Διατροφή Από κρέμα σε σποράκια (κοκατίλ)

Voukefalas

PB New Member
Εγγραφή
20 Σεπ 2020
Μηνύματα
81
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,
εδώ κι μια εβδομάδα περίπου (8-10 μερες) έχω σταματήσει την κρέμα στο κοκατιλ μου και προσπάθω να του μάθω τα σπορακια. Το πρόβλημα που έχω παρατηρήσει είναι ότι ενώ προσπαθεί να φάει του πέφτουν συνέχεια, σπάνε και πετάγονται αλλά κυριως δεν μπορεί να τα καταπιει επειδή συνέχεια το παλεύει με την γλώσσα του και τα διώχνει προς τα έξω (Και όταν του τα δίνω με το χέρι μου). Έχετε να μου προτείνεται κάτι να κάνω ώστε να το βοηθήσω το καημένο ή να το αφήσω έτσι μέχρι να μάθει?
Ευχαριστώ
 
Θα το βρει, είναι στη φύση του. Και να ήθελε δε μπορεί να το αποφύγει.
Θέλει να του "δείχνεις" να κάνεις ότι τρως και εσύ ενθουσιασμένος και σιγά σιγά θα αρχίσει, και θα επιλέγει αυτούς που του αρέσουν περισσότερο (συνήθως ηλιόσπορους). Με ηλιόσπορο που μπορείς να τον σπάσεις, μπορείς να του το μισο καθαρίζεις και να τον αφήνεις να το βγάζει μόνος του από τσοφλια, 1-2 θα το καταλάβει ότι μέσα είναι το καλό.

Σταμάτησες την κρέμα χωρίς να τρώει επαρκώς σπόρους;
Δε ζητάει κρέμα; (κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο)


Παρακολούθησε το βάρος του καθημερινά και δες αν τελικά τρώει σπόρους όταν εσύ δε το βλέπεις, μόνο έτσι θα είσαι σίγουρος.
 
Την κρέμα σταδιακά την σταματησα όταν άρχισα να βλέπω ότι πάει στα σπόρια από μόνο του. Ναι εκανε τον χαρακτηριστικό ήχο αλλά του έδινα σπόρια.. που και που ακόμα τον κάνει και δεν μπορώ να καταλάβω τΙ θέλει... νομίζω είναι η κλάψα της πείνας.
 
Back
Top