Ασθένειες Από πότε να περιμένω βελτίωση μετά τη θεραπεία για τα ακάρεα τραχείας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariach
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mariach

PB New Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2019
Μηνύματα
6
Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα καναρινακι 8 ετών το οποίο εδώ και αρκετό διάστημα δεν ήταν και τόσο καλά, την τελευταία εβδομάδα χειροτέρεψε πάρα πολύ. Το πήγα σε πτηνιατρο, μου είπε πως πιθανόν να είναι ακαρεα της τραχειας. Του έδωσε φάρμακο και μου έδωσε και αντιβίωση να του δίνω. Ήθελα να ρωτήσω σε περίπτωση που όντως είναι ακαρεα και όχι κάτι άλλο, από πότε πρέπει να περιμένω βελτίωση;
 
Το καναρινακι είναι πολύ αδυνατισμενο επομένως δεν τον αδικώ που δεν είχε ουσιαστική απάντηση στο πρόβλημα. Μου είπε πως οι κοιλιά του έχει ένα πρήξιμο που θα μπορούσε να ναι και όγκος, όμως επειδή η χειροτερευση ήταν σταδιακή και ακούγεται η αναπνοή του κάπως περίεργα κάνει και κάτι τσίκ τσίκ, του έβαλε pulmosan και μου έδωσε σε μια σύριγγα αραιωμένο norodin να δίνω στο στόμα μια σταγόνα 2 φορές τη μέρα.
 
Με το pulmosan αναμένεις τα επόμενα δυο 24 ώρα από την εφαρμογή του, επιδείνωση της κατάστασης και της κλινικής του εικόνας κι έπειτα βλέπεις σταδιακή βελτίωση. Αλλά αν πράγματι έχει ακάρεα της τραχείας, χρειάζεται οπωσδήποτε εκ νέου εφαρμογή σε κάποιες εβδομάδες, αναλόγως και της συγκέντρωσης του φαρμάκου. Για την αντιβίωση δυστυχώς δεν γνωρίζω. Εύχομαι όλα να πάνε καλά με την υγεία του, και φρόντισε να του δίνεις μαλακές θρεπτικές τροφές όπως κανναβούρι, καμελίνα, περιλα και αυγό ή αυγοτροφή.
 
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι δεν είχα ιδέα από τα ακαρεα. Το θετικό είναι πως ακόμη τρώει και πίνει νερό και αυτό μου δίνει λίγη αισιοδοξία. Έτυχε μέσα στο καλοκαίρι και λόγω ότι έλειπα δεν μπόρεσα από νωρίτερα να καταλάβω τη σοβαρότητα της κατάστασης του. Ευχαριστώ για τις συμβουλές για τη διατροφή.
 
Είμαι συνειδητοποιημενη, απλά ότι μπορώ να κάνω θα το κάνω και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει. Τον έχω και τόσα χρόνια και όπως και να το κάνεις δένεσαι.
 
Είμαι συνειδητοποιημενη, απλά ότι μπορώ να κάνω θα το κάνω και από εκεί και πέρα ότι είναι να γίνει θα γίνει. Τον έχω και τόσα χρόνια και όπως και να το κάνεις δένεσαι.


Αναφερομαι οχι τοσο στον κυκλο της ζωης του αλλα στο χρονο και σε τι ποσοστο μπορει να κανει recovery απο μια κατασταση/ασθενεια.
 
@mariach,
Διάβασε σε παρακαλώ το παρακάτω Post.. Mίλα με τον γιατρό σου και εάν εγκρίνει μπορώ να σου στείλω. Εννοείται δωρεάν προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Είναι ένα σκεύασμα εξαιρετικά αποτελεσματικό και αναγνωρισμένο για την καίρεια καταπολέμηση των ακάρεων της τραχείας!

 
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις. Θα τον ρωτήσω για το φάρμακο, αν και τώρα ήδη έχει πάρει το pulmosan. Επίσης αυτό που παρατηρώ είναι πως το πρωί είναι η χειρότερη ώρα του. Μέχρι να πάει περίπου 10 τρέμει δεν πολυτρωει. Μετά βελτιώνονται τα πράγματα.
 
Back
Top