Αναπαραγωγή Απο την 1η στην 2η φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
Ακόμα και για τους έμπειρους εκτροφείς, η διαχείριση για την μετάβαση από τη μια γέννα στην άλλη είναι μια πρόκληση. Συνήθως, μετά τη 2η εβδομάδα της ζωής των νεοσσών της 1ης φωλιάς, το θηλυκό αρχίζει να αισθάνεται έτοιμο για την επόμενη γέννα.

νεοσσοί_17_ημερών.webp

Το ένστικτο την οδηγεί αλλά και την μπερδεύει. Τι να προσέξει; Να ασχολείται με τους νεοσσούς της (τάισμα, περιποίηση) ή να ετοιμάσει μια δεύτερη φωλιά; Να δοκιμάσει να επισκευάσει την υπάρχουσα φωλιά της ή να προσπαθήσει να φτιάξει μια καινούργια;

Πρέπει αυτήν την δύσκολη περίοδο να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι υπάρχει πιθανότης να δούμε και κάποιες πολύ περίεργες ενέργειες από μέρους της. Το μάδημα των νεοσσών δεν είναι καθόλου απίθανο, εάν δεν έχουμε φροντίσει να υπάρχει νήμα στην διάθεσή της. Ένας σορός από νέες κλωστές δεν αποκλείεται να σκεπάσει κάποιους από αυτούς μέσα στην φωλιά τους. Αν είμαστε παρόντες, μια δεύτερη φωλιά δίνει την λύση.

νέα_φωλιά_καναρινιού.webp

Ένα καλό αρσενικό πουλί είναι πάντα μια μεγάλη βοήθεια ιδιαίτερα σε τέτοιες στιγμές. Όταν λέω καλό, δεν εννοώ απλά στα καθήκοντά του σαν αρσενικό πουλί, αλλά περισσότερο σαν γονικό ένστικτο, σαν πατέρας. Είναι αυτό που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο θηλυκό. Η προστατευτικότητά του, το συνεχές ενδιαφέρον του, το τάισμα των νεοσσών, είναι που θα "λύσουν τα χέρια" της κανάρας και θα της επιτρέψουν να περάσει χωρίς άγχος στην δεύτερη γέννα.

νέες_φωλιές.webp

Έχω προσέξει με την πάροδο των χρόνων ότι τέτοια ζευγαρώματα έχουν μεγάλη επιτυχία όχι μόνον στον τελικό απολογισμό νέων πουλιών αλλά και στην ποιότητα τους.
 
Back
Top