Αναπαραγωγή Από ποια έως ποια ηλικία ζευγαρώνουν τα καναρίνια;

NikosA

PB New Member
Εγγραφή
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
5
Πόλη
Φιλιππιάδα
Το καναρίνι μου είναι 4 χρονών. Μέχρι ποία ηλικία μπορούν να ζευγαρώσουν τα καναρίνια;
 
Φέτος ζευγάρωσα ένα αρσενικό 5-6 χρόνων κέντησε αυτός μεγάλωσε τα μικρά και όχι η μάνα του 2006.
 
Ήθελα να ρωτήσω μέχρι πια ηλικία ζευγαρώνουν τα καναρίνια; Υπάρχουν διαφορές για αρσενικό και θηλυκό ή είναι το ίδιο;
 
Ο μέσος όρος ζωής των καναρινιών είναι περίπου τα 8- 10 χρόνια. Σε σπάνιες περιτπώσεις εχουν καταγραφει μεγαλυτερα όρια ηλικίας. Αυτο εξαρτάται παντα απο την προσφερόμενη ποιοτητα ζωής τους. :)

Ένα καναρίνι θεωρείται αναπαραγωγικά ώριμο στην ηλικία των 12 μηνων περίπου. Τα θηλυκά μπορουν και αναπαράγονται περίπου μέχρι τα 5 τους χρόνια. ( μιλώντας πάντα για τον μέσο όρο) Απο την ηλικία αυτή και μετά θεωρούνται έμπειρά μεν, κουρασμένα και με μειωμένες αναπαραγωγικές ικανότητες δε.

Τα αρσενικά αν υποτεθέι οτι είναι υγιή και τους γίνεται η κατάλληλη διατροφική προετοιμασία πριν την αναπαραγωγή μπορούν να γονιμοποιούν τα αυγά μεχρι και 6-7 χρονών. Βέβαια πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις
 
Παιδια χωρις να θελω να αλλαξω καποια δεδομενα απλα το λεω πληροφοριακα εδωσα στην νονα μου ενα ζευγαρι καναρινια μικρα και οταν πηγαν 6 μηνων ο αρσενικος και 7 η θυληκια τα εβαλε για ζευγαρωμα και πηρε 4 μικρα τα οποια ταισαν και οι δυο γονεις και τωρα εχουν γινει ολοκληρα πουλακια και ειναι με τα ζευγαρια τους για ζευγαρωμα. Πως γινετε αυτο; Οι ηλικες ειναι σιγουρα σωστες γιατι τα πουλακια ηταν δικης μου παραγωγης και καθε νεοσσο τον καταγραφω σε ενα μπλοκ απο την μερα που γεννιετε μεχρι που βγαινει στο κλαρι.
 
Είναι γεγονός ότι πάντα μπορούν να υπάρχουν αποκλίσεις απο τον μέσο όρο προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
Τα πολύ νερά θηλυκά δεν εχουν αναπτύξει πλήρως το αναπαραγωγικό τους σύστημα και ενδέχεται (χωρίς να είναι κανόνας)να υπάρξουν προβληματα κατα την αναπαραγωγή όπως δυστοκία, ατελής φροντίδα των νεοσσών κτλ. Γενικά πάντων αναφερόμαστε στο τί είναι σωστό (για τα πουλιά) να γίνεται χωρίς να κινδυνεύει η μετέπειτα υγεία τους και πάντα αναφερόμαστε στον μέσο όρο χωρίς να εξετάζουμε τις ακραίες περιπτώσεις που μπορεί να είναι και σπάνιες. 🙂
( Και στους ανθρώπους συμβαίνει καποιες φορές να τεκνοποιούν 12χρονα ή γυναίκες άνω των 48 , αλλά πρέπει να αναλογιζόμαστε τι προβλήματα μπορεί να επιφέρει αυτό σε γονείς και παιδια:)
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Απο τους 6 μηνες ειναι ετοιμα σεξουαλικα, αλλα καλο ειναι να αποφευγεται αυτη η τακτικη γιατι δεν εχουν "δεσει"που λεμε τα πουλια... Οταν ειναι ενηλικα εχει δυναμωσει ο οργανισμος τους!
Κι αν το σκεφτεις και μια γυναικα μπορει να τεκνοποιησει απο τα 12 και σε ορισμενες περιπτωσεις και πιο νωρις ακομα...
 
Μα αυτό μας μάρανε τώρα, αν θα γεννούν απο τους 6 μήνες; Μέσα σε δύό μήνες υπάρχουν 2000 μηνύματα για διαφόρων ειδών αποτυχίες ζευγαρωμάτων. Ας μάθουμε πέντε πράγματα σωστά για να διαχειριζόμαστε τα πουλάκια και την αναπαραγωγική περίοδο και ας αφήσουμε για τους πολύ ειδικούς τα ζευγαρώματα των 6αμηνίτικων.
 
Κυριε Μακη δεν ηθελα να προκαλεσω ουτε να περασω το δικο μου απλα η εμπειρια μου ταιριαζε νομιζω με το θεμα και πιστεψα οτι ειναι σωστο να το αναφερω γιατι τα νεα μελοι πρεπει να μαθουν τα παντα γυρω απο αυτα τα πραγματα. Και πολυ σωστα μετα απο την δικη μου ερωτηση η Georgina και ο Φαμπιο απαντησαν και καλυψαν το θεμα αυτο. Ετσι τωρα οταν καποιος θα θελησει να βαλει νωρις τα καναρινια του για αναπαραγωγη θα ξερει και τι συνεπειες θα εχει αμα παει κατι στραβα.
 
Back
Top