Irene chatzimichail
PB Member
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους . Πολλοί από σας γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια ασχολιόμουν με την εκτροφή Gouldian . Μετά από σκέψη αποφάσισα να σταματήσω την εκτροφή τους . Ο βασικότερος λόγος που υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά τον παραμέριζα ήταν ο ερχομός στον κόσμο κι άλλων φυλακισμένων πτηνών . Συνειδητοποίησα ότι για να ικανοποιήσω τη δικιά μου ματαιοδοξία και να βγάλω σπανιες μεταλλάξεις ή ιδιαίτερες πέρα των αρχέγονων , «έφερνα» στον κόσμο φυλακισμένες ψυχές . Τα Gouldian δεν είναι όπως οι παπαγάλοι πχ που αλληλεπιδράς μαζί τους ή τα έχεις ελεύθερα στο σπίτι. Όσο μεγάλο κι αν είναι ένα κλουβί δεν παύει να ναι φυλακή . Ειδικότερα όταν έχεις μεγάλο αριθμό πουλιών είναι ανέφικτο να τα έχεις ελεύθερα στο σπίτι . Κάνω πίσω τον εγωισμό μου συνειδητά με σεβασμό απέναντι σ αυτό το είδος γιατί πραγματικά τα υπερλατρεύω και πάντοτε ονειρευόμουν να ζω σ ένα άλλο σπίτι όπου θα είχα έστω μια εγκατάσταση με δεντράκια μέσα,τρεχούμενο νερό και πολλά μέτρα να μπορούν να πετάνε . Απ τη στιγμή που δεν μπορώ να έχω κάτι τέτοιο βάζω στοπ . Συγγνώμη αν σας κούρασα με το σεντόνι αλλά ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Δεν θέλω να θίξω κανέναν άλλον που συνεχίζει και ασχολείται με την αναπαραγωγή τους ,δεν είναι αυτός ο σκοπός μου . Ίσως εγώ έχω το πρόβλημα στη τελική . Οπότε από δω και πέρα δεν θ ανεβάζω πια μωράκια , θα μείνω με τα 10 πουλάκια μου που κράτησα και που και που θα σας βγάζω όμορφες φωτογραφίες! Σας ευχαριστώ