Αναπαραγωγή Αποφάσισε να κάνει φωλιά την ταίστρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Μετά απο πολλές περιπέτειες κατέληξε στο οτι καμιά απο τις φωλιές που της έδωσα (έξω -μέσα)δεν την ικανοποιούσε και αποφάσισε να κάνει φωλιά την ταίστρα. Την άφησα και έκανε 4 αυγά εκεί και μετά εξαφάνισα την ταίστρα και στην θέση της έβαλα μια εσωτερική φωλιά με κετσέ και απο πάνω σ' αυτόν την φωλιά που είχε φτιάξει. Εδώ το αποτέλεσμα. Δέχτηκε να κλωσήσει τα αυγά της σε κάπως διαφορετική "τοποθεσία". Και ιδού το αποτέλεσμα.

rsz_11dscf2274.webp rsz_2dscf2275-copy.webp rsz_3dscf2277.webp
 
Χα χα να ναι λίγο υψοφοβική; :) με το καλό στο κλαρί !
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Μάκη, πρώτη φορά έκανε αυγά αυτή η κανάρα; :Dγια να δούμε θα έχει και στη δεύτερη γέννα της ''διαφορετικές προτιμήσεις'' ; ... Με το καλό στο κλαρί τα μικρά!
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Τελικά όπως οι περισσότερες γυναίκες έχει κι αυτή τις... ιδιαιτερότητές της... χα χα χα με το καλό στο κλαρί κ. Μάκη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Άχου τα μικρά! Είναι πολύ όμορφα όλα! Μπράβο σας που διευκολύνατε την κανάρα να κλωσσήσει σε μια καθαρή φωλίτσα! Σας συγχαιρω! Και περιμένουμε φωτογραφίες από τα μικρά όταν ενηλικιωθούν!
Off topic: Πόσα χρόνια εκτρέφετε καναρίνια;
 
Eίναι πουλάκι του 2013 και πολύ ιδιαίτερο. Έδειξε προτίμηση σε συγκεκριμένο αρσενικό απο την αρχή και όσες φορές προσπάθησα να την παραπλανήσω, με πλαστικά αυγά στις φωλιές που εγώ έφτιαχνα, τα έβρισκα πάντα στο βάθος του συρταριού. Αν είχα βάλει φωλιά στο συγκεκριμένο σημείο απο την αρχή είμαι βέβαιος οτι θα την είχε φτιάξει χωρίς πολύ σκέψη.
Off topic: 51 ;) με ενδιάμεση διακοπή 7 ετών.
 
Off topic :Άντε τώρα να του πουλήσεις ''εξυπνάδα'' και ότι τα ξέρεις όλα.. Αν και πολλοί που ασχολούνται δυο τρία χρόνια η που έχουν γίνει μεγαλοεκτροφείς μέσα από το ίντερνετ, είμαι σίγουρος ότι περνιούνται και πλασάρονται σαν καθηγητές ορνιθολογίας...
 
τι να πεις εχουν και αυτα τις ιδιοτροπιες τους
καλη συνεχεια
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Όσο ζεις μαθαίνεις τελικά! Έχουν κι αυτά τις ιδιαιτερότητές τους... Είχαμε κι εμείς κάτι "θεματάκια" περί φωλιάς, αλλά τώρα όλα καλά! Να σου ζήσουν!
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
και εμενα μια δεν ηθελε την εξωτερικη φωλια, μαλιστα πηγαινε επαιρνε την τσοχα και την πετουσε στο πατο καθε μερα. Μαζευε νημα στο στομα και πηγαινε πανω κατω στις πατηθρες ανησυχη ανοιγε τα φτερα θελοντας να φυγει, αναζητωντας κατι, της αλλαξα θεση στη ζευγαρωστρα βαζοντας τη στη μερια του αρσενικου, παλι το ιδιο. Τελικα της εβαλα εσωτερικη φωλια διπλα στο χωρισμα, αρχισε να στρωνει εντατικα, μετα την μεθεπομενη οταν εβγαλα το χωρισμα κι τα ενωσα αρχισε παλι να δισταζει της φανηκε καπως η θεση της φωλιας σε ολοκληρη τη ζευγαρωστρα πλεον, εν τελει μετακινησα τη σχεδον στρωμενη φωλια σε μια γωνια της ζευγαρωστρας και ξαναρχισε να μπαινει, τωρα σε αναμονη αυγων..
 
Λευτέρη, αυτό με τις κλωστές στο στόμα και τα πέρα-δώθε, λες και ήθελε να πάει αλλού να γεννήσει (εκτός κλουβιού) το έχω κι εγώ κάθε φορά! Και οι 2 θυληκιές που είχα στην πορεία, μου έκαναν το ίδιο πράγμα! Ίσως είναι παιχνίδι ζευγαρώματος... Πιάνει το κόλπο με όλους τους αρσενικούς! Αλλά σε βάζουν σε ανησυχία, αφού νομίζεις ότι δεν θα κάνει ποτέ φωλιά εκεί που θέλεις εσύ! Κι ασχέτως αν είναι η ίδια φωλιά στο ίδιο μέρος, αυτή κάνει σα να μην έχει γεννήσει ποτέ εκεί!
 
- Είναι μια συμπεριφορά που έχει κληρονομηθεί απο τους άγριους προγόνους. Ολα τα πουλιά στην φύση λαμβάνουν προστατευτικά μέτρα για να μην "προδωθεί" το ακριβές σημείο της φωλιάς. Οταν είναι έξω, ποτέ δεν πετούν, απ'ευθείας σ' αυτήν. Πάντα κάνουν διάφορους "ελιγμούς" για να μπερδέψουν αυτούς που τυχόν τα παρακολουθούν.
 
Back
Top