Γενικά Αποφάσισα να σταματήσω την αναπαραγωγή Gouldian .

Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους . Πολλοί από σας γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια ασχολιόμουν με την εκτροφή Gouldian . Μετά από σκέψη αποφάσισα να σταματήσω την εκτροφή τους . Ο βασικότερος λόγος που υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά τον παραμέριζα ήταν ο ερχομός στον κόσμο κι άλλων φυλακισμένων πτηνών . Συνειδητοποίησα ότι για να ικανοποιήσω τη δικιά μου ματαιοδοξία και να βγάλω σπανιες μεταλλάξεις ή ιδιαίτερες πέρα των αρχέγονων , «έφερνα» στον κόσμο φυλακισμένες ψυχές . Τα Gouldian δεν είναι όπως οι παπαγάλοι πχ που αλληλεπιδράς μαζί τους ή τα έχεις ελεύθερα στο σπίτι. Όσο μεγάλο κι αν είναι ένα κλουβί δεν παύει να ναι φυλακή . Ειδικότερα όταν έχεις μεγάλο αριθμό πουλιών είναι ανέφικτο να τα έχεις ελεύθερα στο σπίτι . Κάνω πίσω τον εγωισμό μου συνειδητά με σεβασμό απέναντι σ αυτό το είδος γιατί πραγματικά τα υπερλατρεύω και πάντοτε ονειρευόμουν να ζω σ ένα άλλο σπίτι όπου θα είχα έστω μια εγκατάσταση με δεντράκια μέσα,τρεχούμενο νερό και πολλά μέτρα να μπορούν να πετάνε . Απ τη στιγμή που δεν μπορώ να έχω κάτι τέτοιο βάζω στοπ . Συγγνώμη αν σας κούρασα με το σεντόνι αλλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Δεν θέλω να θίξω κανέναν άλλον που συνεχίζει και ασχολείται με την αναπαραγωγή τους ,δεν είναι αυτός ο σκοπός μου . Ίσως εγώ έχω το πρόβλημα στη τελική . Οπότε από δω και πέρα δεν θ ανεβάζω πια μωράκια , θα μείνω με τα 10 πουλάκια μου που κράτησα και που και που θα σας βγάζω όμορφες φωτογραφίες! Σας ευχαριστώ 😊🥹

Συνημμένα

• IMG_9243.webp
    IMG_9243.webp
    1,5 MB · Προβολές: 24
@Tony Forpus με τρώει χρόνια τώρα και λέω κάθομαι μαζεύω τα άρρωστα ,στεναχωριέμαι γι αυτά και τι κάνω με τα άλλα ; Φέρνω στη ζωή φυλακισμένες ψυχές που δεν θα έχουν ποτέ αλληλεπίδραση με τον άνθρωπο ,θα ζουν σε μια 60ρα ζευγαρωστρα πέρα δώθε για να χαίρομαι εγώ ; Ποια είναι ακριβώς η χαρά στη τελική; Καμία για μένα πια .

@Tony Forpus ακριβώς . Το παροτλετ πχ το έχω όλη μέρα έξω ,τα καναρίνια παλιότερα τα είχα επίσης ελεύθερα ,αυτά τα βλέπω στρεσσαρονται (το δοκίμασα ακόμη και σε πουλί που έχω 4 χρόνια ) και κοπανιούνται παντού .

@Irene chatzimichail Ειρήνη μου είμαι σίγουρη ότι όταν αποφασίζεις κάτι, το κάνεις μετά από ώριμη σκέψη. Κ ειλικρινά καταλαβαίνω το σκεπτικό σου απόλυτα. Μόνο μια απορία. Αυτά που θα κρατήσεις, δεν θα αναζητήσουν να αναπαραχθούν; Μπορούν να ζήσουν με παρέα άλλα του ίδιου φύλου;
που και που θα σας βγάζω όμορφες φωτογραφίες!
Ε, όχι, που κ που! Πιο συχνά. Είναι χάρμα οφθαλμών αυτά τα φτερωτά σου λουλουδάκια!

@MARY58 Μαίρη μου φέτος άφησα τα δύο ζευγάρια και έκαναν μια γέννα (ήδη είχα αποφασίσει ότι θέλω να σταματήσω αλλά τα πουλιά ήταν έτοιμα ) και δεν ακολούθησα το σιτηρεσιο που ακολουθώ στην προετοιμασία και αναπαραγωγή.. η διατροφή ήταν διαφορετική και τα πουλιά τα χώρισα ανά φύλο .. απ τα πουλιά που κράτησα το ένα είναι ηλικιωμένο ,το ένα ανάπηρο και τα 4 είναι σχεδόν 4 ετών ..

@Irene chatzimichail σ' ευχαριστώ για την απάντηση Ειρήνη μου. Δεν ξαφνιάζομαι για τίποτα. Είσαι κ ικανή κ ψυχούλα. Να τα χαίρεσαι τα τυχερά ζουζούνια σου.

Καλή χρονιά με υγεία και ευλογία . Δεν συμφωνώ μαζί σου , αλλά αυτό είναι υποκειμενικό και σεβαστή η όποια απόφασή σου . Εγώ θα σου πω μόνο αυτό , να ετοιμαστείς για ¨κατάθλιψη¨ . Εγώ μόνο λίγους μήνες κράτησα . Καλή συνέχεια σε όποια απόφασή σου.

@gianniskilkis ο χρόνος θα δείξει..εύκολο σίγουρα δεν θα είναι αλλά πραγματικά επειδή καθημερινά βρίσκομαι αντιμέτωπη με περιστατικά (δουλεύω σε πετ σόπ) και έρχεται κόσμος γιατί με κάποιο τρόπο έχουν μάθει στη περιοχή ότι ασχολούμαι με πτηνά και ψάχνουν καθοδήγηση έχω μπει σε άλλη «φιλοσοφία» .. με γεμίζει να προσφέρω στα ζωντανά ,πολλά απ αυτά μου τα παρατάνε άρρωστα και τα φροντίζω και είναι αυτό που με καλύπτει συναισθηματικά . Θα φανεί στο προσεχές διάστημα αν στηρίξω την απόφαση μου αν και όταν αποφασίζω κάτι σπάνια γυρνάω πίσω .. υπήρχε στο μυαλό μου εδώ και χρόνια και εθελοτυφλούσα για να κάνω το κομμάτι μου,πράγμα που πηγαίνει ενάντια στην ιδιοσυγκρασία μου. Σ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο 🙏🏼

@Irene chatzimichail Καταρχάς να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία! Οι λόγοι που σε οδηγούν να σταματήσεις την αναπαραγωγή Gouldian Finch είναι απολύτως σεβαστοί και κατανοητοί. Όπως ήδη αναφέρθηκε, υποθέτω και εγώ με τη σειρά μου, σε όλους μας έχουν περάσει από το μυαλό μας αντίστοιχες σκέψεις περί φυλακής πουλιών και πολλές φορές ομολογώ ότι είναι βασανιστικές. Θα διαφοροποιηθώ μόνο στο γεγονός ότι αυτό δεν αφορά μόνο τα Gouldians και άλλους σπίνους αλλά ακόμη και τους παπαγάλους οι οποίοι και αυτοί επιθυμούν να βρίσκονται σε ένα -πιο- φυσικό περιβάλλον και να αλληλεπιδρούν με άλλους παπαγάλους του είδους τους και όχι με ανθρώπους. Διότι για εμένα η δυσκολία δεν έγκειται μόνο στον διαθέσιμο χώρο (πόσο ευρύχωρος είναι) που έχουν τα πουλιά αλλά το πόσο μακριά βρίσκονται από τη φύση τους δηλαδή το φυσικό τους χώρο. Το μόνο είδος που μου έρχεται στο μυαλό και δεν υπάρχει ελεύθερο στην φύση είναι οι αξιολάτρευτοι Βεγκαλέζοι! Απλά ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μου μαζί σας με αφορμή την δύσκολη και πολύ γενναία απόφαση της @Irene chatzimichail.

Σχετικά θέματα

Back