Φροντίδα Από ποια ηλικία και μετά μπορεί ο Ζακό να φάει pellets;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Martri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Martri

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουλ 2019
Μηνύματα
3
Πριν 4 ημέρες αγοράσαμε έναν παπαγάλο ζακο ηλικίας 6 εβδομάδων. Ενω κατα την μεταφορά του στο σπίτι μας ήταν επιθετικός απέναντι μας, έχει εξελιχθεί σε ένα χαδιαρικο και αγαπησιαρικο πουλί. Θα ήθελα σας παρακαλώ να σας ρωτήσω από ποια ηλικία και μετά μπορει να φάει pellets και εάν φαίνεται απο τη φωτογραφία τι φύλο μπορει να είναι. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
[automerge]1562883395[/automerge]
 

Συνημμένα

  • IMG_20190710_142632_BURST1.webp
    IMG_20190710_142632_BURST1.webp
    312,8 KB · Προβολές: 22
Τελευταία επεξεργασία:
Καλορίζικο το μικρούλι. Το όνομα του παραλείψατε να μας πείτε. Το φύλο του δεν φαίνεται οπτικά και θα χρειαστείτε τεστ DNA με ένα-δύο φτερά απο το στήθος του αλλά αφήστε το για λίγο αργότερα.

Μπορείτε ήδη να βάζετε μέσα στο κουτί του μερικά κομμάτια απο μαλακές τροφές όπως φέτες μπανάνα, μήλο, καρότο, μπρόκολο (ίσως λίγο βρασμένο) και σιγά σιγά να αυξάνεται την ποικιλία καθώς και λίγα σποράκια και πέλετς. Επίσης σας συνιστώ να βάλετε απο τώρα παιχνίδια στο κουτί του για να συνηθίζει απο νωρίς τα σχήματα και τα χρώματα διότι αν δεν μάθει απο νωρίς με αυτά μεγαλώνοντας θα φοβάται αρκετά περισσότερο. Το ίδιο ισχύει και για τις τροφές. Αν τον μάθετε να τρώει απο μικρός μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών κυρίως και λιγότερων (όχι πολύ ώριμων/γλυκών) φρούτων θα μπορεί να έχει μια σωστή διατροφή.

Μην βιαστείτε να του κόψετε την κρέμα καθώς οι ζακό αργούν σχετικά να ωριμάσουν ψυχολογικά και τους παίρνει γύρω στο εξάμηνο για να απογαλακτιστούν φυσιολογικά και χωρίς πίεση.

Τέλος δεν μπορώ να παραλείψω να πω ότι κακώς τον πήρατε τόσο μικρό. Είναι πολύ επικίνδυνο να μεγαλώνεις ένα μικρό πουλί χωρίς εμπειρία, έχουμε πολλά παραδείγματα με πολύ άσχημη κατάληξη αλλά δεν θα τα αναφέρω για να ταραχτείτε αφού ήδη το έχετε φέρει στο σπίτι σας. Έπρεπε όμως να αφήσετε να τον απογαλακτίσει ο εκτροφέας και να τον πάρετε 5-6 μηνών.

Προσοχή και άψογη καθαριότητα σε χέρια και σκεύη που έρχονται σε επαφή μαζί του.
 
Back
Top