Γενικά Απότομη αλλαγή συμπεριφοράς σε κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Μου φαίνεται πως το ματιασα. Εκεί που ήταν τόσο χαρούμενο και δραστήριο και έβγαζε πολλές και διαφορετικές μελωδίες, εδώ και 2-3 μέρες το βλέπω αρκετά στεναχωρημένο βγάζει μόνο κραυγές που και που και αυτες και πολλές φορές με κοιτάει πολύ επίμονα στα μάτια σαν να θέλει να μου πει κάτι, επίσης χθες το πρωί του είχαν φύγει δύο πούπουλα από τη ρίζα ένα μικρό και ένα μεγαλο. Οκ του κάναμε κάποιες αλλαγές πριν από κάτι μερες, τον βαλαμε σε αρκετά μεγαλύτερο κλουβί όπου στην αρχή φάνηκε να χάρηκε, την επόμενη μέρα του φέραμε ένα άλλο κοκατιλ όπου επίσης φάνηκε να χάρηκε. Να προσθέσω επίσης πως μια μέρα μετα από τις αλλαγές που του κάναμε, δώσαμε και τα τρία μικρά μπατζι που είχαμε σε έναν οικογενειακό μας φίλο. Δεν τα είχα βάλει ποτέ μαζί ήταν σε διαφορετικά κλουβιά, αλλά ήταν όμως στο ίδιο δωμάτιο, τα έβλεπε και τα άκουγε. Λέτε να του λείπουν τα μικρά; Κατά τα άλλα τρώει και πίνει κανονικα άρα να αποκλείσω το ενδεχόμενο κάποιας ασθένειας;
 
@Kleos Καλησπερα, λυπαμαι για την αλλαγη συμπεριφορας του κοκατιλ σου. Το ενδεχομενο καποιας ασθενειας δυστηχως μπορει να υπαρχει γιατι δεν ειναι δραστηριο, τωρα δεν ειναι σιγουρο για ασθενεια γιατι τρωει κανονικα και πινει και δεν μπορουμε ακομα να πουμε οτι εχει σιγουρα ασθενεια. Μια γνωμη θα ηταν να πας σε εναν πτηνιατρο για να εισαι σιγουρος αν εχει καποια ασθενεια ή αν βρησκετε πλεον μονο του στον χωρο, να βαζεις κανενα βιντεακι απο το Youtube με κοκατιλ να τα ακουει να τραγουδανε μπας και αλλαξει συμπεριφορα και φταιει το φαινομενο οτι δεν ακουει τα μπατζι σου.
 
@Natalie08 καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει μήπως πιθανότητα να περνάει πτεροροια αυτή τη περίοδο; Γιατί προχθές είχα δει δύο πούπουλα στον πάτο του κλουβιου και σήμερα άλλο ένα μεγάλο. Κατά τα άλλα σήμερα τον είδα λίγο πιο δραστήριο.
 
@Kleos Δεν νομιζω πως φταιει η πτερρορια γιατι και ο δικος μου περναει φαση πτερροριας αλλα δεν εχει αλλαξει συμπεριφορα. Δεν ξερω αν ειναι αυτο το προβλημα αλλα μηπως μεσα στο κλουβι υπαρχουν καθολου παιχνιδια; Μηπως αυτο τον βοηθουσε να κανει κατι πιο δραστηριο μεσα στο κλουβι.
 
Δε ξέρω πραγματικά τελευταία έχει αλλάξει τελείως συμπεριφορά τον έβγαλα 2 φορές από το κλουβί του να πετάξει ελεύθερο στο σπίτι και έγινε χειρότερα τώρα φοβάται κιόλας. Παιχνίδια έχει πάρα πολλά μόνο στην αρχή όταν τα πρωτοείδε έπαιξε λίγο τώρα αδιαφορεί. Του έδωσα και κεχρί που αγόρασα πριν να έρθουμε πιο κοντά αλλά
 
@Φοίβος όχι δεν έχει βγάλει αλλα φτερά. Δεν είναι ήμερο αλλά παρόλο που νόμιζα πως με είχε μάθει και αγαπήσει η συμπεριφορά του ήταν επιθετική όταν πήγαινα να το αγγιξω. Αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω γάντια αλλά έκανα λάθος γιατί τώρα φοβούνται περισσότερο και βγάζουν έναν παράξενο ήχο όπου νομίζω εκφράζουν άγχος, όταν είμαι αρκετά κοντά.
 
@Kleos Δεν ξερω τι εγινε, θα σου προτεινα πτηνιατρο αλλα δεν ειμαι σιγουρη. Ειναι αρκετη ωρα στην μερα φουσκομενο;
 
@Kleos δηλαδη να φουσκωνει τα πουπουλα του, να ειναι πχ σαν το κοκατιλ της εικονας του προφιλ μου
 
Έχω παρατηρήσει πως το κάνει μερικές φορές. Αυτό τι δείχνει;
 
@Kleos οταν ειναι φουσκομενο αρκετες ωρες την μερα, δεν ειναι δραστιριο και δεν τρωει ουτε πινει συχνα μεσα στην μερα, αυτο ειναι σιγουρη ασθενεια. Αν το βλεπεις και το κανει ελαχιστες φορες την μερα, πχ το μεσημερι ή το βραδυ που ειναι ωρες ξεκουρασης, τοτε ειναι φυσιολογικο.
 
@Natalie08 όχι δε το κάνει πολύ συχνά το φούσκωμα. Δε ξέρω μάλλον τον επηρέασαν και οι αλλαγές, από τη μια μέρα στην άλλη εκεί που όλη μέρα τραγουδούσε ξαφνικά να μη βγάζει άχνα δε ξέρω. Αν συνεχίσει κάποιο καιρό ακόμα θα το πάω σίγουρα σε έναν καλό κτηνίατρο κοντά στην περιοχή μου. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
 
Back
Top