Αναπαραγωγή Απότομη πτώση θερμοκρασίας με αυγά στη φωλιά

Εγγραφή
6 Μαϊ 2020
Μηνύματα
322
Πόλη
Πειραιάς
Καλημερα σε ολους και χρονια πολλα..2 ζευγαρια που ειναι σε φαση ωοτοκιας εχουν απο 2 αυγα στην φωλια.η θερμοκρασια εκανε μια καλη βουτια εδω και 2 μερες.βλεπω οτι τα θυληκα καθονται πιο συχνά στις φωλιες και τα αρσενικα ταιζουν τακτικα.το βραδυ επεσε στους 4°C.εχω σκεπασει με ναυλον την κατασκευη που τα φιλοξενει.οι καναρες βγαινουν τσιμπολογανε και ξαναμπαινουν στις φωλιες πολυ γρηγορα.τι γίνεται με τα αυγα σε αυτες τις θερμοκρασιες?
 
Το αναμενόμενο είναι ότι οι κανάρες θα φροντίσουν κατάλληλα τα αυγά τους και δεν πρόκειται να συμβεί κάτι κακό σε αυτά. Άλλωστε τα αυγά είναι πιο ευάλωτα σε αλλαγές (πτώσεις) θερμοκρασίας, ειδικά στο πρώτο στάδιο της επώασης, αλλά στην περίπτωσή σου δεν έχει ξεκινήσει κανονικά το κλώσσημα. Επίσης, διατηρούνται σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες (χωρίς να έχει ξεκινήσει η επώαση) για περισσότερο χρόνο, όχι βέβαια σε ακραία χαμηλές, αλλά δεν έχουν γίνει λεπτομερείς μελέτες (μάλλον δεν γνωρίζω να υπάρχουν) σε αυγά καναρινιών.
Με άλλα λόγια μην έχεις καμία ανησυχία.
 
τι γίνεται με τα αυγα σε αυτες τις θερμοκρασιες?
Άν κρίνω από τις ημέρες που έριξε το χιόνι στην Αθήνα, δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα. Ακόμα και αν έχει ξεκινήσει η επώαση.
 
ελπιζω να μαλακωσει ο καιρός απο αύριο και να πανε ολα καλα.
Όλα καλά θα πάνε Παντελή. Μην σε απασχολεί το κρύο.
Ξέρουν πολύ καλύτερα τα πουλιά από εμάς πως θα διαχειριστούν τις θερμοκρασίες.
 
Back
Top