Καλημέρα.. Διάβασα ότι έχετε αναρτήσει όσο αφορά το ζευγάρωμα των καναρινιών και μου μοιάζουν βουνό.. Έχω 2 χρόνια ένα καναρινακι αρσενικό και φέτος αποφάσισα να του πάρω μια καναρα για να ζευγαρώσουν, αφού τα έβαλα σε ξεχωριστά κλουβακια (αλλά να ακουμπά το ένα στο άλλο ) ο αρσενικος σταματησε να κελαηδαει. Οταν του έπαιρνα την καναρα άρχιζε πάλι. Μετά από 1μιση εβδομάδα και αφού είχε αρχίσει η καναρα να φτιάχνει τη φωλιά με χαρτί που έκοβε από το κλουβί τα έβαλα μαζί. Δεν γνώριζα και επειδή μου είχαν πει να βάλω λινατσα στο κλουβί εγώ της πήρα τα χαρτιά και της έβαλα λινατσα
.. Από εκείνη την μέρα φτιάχνει συνέχεια την φωλια της εδώ και 10μερες. Εχθές βρήκα στο χείλος της φωλιάς ένα αυγουλακι αλλά σπασμένο, μου είπε από το pet shop να το απομακρυνω με ένα κουταλάκι και έτσι έκανα. Σήμερα βρήκα μέσα στο κέντρο της φωλιάς πάλι ένα ξανά σπασμένο. Συγκεκριμένα μόνο τσόφλι. Κατεστραμμένο! Έχω απογοητευτεί. Μήπως πρέπει να τα χωρίσω; Ακούω πως το αρσενικο πάει όλο για ζευγαρωμα στο θηλυκό και σήμερα άκουσα πως μετά το έντονο φτερούγισμα του ζευγαρώματος το θηλυκο κάνει ένα ανεπαίσθητο τσίου τσίου πολύ σιγά για λίγη ώρα. Μήπως της έχει αλλάξει τα φώτα; Μήπως να τα χωρίσω; Έτσι και αλλιώς αυγουλακια δεν κάνουν. Το θηλυκό δεν έχει γεννήσει πάλι. Μήπως είναι μικρούλα;

Τελευταία επεξεργασία από moderator: