταλαβω αυτο

Φιλε μου τα καναρινια οπως κ τα αγρια ειναι στης αρρωστιες πολυ περιεργα. Τι εννοω.Ακους κ λεει καποιος στα καλα καθουμενα μου πεθανε το πουλι η αποτομα φουσκωσε κτλ. Τα πουλια γενικα εχουν την ταση να μην το δειχνουν οτι ειναι αρρωστα οποτε ειναι φορεις της αρρωστιας για αρκετο καιρο, ετσι οταν το παρουσιασουν εμεις νομιζουμε οτι το παρουσιασαν αποτομα γιαυτο κ συνηθως πλεον τοτε οτι και να κανουμε ειναι αργα κ δεν τα προλαβαινουμε. Γιαυτο παρακολουθα το στενα το πουλακι να δεις πως θα παει. Ευχομαι τα καλυτερα
 
Θέλεις να μας πεις τι έχει μεσολαβήσει πριν από τις ημέρες στις οποίες για πρώτη φορά άκουσες αυτόν τον ήχο. Είχες το πουλάκι πχ μέσα στο σπίτι και το έβγαλες για λίγες ώρες έξω; Άλλαξε τον τελευταίο μήνα ο τροφή του ή προμηθεύτηκες καινούρια;
Δεν είναι και ότι θα σου κάνουμε διάγνωση, αλλά ίσως με κάποιες πληροφορίες για τις συνήθειες φροντίδας του πτηνού, να μορφοποιήσουμε περισσότερο την κατάσταση κυρίως απορρίπτοντας (στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό) κάποιες παθήσεις, αν πρόκειται βεβαίως για πάθηση.
Όμως πιστεύω ότι για να γίνει αυτό σχετικά οργανωμένα μάλλον θα πρέπει είτε να αλλάξει ο τίτλος του θέματος είτε το συκεκριμένο ποστ και ίσως όσα ακολουθήσουν (αν συμφωνήσεις φυσικά σε μια τέτοια προσέγγιση) να αποσπαστούν από το θέμα του τίτλου και να μεταφερθούν σε άλλον τίτλο.
Εννοείται ότι αν έχεις πρόσβαση σε κτηνίατρο ειδικευμένο, αλλά και ουσιαστικό γνώστη σε πουλιά, το προτιμότερο θα ήταν να του κάνετε με τον μικρό κάποια επίσκεψη.
 
δεν ειχε προηγηθει κατι περιεργο.. Το πουλι ηταν μαζι με αλλα σε κλουβα (θηλυκα) και κατα διαρκεια του χωρισματος καταλαβα οτι κατι εχει.. Το απομονωσα και παρατηρησα αυτα που εγραψα παραπανω.. Βασικα οταν το πιανω στα χερια μ ανασαινει πολυ γρηγορα και ακουγεται σαν ν εχει ασθμα.. αλλα μολις το αφησω ξανα μεσα συμπεριφερεται κανονικα.. Δεν ανοιγωκλειναι ουτε το στομα ουτε εχει κατι αλλο..
 
Μήπως υπέστη μπούλινγκ στο κοινόβιο και διακατέχεται από στρες; Το ρωτάω γιατί γράφεις πως το κάνει όταν το πιάνεις και είναι φυσιολογικό όταν είναι μόνο του στο κλουβί.
Αν έγινε φοβικό, προφανώς θα φοβάται και το πιάσιμο.
 
βασικα οταν το πιανω στα χερια μ ανασαινει πολυ γρηγορα και ακουγεται σαν ν εχει ασθμα..
Η καρδιά των καναρινιών σε αυτή την κατάσταση χτυπά με 1000 περίπου παλμούς το λεπτό...
Αυτό που βλέπεις και ακούς είναι φυσικό επακόλουθο αυτών των ρυθμών...
Μην το ξαναπιάσεις.
 
δεν ειχε προηγηθει κατι περιεργο.. Το πουλι ηταν μαζι με αλλα σε κλουβα (θηλυκα) και κατα διαρκεια του χωρισματος καταλαβα οτι κατι εχει.. Το απομονωσα και παρατηρησα αυτα που εγραψα παραπανω.. Βασικα οταν το πιανω στα χερια μ ανασαινει πολυ γρηγορα και ακουγεται σαν ν εχει ασθμα.. αλλα μολις το αφησω ξανα μεσα συμπεριφερεται κανονικα.. Δεν ανοιγωκλειναι ουτε το στομα ουτε εχει κατι αλλο..
Εγώ δεν καλύπτομαι καθόλου με την περιγραφή που μας δίνεις. Ίσως και πραγματικά δεν υπάρχει και τίποτα άλλο να γράψεις, αλλά θα ήθελα το βράδυ που κοιμάται, αν γίνεται να πας και να στήσεις αφτί, να ακούσεις την ανάσα του, να δούμε υπάρχει όντως ρόγχος, κλικάρισμα ή (εύχομαι) τίποτε.
 
Ναι το πιο πιθανο ειναι το στρεςς του πουλιου που παθαινη οταν το πιανης στα χερια σου ισως δεν ειναι κατι πιο σοβαρο.
 
Back
Top