Γενικά Απωλεια μελους ζευγαριου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης k.kordias
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

k.kordias

PB Member
Εγγραφή
5 Φεβ 2008
Μηνύματα
115
Πόλη
Νέο Ηράκλειο
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα. Πριν τεσσερις ημερες καποιο αγριοπουλι μου εφαγε την θυληκη μου καναρα που την ειχα ζευγαρι με μια καρδερινα. Στεναχωρηθηκα πολυ που σκεφτηκα να τα παρατησω. Οπως παρατηρησα ο πιθανος εισβολεας θα πρεπει να ηταν δεκαοκτουρα γιατι αλλο πουλι δεν ειχε προσβαση στο σημειο. Σημερα εντυσα το κλουβι με κρισαρα για την αποφυγη νεων επιθεσεων.
 
φίλε μου λυπάμαι πολύ όντως τη προσοχή τα "αγριοπούλια" τι είναι η "κρισαρα";
 
Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον. Κρισαρα σε καποια μερη της Ελλαδος λενε το πολυ λεπτο συρμα με μικρες τρυπες. Το χρησιμοποιουμε για κοσκινησμα
 
Κώστα εισαι σιγουρος οτι ήταν αγριοπουλι-δεκαοκτουρα το πουλι που σου εκανε τη ζημιά;δεν ειμαι ειδική επιτ ου θεματος αλλα νομιζω πως δεκαοκτουρες κ τετοιου ειδους πουλιά δε τρωνε μικροτερα πουλακια. Εαν δεν το εχεις δει ηδη ριξε μια μ ατιά εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/Ιπτάμενοι-κίνδυνοι.63/
αλλά και εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/επιθεση-απο-γερακι.1306/
 
Αννα σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Δεν ειμαι σιγουρος γιατι δεν το ειδα. Στο παρελθον πριν αρκετα χρονια μου ειχε συμβει ειχα δει την κουκουβαγια. Για την δεκαοκτουρα που ανεφερα ηταν το μονο πουλι που ειχε οπτικη προσβαση δεν το λεω με σιγουρια
 
Κώστα λυπάμαι για την απώλεια σου, συμφωνώ με ην Άννα δεν πρέπει να ήταν δεκαοκτούρα (αν και τις έχω δει πολλές φορές να τρώνε κροκέτες απο τα σκυλιά μας) αλλα να σκοτώσει πουλάκι και να το φάει δεν νομίζω.
 
Aν η επίθεση έγινε μέρα τότε μάλλον ήταν κιρκινέζι, αν έγινε νύχτα τότε μάλλον κουκουβάγια.
 
Κωστα δεν νομιζω οτι ηταν δεκαοχτουρα αλλα κατι αλλο γιατι απο οσο ξερω δεν πειραζουν μικροτερα πουλια. Οπως και να'χει λυπαμαι για την απωλεια σου.
 
δεκαοχτουρα με καμια κυβερνηση δεν ητανε, δεν εινα ισαρκοφαγα, μαλλον για γερακι {πρωινες ωρες}η κουκουβαγια{βραδυνες}
 
Δεν μπορει να ειναι δεκαοχτουρα αλλα εκτος απο το γερακι και την καουκουβαγια υπαρχει και η νυχτεριδα που μπορει να επιτεθει σε πουλια τετοιου μεγεθους. Νυχτεριδες υπαρχουν οπου υπαρχουν ανθρωποικαι τρεφονται κυριως με εντομα αλλα και με μικρα πτηνα.
 
δεκαοχτουρα δεν ηταν με τιποτα γιατι το ραμφος της ειναι τοσο μαλακο που δεν μπορει να σπασει ουτε σπορια για αυτο αλλωστε τα καταπινει ποσο μαλλον να φαει ενα αλλο πουλι νυχτεριδα δεν ειναι γιατι η νυχτεριδα ειναι ποιο πολυ εντομομαγο ειδος και ειναι λιγα τα ειδη που τρωνε σαρκα συνηθος πινουν αιμα απο μεγαλα θηλαστικα ο εισβολεας πρεπει να ειναι η γερακι που με μεγαλη ταχυτητα μολις το καναρινι ειναι κοντα στα συρματα πεφτει πανω και το πιανει αστραπιεα η θα ειναι κουκουβαγια και ειναι και ο χειροτερος κινδυνος των καναρινιων γιατι δεν υπαρχει περιπτοση να ξεφυγει το καναρινι απο τα νυχια της αφου πιανετε στα καγκελα του κλουβιου και με τα ματια της μαγνητιζει κατα καποιο τροπο το πουλι που ειναι μεσα στο κλουβι και σιγα σιγα περιμενει την στιγμη που το πουλακι θα εχει φτασει πολυ κοντα στα καγκελα και το αρπαζει.
 
αρη κανεις λαθος δεν μαγνητιζει καθολου το βλεμμα της ισα ισα που απωθει κιολας, η κουκουβαγια εχει πολυ μαεστρια κα ιαριστη στρατηγικηκαι για να μπω στο κλιμα των ημερων Μεγας Αλεξανδρος θα ελεγα, δηλαδη-καθεται στο κλουβι πανω διπλωνει τα νυχια ετσι ωστε να περασει το ενα ποδι απο τα καγκελα του κλουβιου και με την φτερουγα χτυπαει το κλουβι, η δεξια οταν ειναι δεξια τα πουλια η αριστερη οταν εινα ιαριστερα, μολις τα πουλια αρχιζουν να πεταριζουν ανοιγει το ποδι της που ειναι μεσα στο κλουβι να φαινεται σαν κλαδι και σταματαει να χτυπαει τις φτερουγες, καθως τα πουλια σαστισμενα ψαχνουν καταφυγιο μερικα καθονται στα κλαρακια, καποιο απο ολα θα πεσει στην παγιδα σιγουρα και να κατσει στο ποδι της, μολις κατσει το τραβαει με τοση δυναμη εξω που αν δεν χωρερσει το πουλι να περασει διαμελιζεται
 
Αγαπητοι φιλοι καλησπερα. Πριν τεσσερις ημερες καποιο αγριοπουλι μου εφαγε την θυληκη μου καναρα που την ειχα ζευγαρι με μια καρδερινα. Στεναχωρηθηκα πολυ που σκεφτηκα να τα παρατησω. Οπως παρατηρησα ο πιθανος εισβολεας θα πρεπει να ηταν δεκαοκτουρα γιατι αλλο πουλι δεν ειχε προσβαση στο σημειο. Σημερα εντυσα το κλουβι με κρισαρα για την αποφυγη νεων επιθεσεων.
δεκαοχτουρα χλωμο το κοβω να ηταν.
εγω μερικες απο τις καρδερινες μου μου κατα την διαρκεια της μερας τις εχω εξω στο μπαλκονι κρεμασμενες κ συνεχεια ειναι εκει στο μπαλκονι κ δακαοχτουρες. Καμια δεν τις πειραζει 😉
μερα μονο καρακαξα εχω δει να επιτηθεται σε κλουβια με πουλια😱
τωρα με τρομαξατε με αυτο το κιρκινεζι..
 
Back
Top