Φροντίδα Αποφάσισα να αποκτήσω έναν παπαγάλο Σενεγάλης

Giannisher

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαϊ 2022
Μηνύματα
5
Πόλη
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα! Ως καινούριος στο χώρο, θέλοντας και εγώ να υιοθετήσω ένα παπαγαλάκι και μετά από αρκετό διάβασμα και ψάξιμο, κατέληξα στον παπαγάλο Σενεγάλης. Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια κάποιου μέλους ιδιοκτήτη-εκπαιδευτή για την εμπειρία με ένα τέτοιο πλάσμα καθώς και πληροφορίες από όποιον γνωρίζει για εκτροφείς με δαχτυλίδι και ταϊσμένο στο χέρι. Ιδανικά αν υπάρχει κάποιος εκτροφέας Κρήτη, καθώς μένω εκεί, αλλιώς εννοείται και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Θα προτιμούσα να αποφύγω pet shop. Δεν υπάρχει βιασύνη καθώς είμαι ακόμα σε διαδικασία ενημέρωσης και οργάνωσης. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Δεν εχω Σενεγαλης αλλα γνωριζω οτι ειναι πολυ ενδιαφερον ειδος και ευκολο. Για αξιοπιστο εκτροφειο στην Κρητη που να εχει Σενεγαλης στα Χανια ειναι ενα, εκτροφειο παπαγαλων Χανια, γραψε και θα σου βγαλει την σελιδα τους στο fb.
 
@Giannisher
Πολύ καλή επιλογή, οι παπαγάλοι Σενεγάλης είναι μεσαίου μεγέθους, συνήθως έχουν ήπιο χαρακτήρα και δένονται με τον άνθρωπο που θεωρούν «αφεντικό» τους.
Δεν παράγουν πολύ θόρυβο και είναι ιδανικοί για πολυκατοικία .
Οι ήχοι που βγάζουν δεν είναι τόσο ενοχλητικοί σε ένταση και συχνότητα, είναι δηλαδή ένα απροβλημάτιστο κατοικίδιο και με χαμηλό κόστος διατροφής.
Επίσης έχει ικανοποιητική δυνατότητα ομιλίας.
Γενικά τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές είδος στην Ελλάδα.
Εφόσον είσαι από Κρήτη θα ψάξεις πρώτα στα τοπικά εκτροφεία (Χανιά, Ρέθυμνο,Ηράκλειο, Ιεράπετρα)'
Εάν δεν βρεις εκεί, κάνε μια ερώτηση στον κύριο Μάγειρα στην Χαλκίδα, πρέπει να έχει ένα ζευγάρι για αναπαραγωγή
Και μερικές πληροφορίες για το είδος.
 
@Vada Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τη βοήθεια! Ναι εδώ ψάχνω πρώτα σε τοπικούς εκτροφείς. Δεν βιάζομαι και ιδιαίτερα και πιστεύω ότι κάτι θα βρω από δω, αλλά όπως και να χει όσο περισσότερες επιλογές τόσο το καλύτερο! Καλή σου μέρα!
 
Back
Top