Αναπαραγωγή Αποφυγή νέας γέννας στα ζεμπράκια

manosmili

PB New Member
Εγγραφή
8 Μαρ 2018
Μηνύματα
20
Πόλη
Κρήτη
Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα την βοηθεια σας ως απειρος στα ζεμπρακια.
Το ζευγαρακι μου λοιπον εκανε την γεννα του κανονικα και ολα πηγαν καλα τα μικρα σε λιγες μερες απογαλακτιζονται και θα μπορω να τα μεταφερω. το θεμα μου ειναι οτι υπαρχει η διαθεση για νεα γεννα αλλα δεν θα το ηθελα μιας και το καλοκαιρι εφτασε και θα κουραστουνε πολυ με τις θερμοκρασιες.
τι να κανω; να χωρισω το ζευγαρι; Επισης νομιζω οτι οι γονεις περνανε πτεροροια αν ειναι δυνατον αυτο απο τωρα γιατι το φτερωμα τους μου φαινεται καπως αναστατομενο, η ουρα του αρσενικου και το θηλυκο παντου
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αν τα μικρά απογαλακτιστούν τότε χωρίζεις τα πουλιά και τα αφήνεις ήρεμα να βγάλουν καλοκαίρι και πτερόρροια.
Κάθε μέρα να βάζεις μπάνιο για μερικά λεπτά το πρωί... έτσι θα μπορέσουν όποτε θέλουν να περιποιηθούν το φτέρωμά τους και να φαίνονται πιο καθαρά.
 
με το μπανακι εχουμε ξεκινησει ηδη αφου πολλες φορες ο αρσενικος προσπαθει να βραχει στην ποτιστρα αλλα αμα τους βαλω μονο την μια μπανιερα ο αρσενικος κυνηγαει τους παντες και ετσι βαζω 2 για κανενα 15λεπτο.
αν τα χωρισω δλδ και η θυλικια θελει να κανει γεννα και γεννα ασπορα αυγα απλα της τα αφαιρω; δεν θα εχει αυτο καποια επιπτωση στην ψυχολογια του;
 
αν τα χωρισω δλδ και η θυλικια θελει να κανει γεννα και γεννα ασπορα αυγα απλα της τα αφαιρω; δεν θα εχει αυτο καποια επιπτωση στην ψυχολογια του;
ή την αφήνεις λίγες ημέρες να τα κλωσσήσει. Ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία της, αλλά μάλλον δεν μπορούμε να σου πούμε ποιες. Δεν φαίνεται κάποια πρακτική συνέπεια.
 
ok Καταλαβα σε ευχαριστω πολυ!
και κατι ακομα! Εσυ σε τι ηλικια μιστευεις μπορουνε τα μικρα να αλλαξουν μερος; Πολλες φορες τα βλεπω να τρωνε αλλα δεν ξερω αν οντως τρωνε!
 
Εγω τα χωριζα 40 ημερων για να ειμαι σιγουρη πως τρωνε.
νομιζω οτι οι γονεις περνανε πτεροροια,
Οταν θελουν να κανουν καινουργια φωλια και δεν εχουν υλικο συχνα τραβουν τα δικα τους φτερα για να τη γεμισουν. Οποτε εχε το νου σου μηπως για αυτο το λογο ειναι ανακαταμενα.

Οταν βγαλεις τα μικρα χωρισε και τους γονεις και αν η θηλυκια κανει αυγα αστην λιγες μερες να κλωσσησει και μετα τα αφαιρεις οπως σου ειπε ο Γιαννης.
 
Back
Top